5 Eylül 2019 Perşembe

Mal varlığı olmayanin icraya verilirse ne olur

Mal varlığı olmayanin icraya verilirse ne olur

Peki icraya mal beyanında bulunmazsak ne olur yasal zorunluluk var mı gibi hususlara açıklık getirelim. Bankadan kredi çektiniz, kredi kartınızı ödemediniz, veya senet ile bir eşya satın aldınız bir mağaza olabilir hatta telefon borcu yüzünden dahi icra kararı ile karşılaşmanız mümkün.


Mal Varlığı Olmayan Birine Haciz? Senin borçlarından dolayı, ailenin bir sorumluluğu olamaz. Ancak, ailenin yanında yaşıyorsan yani aynı evi paylaşıyorsan, bu seni ve aileni zora sokabilir.


Haciz öncesinde borçludan mal varlığı beyanı istenir. Bu beyan sonrası kişinin mal varlığı ve tüm gelirleri, sgk ve tapu müdürlükleri ile de kontrol edildikten sonra haciz süreci başlar. Kişinin tüm taşınmaz varlıklarına ve maaşına haciz konulur. Peki, icraya verilen senet ödenmezse ne olur ? Borçlunun üzerine olan menkul ve gayrimenkuller senette yazan borç miktarına denk gelecek şekilde icra edilebilir.


Alacaklı, borçludan kendi girişimleri ile alacağını elde edemezse bir avukat vasıtasıyla yahut avukatsız olarak kendisi icra takibine başvurabilmektedir. Takip başlatılırken alacaklı kimseden başvuru harcı ve peşin harç isminde harçlar alınmaktadır. Takip başlatıldıktan sonra ise takibi bir avukat yürütüyorsa bunlara vekalet suret harcı da eklenmektedir. Tüm mal varlığı eşinin üzerine galiba.


Mal varlığı olmayanin icraya verilirse ne olur

Bu konuda ne yapabilirim ? Dava konusu taşınmazın alımında kullanıldığı hususunda duraksama bulunmayan davalıya ait emeklilik ikramiyesi ve tasarruf teşvik ödemesinin mal rejiminin devamı sırasında davalıya toplu olarak ödendiği hususu da dikkate alınarak söz konusu ödemelerin ne kadarlık kısmının kişisel mal ve ne. Tefeciler, nakit ve toplu paraya ihtiyacı olan kişilere bu parayı veren ve daha sonra bu parayı taksitlendirerek ve faiz ekleyerek, alan kişidir.


Mal varlığı olmayanin icraya verilirse ne olur

Yani tefeci dediğimiz kişilerin mal varlığı iyidir, nakit paraları oldukça çoktur ve size direkt olarak nakit para verebilirler. Sizler tefecilerin yatırımı yani bankasısınız.


Bu düzenlemeye göre, borçlunun evindeki temel ihtiyaçları için gerekli olan ev eşyaları haczedilemeyecektir. Dolayısıyla mali durumu bozulan, iflas eden veya konkordato sürecine giren işvereni tarafından ücreti düzenli ödenmeyen işçi ihbar süresini beklemeden, tek taraflı olarak iş akdini feshedebilir ve bütün işçilik alacakları ile işyerinde en az bir yıl çalışmışsa kıdem tazminatını işverenden isteyebilir.


Ve hakkımı aramak için çıktığım bu yolda cebimden avukat ücretini kendim ödemiş olacağım. Mesaj Gönderim Zamanı: 13. Bir Kısmı Haczedilemeyen Mal ve Haklar. Bir kısmı haczedilemeyecek mal ve haklar İİK m. Maaşlar ve her nevi ücretler, tahsisatlar, intifa hakları ve hasılatı, ilama dayanmayan nafakalar, emekli aylıkları, sigortalar ve emekli sandıkları tarafından bağlanan gelirler bir kısmı haczedilen mal ve haklardır.


Menfi tespit davası, borçlunun, borcu ödemeden önce borçlu olmadığının tespiti için açılan davadır. Takip borçlusu, bu dava ile borçlu olmadığını ispat ederek hakkındaki icra takibini iptal ettirir ve borcu ödemekten kurtulur. Md uyarınca takip sırasında borçlu olunmadığının ispatı için açılabileceği gibi icra takibinden önce de.


Ancak hukuka veya ahlaka aykırı bir sonucun gerçekleşmesi amacıyla verilen şey de geri istenemez. Ne var ki, açılan davada hâkim, bu şeyin Devlete mal edilmesine karar verebilir (TBK 81). Rüşvet olarak verilen para ya da şey, evlilik dışı ilişki için verilen para, silah ya da uyuşturucu kaçakçılığı için verilen şey.


Son aylık dönemde yönetici olarak devam ediyorum. Merhaba Mustafa Bey 06. Vasi ataması söz konusu ise mal alımlarında sizinde belirttiğiniz gibi mahkeme kararına istinaden işlem yapılır. Hakimin nasil bir karar vereceği duruşmanın ne zaman sonuçlanacağı ucu açık sorular.


Süreç hakkında yaşanabilecek riskler için bir avukat ile görüşmeniz daha sağlıklı olacaktır. Diğer yandan, TMK m. Hazinenin istemi üzerine o kimsenin gaipliğine karar verilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.