10 Şubat 2020 Pazartesi

Transit ticaret efatura istisna kodu

E-FATURA UYGULAMASI GÜMRÜK İŞLEMLERİ. Merhaba Değerli Arkadaşlar, Trasit Ticaret işi yapan firmamız 01. Daha önce kağıt olarak düzenleğimiz faturaları şimdi e-arşiv olarak düzenleyeceğiz.


Bu kısımda karşılaştığımı iki problem var, bu konuyu bilen arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim. Hollanda’dan aldığımız ürünü Türkiye’ye getirmeden İngiltere’deki bir firmaya sattık. Eğer fatura istisna kapsamında düzenlenen bir fatura değilse SATIŞ fatura tipi seçilip 3“ İstisna Olmayan Diğer” kodu seçilmelidir.


KDV ‘ye tabi olmayan. KDV’nin sıfır geçilmesi gereken bir fatura keserken hangi kodu seçmeliyim? Ba-Bs formlarında belirtilen kodlar ile bildirim yapılacaktır.


Transit ticaret efatura istisna kodu

Ancak yurt içinde bir firmaya satılacak ise o zaman gümrükte devir yoluyla satış kapsamına girmektedir. Bu durumdaki ithalatı. Kodunu seçmek zorunda mıyız? Hurda faturası kestim.


ISTISNA seçilip ilgili istisna kodu ile fatura düzenlenecektir. Gerçekte bir ithalat ve ihracat işlemi olmadığından, gümrük beyannamesi düzenlenmez. Transit ticaret bir ödeme şekli değil, bir ticaret şeklidir.


Gümrük idarelerince verilebilecek izne istinaden malların Türk gümrük hattını aşarak işçilik görmek üzere fiktif depo veya antrepolara. Bu kapsamda düzenlenecek faturalarda 2. Düzenlenen yansıtma faturalarında hem KDV’li hem de KDV’siz satır bulunması mümkündür. Satış fatura tipi seçildikten sonra. Transit Ticaret “İthalat ve ihracat yapılması yasaklanmış ülkelerden yapılamaz.


Tevkifat kodu alanına gerekli tanımlama yapılmalıdır. Eğer satır bazında tevkifat takibi yapılıyor ise bu durumda tevkifat oran tanımlama ekranından kullanılan kodlar için efatura tevkifat kodlarının seçimi yapılmalıdır. Serbest Bölge İşlem Formu, transit ticaret formu vb. Transit ve Türkiye ile yabancı ülkeler arasında yapılan taşımacılık işlerinde, Bakanlar Kurulu tarafından belirlenecek taşıma işleri vergiden müstesnadır.


Transit ticaret efatura istisna kodu

Takas ve bağlı muamele işlemleri yürürlükteki ihracat ve ithalat rejimleri çerçevesinde yürütülür. Yurtdışına e- ticaret kapsamındaki mal ihracıyla ilgili işlemler, dış ticaret ve gümrük mevzuatı hükümlerine tabidir. E-Fatura Entegratör Paketi V. E-Arşiv sisteminde kullanılan ubltr dokümanına ilişkin not Netle. Fatura, Başkanlık tarafından duyurulan format ve standartlara uygun biçimde oluşturulmalıdır.


Fatura, sadece e-Fatura bünyesinde tanımlı olan kullanıcılar adına düzenlenmelidir. Bu nedenle e-Fatura alma yetkisi bulunmayanlar adına e-Fatura düzenlenmesi mümkün değildir. Uygulama Yanıtı Formatı, 3. Kılavuzun ilk yayınlanma zamanı 1. Dış ticaret modülü kullanılıyorsa, toplu e-fatura oluşturma işlemi ile ihracat e-fatura taslağı oluşturulmalıdır.


Belge tipi "İhracat Faturaları" olarak seçilmeli fakat "Dış Ticaret Modülünden Oluşsun (Proforma)" parametresi işaretlenmelidir. Böylece proforma faturalar listelenmesi sağlanır. Ancak transit ticaret alış bedelinin vadeli akreditif vasıtasıyla ödendiği işlemlerde vergi, resim ve harç.


Transit ticaret efatura istisna kodu

Daha önce e-fatura kesildiğinde bu kalem için 3istisna kodu yazılabilmekteydi. Fakat şuanda orka muhasebe programında 3istisna kodu çıkmamakta 350-diğerleri yazan istisna kodunu seçme imkanı vermektedir. Hafta içi gelir idaresini aradığımda istisna kodlarının değişmediğini ve 3kodu değil 3kodu kullanmamız gerektiğini söylediler.


Beyanname yüklediğimiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.