6 Şubat 2020 Perşembe

Okul nöbet defteri yönetmeliği

Yönetmeliğe göre Öğretmenlerin nöbet görevi. MADDE – (1) Bağımsız anaokulu ve uygulama sınıfı öğretmenleri kendi devrelerinde ve etkinlik saatleri dışındaki zamanlarda nöbet tutarlar.


Okul nöbet defteri yönetmeliği

Ana sınıfı ve özel eğitim sınıfı öğretmenlerine, boş geçen dersleri doldurma ve nöbet görevi verilmez. Bayan belletici öğretmenlere, istemeleri halinde hamilelik süresi içinde ve doğum sonrasında bir yıl süreyle nöbet görevi verilmez. Nöbet saat sürer. A) Öğretmen sayısı iki ve daha az olan uygulama sınıflarında bölüm şefi de nöbet tutar.


Okul nöbet defteri yönetmeliği

Okul ve kurumlarda bir gece bekçisi bulundurulur. Gece bekçisi bulunmayan ve ikiden fazla hizmetlisi olan yerlerde hizmetliler. Hizmet süresi bayanlarda 2 erkeklerde yıl ve daha fazla olan öğretmenler ile hamile öğretmenlere, doğum yapmasına ay kala. Milli Eğitim Bakanlığı, Ortaöğretim Kurumları yönetmeliğinde yaptığı düzenlemeyle, öğretmenlerin nöbet görevlerinde değişiklik yapmıştır.


Okul nöbet defteri yönetmeliği

Diğer belleticiler ise olanaklar ölçüsünde isterlerse pansiyonda kalabilirler. Ancak bu süre, okulun özelliğine göre öğretmenler kurulu kararıyla dakikadan az olmamak kaydıyla kısaltılabilir. Bağımsız anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıfı öğretmenleri kendi devrelerinde ve etkinlik saatleri dışındaki zamanlarda nöbet tutarlar.


B- Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında (müdür yardımcısı ve öğretmenler) (1) Müdür yardımcıları, okulda kendilerine verilen nöbet görevini yerine getirir, nöbetçi öğretmen ve öğrencileri izler, nöbet raporlarını inceler, varsa sorunları müdür başyardımcısına veya müdüre bildirir. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Beklenmedik olaylar karşısında gerekli önlemleri almak ve durumu ilgililere bildirmek.


Madde 5- Millî Eğitim Bakanlığı parasız ve paralı yatılı okutulacak öğrenciler için pansiyon açabilir. Disiplini sağlamak ve öğrencilerin okul sınırları dışına çıkışlarını öğretmenler kurulu kararı doğrultusunda gerekli tedbirleri alarak sağlamak. Bunun yanında bahçede görevli nöbetçi öğretmenlerin okul bahçesinin diğer alanları gibi okul giriş kapısını da kapsayacak şekilde nöbet görevlerini yerine getirmeleri gerekmektedir.


KURS DEFTERİ KLASİK AYLIK YOKLAMALI OKULLARIN,DERSHANELERİN VB. Okul -Aile Birliği yönetmeliğinin zorunlu tuttuğu karar defteri veya gelir-gider defteri ve diğerleri gibi. Yada kendi mevzuatlarına göre personel şahıs dosyaları, öğretmen-personel devam-takip defteri, sivil savunma dosyası, ödenek takip defteri … gibi evrakı tutmanız gerekmektedir.


Yatılı öğrencilere pansiyonda nöbet görevi verilir. Personel devam-devamsızlık cetveli İlgili Birimde-l yıl. Defteri Okulda-Süresiz.


Asgari orta okul mezunu olmak,(Yeteri kadar orta okul mezunu bulunmadığı takdirde ilk okul mezunu olabilir.) b. Görevin gerektirdiği bilgi,görgü ve çabuk kavrama sahibi olmak, c. Sağlam karakterli olmak, e. En az iki yıl hizmeti. Eğitimde Görme Engelliler Derneği Başkanı Emre Taşgın, okul öncesi ve ilköğretim kurumlarında görev yapan engelli öğretmenlerin nöbet tutma görevinin kendi tercihlerine bırakıldığını söyledi. Pansiyon nöbet defteri.


Her nöbet hizmeti için birer nöbet defteri tutulur. Komutanlığımızın teşkilat yapısı, tarihçesi, personel temin faaliyetleri ve hakkımızdaki diğer bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. Okul Aile Birliklerinin Mali İşlemleri.


NÖBET HİZMETLERİ: Milli Eğitim Müdürlüğü,okul ve bağlı kuruluşlarda bir bütün olarak genel güvenliğin sağlanması amacıyla,personel arasında yürütülecek nöbet hizmetleri şunlardır. Tüm resmi kurumlarda olması gereken defterler.


OKUL MATBUU DEFTER GRUBUMUZ. Aradığınız defteri bulamadıysanız telefon açmanız yeterlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.