21 Ocak 2020 Salı

Kahiregezilecek yerler

Bu çılgın şehir, gezginlerin en sevdiği yerlerden biri. Kalabalık, gürültü, karmaşa ve trafik, Kahire’den nefret etmenize neden olabilir. Kahire Gezilecek Yerler : Kahire - Mutlaka yapılması gereken 3şey için Tripadvisor gezginlerinin 98. Türkçe’de nasıl Mısır ülkesine “Mısır” diyorsak, okunuşu aynı olmakla birlikte Arapça’da da “Mısr” şeklinde telaffuz ediliyor.


Aynı şekilde eskiden olduğu gibi bugün de Mısr ya da Mısırlı Arapların deyimiyle Masr kelimesi bu dilde Kahire anlamına. Elias Katolik ve Yunan Ortodoks Kilisesi ve Ben Ezra Sinagog’u da görebilirsiniz. Nil Nehri Kahire’den geçiyor.


Müzeleri, çarşıları, parkları, kalesi ile Kahire çok canlı ve eğlenceli bir şehir. Bu yazıda özet halinde bunlara değineceğim.


Abidin Sarayı süslemeler, tablolar ve salonlarda bulunan saatler ile dünyanın en görkemli saraylarından biri olarak kabul edilir. Sarayın inşa maliyeti milyon Mısır lirasına mal. Tam Seyahat Rehberi. Kahire genellikle “bin minareli şehir” olarak adlandırılır.


Kahiregezilecek yerler

Giza’nın gizemli piramitleri, muhteşem camiler ve masal benzeri yerler - tüm bu f. Arap Baharı Dönemi’nde protestoların yoğunlaştığı merkez olarak hatırlanan Tahrir Meydanı, bürokrasinin merkezi olarak biliniyor. Müzedeki 1galerinin içinde tam 120. Kahire Nerede, Nerenin Başkenti ve Hangi Ülkede isimli bu makalemizde sizlere bilgi mahiyetinde önemli şeyler yazmak istiyoruz. Kahire merkezde Tahrir Meydanı’na 7metre mesafedeki GoBus firmasının durağında son buldu.


Mısır Müzesi’nin 3metre mesafede yer alması benim için avantajdı. Kahire’de Gezilecek Yerler Haritası hakkında kısaca söyleyeceklerim bu kadar. Bu muhteşem tesis zaten turistlerin kalbini fethetti. Afrika ve Arap dünyasının en büyük şehridir.


Bilgi düzeyinin artması ile merak katsayısı arasında doğru yönlü ve kuvvetli bir korelasyon olduğunu düşünürüm hep. O açıdan merak ettiğim yerler hakkında daha fazla bilgi edinirim ve bilgi edindikçe daha da merak ederim. Kahire’de yeme içme genelde sokakta, ya da pek oturma yeri içermeyen, sokak tezgahlarının dükkana taşınmış hali gibi yerlerde gerçekleşiyor. Mekanların bir çoğunun alt katı paket servis şeklinde çalışıyor, üst katta.


Sadece Gezilecek Yollar adresinde bulabileceğiniz Gezilecek Yerler Haritası tek tıkla cebinizde. Zamanı en iyi şekilde kullanmak adına bu. Piramitlerin ve tarihi eserlerin çoğu burada yer alırken çölde hiç beklemediğiniz ve tura dahil olmayan şeylerle de karşılaşabilirsiniz.


Buranın yanı sıra Keops Piramidi’ni de mutlaka gezmeniz, hatta iki saat boyunca orada kalmanız gerekiyor. Ben müzeyi önce rehberle gezdim, sonra rehberi uğurlayıp kendim devam ettim. Kahire’de görebileceğiniz yerler DÜNYANIN EN ESKİ TAŞ YAPISI Kahire’den güneye doğru, kum fırtınaları içindeki Saqqara’nın Step Piramiti yakınlarındaki Said karayolunda bir taksiyle ilerlerken, kentin yavaş yavaş hurma ve palmiyelerle dolu geniş bir peyzaja doğru yol aldığını görür ve çölle karşı karşıya ge- lirsiniz.


Kahiregezilecek yerler

Keops insanlar tarafından Dünyanın yedi Harikasından biri olarak kabul görmüştür. Mısır’da hiçbir şey televizyondan ya da.


Kahiregezilecek yerler

Gize bölgesindeki bu piramitlerin en küçüğü Mikerinos, ortancası Kefren. En ucuz Kahire uçak biletleri, bütün havayolu şirketlerinin en uygun fiyatlı biletlerine biletsepeti.


Kentin büyük bir kısmı Nil. Roma’nın kuruluş efsanesi sırasın. Sharm El Sheikh gezilecek yerler açısından çok zengin bir bölge.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.