26 Mayıs 2020 Salı

Triger kayışı kopması maliyet

Triger kayışı kopması maliyet

Uğraşılmaması son derece önemlidir. Motor soğutma sıvısının çalışması görevini de yerine getirdiği için, aşırı aşınma ya da kopma durumunda motorunuza ciddi hasarlar verebilecek bir bileşen olması durumun ciddiyetini biraz daha ortaya koyuyor. Araçlarda meydana gelen triger kayışı kopması sorunu bilinenin aksine yüksek maliyetli olmamaktadır.


Eksantrik Kayışının Sahtesine Dikkat ! Zaten triger kayışının koptuğunu hissederseniz asla bir daha marşa çalıştırmak için marşa basmayın. Triger kayışı kopar ise ne olur ? Nitekim triger kayışı kaça değişir sorusunun cevabı aracın marka ve parça maliyetlerine göre değişkenlik ve artış gösterebiliyor.


Triger kayışı kopması maliyet

Bunun zamanı yıl olarak yıl, km olarak ilgili markaların yetkili servisleri ile iletişime geçerek öğrenebilir veya kullanım kılavuzu kitapçığına bakabilirsiniz. Kayış sıyırması durumunda motorda güç kaybı gibi problemler görülürken, kayış kopması ise çok daha büyük problemlere yol açar. Farklı görevleri bulunan triger kayışı her zaman stabil bir şekilde çalışmalıdır.


Bu yazımızda sizlere triger kayışı hakkında bilgiler sunacağız. Zarar görmesi ya da kopması durumunda motorda telafisi güç arızalar olabileceği için triger kayışı ömrü de oldukça önemli bir konu olmayı başarır. En başta, anlatacağımız parçanın oldukça kritik görevde olduğunu ve motor ünitesinde en başta gelen parçalardan biri olduğunu söylemek isteriz.


Yolda arabanın triger kayışının kopması arabanın defome olması demektir. Belirli yıl ve kilometre aralıklarda yenilenmesi gerekir ve dikkatsizlik edilmesi ve kopması sonucunda motorda oldukça büyük ve masraflı tamiratlara niçin olabilmektedir. Araçlarımızdan kart noktası olarak tabir edebileceğimiz motor kısmı çalışma esnasında farklı. Opel araçlarının hemen hemen hepsi triger setini 60.


Gerçi bu resimdeki hasar marşa basmakla olmaz, büyük ihtimalle araç süratli halde giderken triger kayışı kopmuş ve motor durana kadar bu hale gelmiş. Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz. Yanılmıyorsam triger kayışının durumu gözle bakılarak anlaşılmıyor, beraberinde değişen bilyanın deformasyonuna göre yorumluyorlar ve bilya da bayağı bir deforme olmuş durumdaydı.


Arkadaşlar buğün bi abimin üzücü bir olay yaşamasiyla benimde aklima geldi 2. Ancak aracın o şekilde çalıştırılmaya zorlanması piston ve subapların birbirine çarpmasına ve yakıt sisteminin de zorlanma ile hasar görmesine neden olabilir. Maliyet bakımından arabasına göre değişiyor ancak ortalama olarak bin TL ile bin TL arasında büyük faturalar çıkmaktadır. Kesinlikle çok net bir şekilde anlıyorsunuz.


Triger kayışı kopması maliyet

Yani bu sistem çalışmasının tamamen anormalleştiği ve çalışan parçaların tabiri caizse ters mantıkla çalıştığının işaretidir. Motor tiplerine göre (boxer motor tipleri) enlemesine de yerleştirilebilirler. Buna ek V kayışı, gergileri, devir daim de değişmesi gerekebilir dedi. Diğer taraftan kayışın kopması bu düzensizliğin neden olabileceği sonuçların en üst seviyesinde gerçekleşmesine neden olur.


Motorda aşırı bir biçimde masrafa neden olmaktadır. Animasyon triger kayışının kopması sonucu gerçekleşebilecek olayları açıklamakta fayda var. Kullanıcı tarafından bu şekilde bilmeniz yeterli. Ayrıca otomobil modeline bağlı olarak motor soğutma sıvısını soğutma sistemi içerisinde döndüren devridaim pompasına da hareket verir.


Peki triger kayışı ne zaman değişir ford? Sorusunun cevabı yaklaşık olarak 90. Eskiden triger kayışı değiştirirken kendiniz elle manuel olarak ayarlamanız gerekiyordu. Yani kayışın esneklik durumuna göre ustalık isteyen bir durum.


Bu yazıda triger kayışı nedir, triger kayışı ne işe yarar ve triger kayışı nasıl çalışır gibi sorulara cevap vermeye çalıştık. Ayrıca triger kayışı ne zaman değişmeli ve ömrü ne kadardır konusunda merak edilenlere değindik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.