22 Ocak 2020 Çarşamba

Mısır bitkisi tarihçesi

Mısır bitkisi tarihçesi

Girdiği pek çok bölgede, mevcut bazı bitkilerin yerini almıştır. Afrika kıtasına girdikten sonra, ana bitkilerden olan koca darı ile yer değiştirmiştir. Dünyada en fazla ekilen bitkilerden birisi olan mısır ortaya çıktığı ilk günden bugüne kadar çok farklı şekillere girmiştir. Yani bugün mısır olarak bildiğimiz bitkinin yabani atası çok farklı görünüyordu.


Bir kısmı ise haşlanarak tüketiciye sunulmaktadır. Ayrıca mısır kurutulduktan sonra patlamış mısır olarak ta tüketilmektedir, yine daha nadiren yetişme döneminde özellikle süt mısır halinde iken köz de pişirilerek de yenmektedir. Mısır zamanla şimdiki.


Mısır bitkisi tarihçesi

Zevkle tükettiğimiz ve birçok alanda kullandığımız mısır bitkisi yağ bakımından zengindir. En beğenilen birbirinden farklı çeşit mısırlı tarif de sizleri bekliyor. Tanesindeki ham yağ yulaftan sonra en yüksek değer veren besin maddesidir.


Meksika ve Orta Amerika kökenlidir. Sınıflandırma koçan sekli. Damar sertliğinin de tutmuş olduğu. Hindistanˊda başlamış, daha sonra Batıˊya doğru yayılmıştır.


Mısır bitkisi tarihçesi

Pirinç tarımı ilk olarak İ. Teknoloji ile papirüs yapımı geliştirilmiştir. Kenevir bitkisi lif üretimi için aylık, tohum için ise aylık bir yetişme süresine ihtiyaç duymaktadır. Hafif donlara karşı dayanıklı olan kenevir, özellikle Karadeniz gibi yağışlı ve nemli bölgelerimizde iyi bir lif ürünü verir.


Yağışı yetersiz olduğu yerlerde de, sulamak suretiyle, lif üretimi mümkündür. Lif üretimi için ılıman bir iklim ve. Farklı araştırmacılara göre bu yerlerde, zeytinin kültüre alınıp kullanımının yaygınlaşmasında tarihsel olarak farklılıklar bulunur.


Ancak burada önemli olan bir kültür bitkisi haline. Her dönemin ardından karışıklıkların yaşandığı bir ara dönem gelir. Bu ara dönemlerin sayısı 3’tür. Gece gündüz demeden görevini büyük özveriyle ifa eden değerli basın mensuplarımızın Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.


Kelime Anlamları ve Köken İncelemeleri. MISIR, MISIR PÜSKÜLÜ Şifalı Bitkinin makalesi altında ilgili ürünlerde sergilenmektedir.


Amerika keşfedildiği zaman oradaki insanlann ürettiği tek tarım bitkisi mısırdı. DİŞOTU, HILTAN, MISIR ANASONU Şifalı Bitkinin makalesi altında ilgili ürünlerde sergilenmektedir. O dönemlerde hem tahıl danelerinin hem de yeşil bitkilerin silolandığı bilinmektedir. Tarihçesi Silaj yapımının tarihi çok eski çağlara dayanmaktadır.


Romalılard an kalan bazı. Zambak Çiçeğinin Tarihçesi. Girit adasında keşfedildiği bilinmektedir.


Yunan mitolojisinde önemli bir yere sahip olan zambağın dünyada açan ilk çiçek olduğu düşünülmektedir. Zeus’un oğlu Herkül’ün tanrı olmak için. Tebain adlı alkoloitin adı da yine bu kentten gelir.


Teb’in Şifa Papirüsü’nde ve Kahun’da bulunan, İ. Veterinerlik ve Jinekoloji Papirüsleri gibi başka kaynaklarda, başka doğal devalar ve.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.