30 Ocak 2020 Perşembe

Moldova nüfusu kadınerkek oranı

Fakat Letonyayla ilgili en ilginç şey ülkede erkeklerin doğum oranının kadınlardan. Dünyada Kadın Erkek Oranı Nedir? Bölgelere göre kadın-erkek nüfusu. Türkiye istatistik kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye’nin yeni nüfusu milyon 8bin 8oldu.


Moldova nüfusu kadınerkek oranı

Türkiye’de erkek nüfus oranı yüzde milyon bin 65 kadın nüfus oranı ise yüzde milyon 7bin 2kişi. Yani Ülkemizde erkek nüfus oranı kadın nüfusuna oranla daha fazla. Rusya’da kadınların oranı I. Savaşın doğrudan etkilemesi sonucu Sovyetler Birliği’nde. Bu tarih itibarıyla Ukrayna’nın nüfusu milyon 9bin 359.


Dinyester nehrinin doğu kıyısını bir şerit halinde kapsayan bölgede tek taraflı. Moldova çok fakir bir ülke. Bu nüfusun yarısı, bağlarda ve şarap fabrikalarında çalışıyor.


Ancak bazı ülkelerde bu durum biraz daha farklı. Kadın nüfusunun azalması ile birlikte bekar erkeklerin de eş bulma oranı azalıyor.


Moldova nüfusu kadınerkek oranı

Bilim dünyasında tartışma konusu olmasına rağmen, yaygın görüşe göre doğumdaki cinsiyet oranının 1kız 1erkek olduğu kabul edilir. Tüm dünya nüfusu içinde 1kadına 1erkek düşer.


Türkiye nüfusunun yüzde 48’ini kadınlar oluşturuyor. Doğuşta beklenen yaşam süresi, erkeklerde 7ve kadınlarda 8yıl oldu. Yönetici kadın oranı ise yüzde 13. Bu da Çin’deki erkek nüfusunun kadın nüfusundan 3. RESMİ DİLİ: Romence DİNİ: Hıristiyanlık PARA BİRİMİ: Ruble Doğu Avrupa’da yer alan bir devlet.


Kuzey, güney ve doğusunda Ukrayna, batısında Romanya yer alır. Türkiye’nin milyon 9bin 3kişilik erkek nüfusuna karşılık, milyon 7bin 6kişilik kadın nüfusu bulunuyor. Nüfusu Kadın Erkek Oranı.


Ve en önemli kısım ise erkek ve kadın nüfus oranları. Sayım sonuçlarına göre kadın nüfusu yüzde 51. Yani dedikodular bir yalandan ibaret.


Moldova nüfusu kadınerkek oranı

Söylenenlere göre şehre fazla turist gelmesi için böyle bir şey yapılmış. Hindistan için de benzer bir durum geçerli, özellikle de kırsal kesimde bir kız çocuğunun doğması, masraf ve çeyiz parası nedeniyle de ekonomik bir yük anlamına gelmekteydi. Hindistan’da kız çocukları evlenince evden ayrılmak ve kayınvalide evinde yaşamak. Portekiz bir dönem yaşadığı ekonomik krizden dolayı içgücünün çoğunluğunu da kadınlar yapmakta.


AVUSTRALYA Büyük kentlerinde beş kadına bir erkeğin düştüğü Avustralya. En düşük istihdam oranı ise %3ile TRC(Mardin, Batman, Şırnak, Siirt) bölgesinde oldu.


En yüksek kadın istihdam oranı, %4ile TR(Kastamonu, Çankırı, Sinop) bölgesinde iken en yüksek erkek istihdam oranı, %7ile TR(Tekirdağ, Edirne, Kırklareli) bölgesinde gerçekleşti. Yerel yönetimlerdeyse daha büyük bir eşitsizlik söz. Belde ve köylerde yaşayanların oranı ise yüzde olarak gerçekleşti.


Eğitim görmeyen ve çalışmayan erkeklerin ise toplam genç erkek nüfusun içerisindeki payları sadece %11. Keçiören : Genel nüfus 909. Yenimahalle : Genel nüfusu 663. Cinsiyet oranı 107.


Tarihin ilk çağlarından beri yapılan tüm savaşlara erkek nüfus katılmıştır ve doğal olarak erkek nüfusun yitirilmesi ile pranın dengesi erkek nüfus aleyhine bozulmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.