23 Eylül 2019 Pazartesi

İlamsız icra takibine itiraz sonrası

Borçlu süresi içinde aynı zamanda icra mahkemesine de başvurursa, bu başvuruda ilamsız icra takibine itirazın reddine karar verilir. Yedi gün içinde yapılan bir itiraz icra takibini kendiliğinden durdurur.


İlamsız icra takibine itiraz sonrası

Borçlu yalnız borcun bir kısmına itiraz etmişse, itiraz ettiği kısım için borç takibi durur, ancak kabul ettiği kısım için icra takibi devam eder. CRA TAKİBİNE İTİRAZ. Aksi halde borçlu taraf icra takibine itiraz etse de bu itiraz bir sonuç doğurmayacaktır. Müdürlüğünce yapılan ödeme emrine icra takibine itiraz icra takibini durduracaktır.


Bununla birlikte borçlunun dava açarak icranın kaldırılmasını talep edebilir. Bu talep İcra mahkemesinde işlem görür.


Borçlu ya da alacaklının icra için açağı dava da bütün sebepler ve savunma sebepleri açıkca belirtilmelidir. Hakkında başlatılmış ilamsız icra takibine itiraz etmek isteyen borçlunun, ödeme emrinin tebliği tarihinden itibaren yedi gün içinde dilekçe ile veya sözlü olarak icra dairesine itirazını bildirmesi gerekir. Böylece hakkında başlatılan takip durmuş olacaktır. Maddesindeki belgelere dayanıyor ise, icra mahkemesinde.


Merhabalar, Bir ilamsız icra takibi başlattık. Yine ilamsız takipten farklı olarak, kambiyo senedine dayalı takipte itiraz, takibi durdurmaz, satış işlemleri hariç, tüm takip işlemleri devam eder, buna önlem için itiraz edilen.


STİHKAK İDDİASI DİLEKÇE ÖRNEĞİ. Borçlunun ilamı almasından itibaren takip süreci başlamış olur. Sürece göre rehin, haciz ya da iflas ile sonuç doğurur. Muhtemel olaylardan dolayı kendisine icra gelmesi halinde bu icraya çeşitli nedenlerden dolayı itiraz edilmesi mümkün.


Süreç rehin, haciz ya da iflasla sonuçlanır. Buna ek olarak ilamsız icra takiplerinde borçlunun itiraz hakkı bulunmaktadır. Peki ilamsız icra takibi yolları nelerdir?


Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” ile birlikte en çok konkordato müessesesi içinde yenilikler getirilmiştir. Yapılacak itirazın süresi gün olarak düzenlenmiştir.


Vatandaşların kimlik bilgilerini ele geçirerek icra dairelerine başvuran dolandırıcılar, yaklaşık liralık masrafla hiçbir şeyden haberi olmayan bu kişilere yönelik ilamsız icra. Hukuki tanımı her ne kadar “genel haciz yolu” olsa da uygulamada vatandaşlar tarafından ilamsız icra takibi, avukatlar ve icra takipçileri tarafındansa örnek takip olarak adlandırılan bu icra takibi türü, İcra Müdürlüklerini en sık meşgul eden alacak tahsil yöntemlerinin başında gelmektedir.


Zira diğer takip türlerinden farklı olarak genel haciz yoluyla ilamsız. Kanunun nci maddesinde düzenlenmiştir.


Takibine İtiraz Dilekçesi -1-ADANA 6. Genel haciz yolu ile ilamsız takiplerde, yetkili icra dairesinin hangisi (neresi) olduğu İİK m. Bu maddede, “HUMK’un ‘yetkiye ilişkin’ hükümlerinin (m. 9-27), ‘para ve teminat alacakları için olan. FORUM KANUNLAR HAKİMLER SAVCILAR YÜK.


İlamsız icra takibine itiraz sonrası

Borçlu, icra emrinin tebliğinden önceki dönemde borcun ödendiğini (itfa), ertelenmiş olduğunu ya da zamanaşımına uğramış olduğu iddiasında ise icra emrinin kendisine(borçluya) tebliğinden itibaren gün için icraya takibine itiraz edebilir ve icranın geri bırakılmasını isteyebilir. Eğer borçlu gün içinde icraya takibine itiraz etmez ise ilamlı icra takibi.


Dava, eser ilişkisinden kaynaklanan iş bedelinin ödenmemesi sebebiyle yapılan ilamsız icra takibine itiraz üzerine İİK. Bunun tek ayrığı (istisnası), İİY.


Yerel mahkemece asıl alacak yönünden davanın kabulüne karar verilmiş, verilen karar davalı vekilince temyiz edilmiştir. Alacaklının ilamlı icra takibi yapabilmesi için, elinde mahkeme ilamı veya kanunların mahkeme ilamı niteliğinde saydığı belgelerden birinin bulunması gerekmektedir. Yetki itirazının, istisnai durumlar hariç (kambiyo takiplerinde yetki itirazı icra mahkemesine yapılır), icra müdürlüğüne yapılması gerekir.


Alacaklı kişi, istediği icra dairesine giderek süreci başlatabilir. Eğer bu yazıya aşağıdaki dilekçe vasıtasıyla itiraz edilmez ise ortada bir borcunuz olmasa dahi itiraz etmediğinizden ötürü. Bu nedenle icra emrine itiraz nasıl yapılır diye sormadan önce, kişilerin acele etmemeleri ve süreci düzgün yönetmeleri gerekir. Faize itiraz : İcra takibine konu alacağa itiraz ettiğiniz gibi takipte yazılı olan faize de açıkça itiraz etmeniz gerekir.


İlamsız icra takibine itiraz sonrası

Zira icra müdürlüğü taleple bağlıdır. Burada işlemiş olan faize ve alacaklının talep ettiği işleyecek olan faize de itirazınızı ileri sürmek hakkınız bulunmaktadır.


Mahkemesine veya genel mahkemeye İtirazın iptali veya İtirazın Kaldırılması davası açmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.