28 Kasım 2019 Perşembe

İşe giriş bildirgesi formu

Giriş ve İşten Ayrılış Web Servisleri kullanıma açılmıştır. Bilgi için tıklayın.


Bu sayede çalışanın bilgileri ekranda görüldükten sonra onay verilir ve işe giriş bildirgesi yapılmış olur. SGK İş bildirgesi formunu doldururken bazı bilgilerin girilmesi gerekmektedir.


Ayrıca işe giriş - işten çıkış belgeleri, vergi levhası, sağlık belgesi, sigortalı hesap fişi gibi birçok SGK ile ilgili formları hazır bir şekilde aşağıdan bulabilirsiniz. Belge işveren tarafından hazırlanmalıdır.

BAĞ-KUR işe giriş bildirgesi doldurma işlemi için ilk olarak yazının sonunda verdiğimiz linke tıklayınız. Açılan sayfada sizden kullanıcı adı, sistem şifresi ve işyeri şifresi istenecektir. Bunları doldurduktan sonra kutucukta bulunan rakamları boşluğa yazınız ve son olarak giriş butonuna tıklayınız.


EK SİGORTALI İŞE GİRİŞ BİLDİRGESİ -4-a ve b. SGK İşe giriş ve işten ayrılış bildirgesi almak için iki farklı yöntem bulunur. E- devlet şifreniz.


Ancak ssk işe giriş bildirgesi verilmiş ancak fiili çalışmamış bir işçinin işe giriş bildirgesi iptali yapılması gerekmektedir. Sgk ise giris bildirgesi iptali elektronik ortamdan işe girişi takip eden gün saat 23.

Sigortalı işe giriş bildirgesi doldurulduktan sonra ilgili bölümlerinin köy veya mahalle muhtarlığına ve tarım il veya ilçe müdürlüğüne onaylatılması gerekmektedir. Ek-kapsamında tarım sigortalısı olanlar brüt asgari ücret ile bunun yedibuçuk katı arasında kalmak kaydıyla, kendi belirleyecekleri prime esas aylık kazancın yüzde 35’i oranında prim öderler.


SGK’ya iletilmelidir. SGK Tescil ve Hizmet dökümünde görünmez. Peki, işe başlatılmasına karar verilen işçi için sgk işe giriş bildirgesi yeniden verilecek mi? SGK işe giriş bildirgesi nasıl yapılır ? SGK Genelgesindeki yeni düzenleme devreye giriyor.


Geçmiş uygulamalarda, işe iadeye karar verilmesi fesih işlemini geçersiz kıldığından, yeniden işe giriş bildirgesi vermeden işçi işe başlatılıyordu. Eğer ilk defa işyeri bildirgesi vereceksen, ilk sigortalı çalışanın çalışmaya başladığı tarihten itibaren bir ay içinde işe alacağınız diğer çalışanlar için en geç işyerinin tescil tarihinden itibaren bir ay içinde sigortalı işe giriş bildirgesi vermelisin.


Bu karmaşık kuralı şöyle örnekleyelim: 01. Bu belge giriş tarihinden itibaren imzalanarak iş yeri sahibinde ve çalışanda birer nüsha bulunmalıdır.


Personel işe giriş bildirgesi, yeni işe alınmasına karar verilen bir çalışan için yapılması en mühim olan işlemlerden biridir. Yukarıda da belirttiğimiz üzere normalde her bir çalışan için ceza tutarı fiili tarihinde geçerli olan brüt asgari ücret kadardır. Programın geliştirilmesi adına görüşlerinizi bekliyoruz. Yabancı uyruklular Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce verilen kimlik numarasını yazmalıdır.


Kuruma bildirmekle yükümlüdür. Sigortanın kimlik bilgileri bölümüne istenilen. Posta yoluyla veya elden yapılacak bildirimler kabul edilmez.

Yani işe başlanıldığı tarihten bir gün önce resmi bir tarihse işe giriş bildirgesi aynı gün içerisinde yapılabilir ve herhangi bir idari para cezası tahakkuk etmez. Mali tatil süresi içerisinde yani 1-Temmuz tarihleri arasında işe başlama söz konusu olur ise bu kez işlem mali tatilin bitmesini müteakip gün içerisinde gerçekleştirilebilmektedir.


Aynı ekran üzerinden sisteme kullanıcı adı, sistem şifresi ve iş yeri şifresi bilgilerini ilgili boşluklara girerek giriş yaptıktan sonra yukarıda görseli bulunan sayfa ile karşılaşılır. Görselde de görüldüğü üzere bu ekranda, her iki bildirge şekli için de ayrı butonlar mevcut.


Emekli aylığı alan bir işçinin işe giriş bildirgesini düzenlerken sadece, sigortalı kolu bölümünde, Sosyal Güvenlik Destek Primi seçeneğini seçmek gerekiyor. O bölümde başka bir sigorta kolu seçecek olursak işçinin emekli aylığının kesilmesine sebep oluruz.


Henüz kimliğinizi doğrulamadınız. Bu hizmetten faydalanmak için, aşağıdaki kimlik doğru.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.