7 Mayıs 2020 Perşembe

Romanya resmi dili

Romanya ’nın resmi dili Rumence’dir. Sınır bölgelerde Macarca ve Almanca konuşulduğu da olur. Turizm endüstrisinden dolayı diğer popüler diller ise İngilizce ve Fransızca’dır.


Romanya resmi dili

Bükreş Uçuş Süresi. Ortama İçecek Fiyatı. Küçük sayılarda Çingenece, Almanca, Türkçe ve Sırpça gibi dilleri konuşan.


Hem İngilizce, hem de Romence eğitim dilleri için yurt dışında gelen öğrencilere hazırlık sınıfı eğitimi sunulmaktadır. Bu süre içinde eğitim için son derece yeterli düzeyde dil eğitimi verilmektedir. Türk ve Tatar arasında yaygındır. Devlet ile birey ve bireyler arasındaki tüm resmî işlemlerin resmî dilde yapılması gerekmektedir.


Romanya resmi dili

Resmi dil: Romence. Bir ülke sınırları. Did you like this answer? Yes (0) No (1) Share.


Moldova’nın resmî dili Moldovaca da Rumence ile aynı olmasına rağmen ülke yasaları kapsamında ülkenin resmî dili Moldovaca olarak yer almaktadır. Yanında Rumence, ülke resmi dil, diğer konuşulan dillerin konuşulduğu ve yerel düzeyde bazen eş resmi. Site içerisindeki yazılı ve görsel materyaller doğru olmayabilir.


Bilgilerden doğabilecek yanlışlıklardan sahibi sorumlu tutulamaz. Güncel olmayan bilgiler rastlandığı takdirde Knight stratejik partners sitesine bildirmeniz rica olunur.


Sırbistan’ın özerk Vojvodina eyaletinde de (yaklaşık bin) yine resmi bir sıfatı bulunur. Siyasi Sistem: yarı başkanlık sistemi. Avrupa Parlamentosundaki Koltuk Sayısı: 32.


Schengen Bölgesi üyesi mi? Nikaragua’da birçok farklı etnik grup yaşıyor. Macarlar nüfus bakımından ikinci büyük.


Yaş, Kaloşvar, Temeşvar, Köstence ve Craiova diğer önemli şehirlerdir. Cevaplar açık tutmak için birkaç sayfaya bölünmüştür. Ukrayna, kuzeydoğuda Moldova, kuzeybatıda Macaristan, güneybatıda Sırbistan, güneyde Bulgaristan ile komşudur. Bunlarda çeşitli diller yan yana yaşar.


Romanya resmi dili

Hatta birbirine tesir eder. Bazı topluluklar birden fazla lisan konuşur. Bazı beldelerde nüfus kesafeti sebebiyle fazla, bazılarında mesela Ege Adaları’nda yok gibidir.


Hanedan, ordu, bürokratlar Türkçe konuşur. Sömürge dönemlerinden kalma olarak İngilizce ve Fransızca olmak üzere iki tane resmi dili vardır. Bu haklardan biri olan ana dili öğrenme hakkı yasalaştırılmış, anayasa güvencesi altına alınmıştır. Romence dilini bilmeyen adaylar sene hazırlik okuyacaklar.


Bu durumda çeviri, noter onayı sonrasında kaymakamlık ve valilikten apostil hizmeti alınır. Ve vereceğiniz kuruma teslim edebilirsiniz. Bu işlem oldukça zor bir. Günümüzde bunlardan çok az bir kısmı ülkeler tarafından resmi dil olarak kullanılmaktadır, yalnızca dil dünya nüfusunun yarısından fazlası tarafından kullanılmaktadır.


Aşağıda yer alan ülkeler ve dilleri listesinde her ülkenin resmi dili yer almaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.