28 Ekim 2019 Pazartesi

Sgk ya eksik gün bildirimine kolaylık geldi

Daha önce bu köşeden çokça eleştirdiğimiz bir konuydu eksik gün bildirimi. Bunda elbette bir sorun yok. Sigortalıların, çalışanların hak kaybına uğramaması için bu tür işlemlerin.


SGK çalışmalarınız iptal olabilir? EKSİK GÜN BİLDİRİMLERİ NASIL YAPILIR, KAÇ İŞÇİ İÇİN VERİLİR Sosyal Sigortalar İşletmeleri Yönetmeliği’nin 102. Kurum vergi beyannameleri üzerinde indirim önceliği. Bir cevap yazın Cevabı iptal et.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. SGK’ya eksik gün bildirimine kolaylık geldi.


Mercek: Kısmi istihdam sözleşmesine göre çalıştırdığımız işçilerimizin eksik gün bildirimlerini yasal süre içinde sigorta müdürlüğüne gönderdik. Eksik gün bildirimine ceza yağıyor.


SGK ’ ya bildirim yapılmalıdır. EK aylık prim hizmet belgesi verilmesine yönelik yazdığı yazıya karşılık ek belge düzenlemeyip, eksik gün bildirimlerinin dayanağı belgelerin tekrar SGK ya verilmesidir. Bu durumda eksik gün bildirimine dayanak teşkil eden belgeler, geriye yönelik olarak her zaman düzenlenebilir nitelikte olan. Kanun ile prim borçlarına.


Esasen günümüzde anlamını ve önemini yitirip adeta deli dumrul cezasına dönüşen eksik gün bildirimi uygulaması. Belirttiğimiz üzere aylık prim ve hizmet belgesinde sigortalının çalıştığı gün sayısının belirtilmesi de zorunluluklardan biri.


Sgk ya eksik gün bildirimine kolaylık geldi

Ay içerisinde otuz günden az çalışan, başka bir deyişle halk arasındaki tabiriyle part-time çalışan kişilerin aylık prim ve hizmet belgesi ile bildirimi yapılırken eksik çalışma nedenlerinin. Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinin 1uncu maddesinin inci fıkrasında eksik gün bildirgesinin kimlerin verip vermediği açıklanmıştır.


Bu fıkrada Toplu iş sözleşmesi yapılan işyerleri ile Kamu işyerlerinde çalışan sigortalılara ait eksik gün bildirimlerinin Aylık prim hizmet belgesinde. Bu defada hangi ödemelerin “Hak Edilen Ücret” hangi ödemelerin de “Prim, İkramiye ve Bu Nitelikteki ödemeler” olduğu önemli bir konuma geldi. Bu belgelerin ayni sürede Acele Posta Servisi, iadeli taahhütlü ya da taahhütlü olarak gönderilmesi halinde de yasal süresinde bildirim yapıldığı kabul edilmekte.


Bilgisi olan varmı ? Microsoft News teknolojisi ile. Dili ve içeriği değiştir. SSK uygulamasında her ay gün ve yıl 3gün olarak kabul edilmektedir.


Hayatın olağan akışı içinde bir işçinin sürekli olarak aylık gün çalışması her zaman mümkün olmayabilir. Hastalık, iş kazası, ücretsiz izin, devamsızlık, yarım günlü çalışma veya sözleşmeye dayalı kısmi çalışma gibi bazı durumlarda sigortalıların günden eksik. Ardından kuruma bu belgeyi verecek. Gerçekten de sigortalılar tam ay çalışmalarına rağmen, prim gün sayıları 5-gün üzerinden yatırılmak suretiyle mağdur edilmekteydiler.


Bu durumda geçmiş dönemlerde meslek kodu bildirimlerine dikkat etmeyen işverenlerin denetim. Milyonlarca çalışan ne zaman emekli olacağını merak ediyor. Erken emekli olmak isteyen vatandaşlar için prim sayıları eksik olsa bile Sosyal Güvenlik Kurumu ( SGK ) tarafından kolaylık sağlanıyor. Doğum borçlanması, askerlik borçlanması, sigorta girişi baz alınarak ya da malulen veya engelli olma durumuna göre erken emeklilik hakkı elde edilebiliyor.


SGK, bu konuda kolaylık sağladı. Emeklilik için gün sayan ya da aktif çalışma hayatı devam eden 4A ( SSK ), 4B (BAĞ-KUR) çalışanları emekli maaşı hesaplama işlemlerini merak ediyor. Konut kapıcılığı işyerlerinde çalışanlar için ay içinde bazı iş günlerinde çalıştırılmadığı ve ücret ödenmediği beyan edilen sigortalıların eksik çalışma nedenleri ve gün sayıları e- SGK İşveren sistemi üzerinden çalışmanın geçtiği ayı takip eden ayın onuncu gününe kadar girilecek.


Sgk ya eksik gün bildirimine kolaylık geldi

Sigortasız çalıştırıldığı veya eksik gün ya da kazanç üzerinden Kuruma bildirildiği tespit edilen sigortalılara ilişkin olarak Kurumca tahakkuk ettirilen ve tebliğ edilen prim borcuna karşı tebliğ tarihinden itibaren bir ay içinde, prim borcunu tebliğ eden üniteye dilekçe vermek veya bu dilekçeyi taahhütlü olarak göndermek suretiyle işverence itiraz edilebilir. Vakıf Üniversiteleri, okul aile birlikleri ve Kurumla sözleşmeleri sağlık hizmet sunucularının teşviklerden yararlanmasını sağlayacağız.


Yeni çıkacak teşviklerin (bir senden, bir benden ve yeni nesil) ve asgari ücret.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.