23 Eylül 2019 Pazartesi

İkametgah adres değişikliği dilekçesi

Bilinen iş veya ikamet yeri adreslerini değiştiren kimselerin, yeni adreslerini vergi dairesine bildirmeleri gerekiyor. Peki, ikametgah değişikliği dilekçesi nasıl yazılır?


Nüfus Hizmetleri Kanunu tarafından belirttiği gibi herkesin tek bir ikametgah adresi bulunmak durumundadır. Adres değişikliği halinde ise kişinin bir dilekçe ile değişikliği bildirme yükümlülüğü bulunuyor.


Bu birimlere adli kontrol adres değişikliği dilekçesi hazırlayarak başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Denetimli serbestlik adres değişikliği dilekçesi örneği aşağıda verilmiştir.

Bu konuda hazırlamış olduğumuz dilekçe örnekleri hemen. Adres Değişikliği Dilekçesi Nasıl Yazılır. Henüz kimliğinizi doğrulamadınız.


Bu hizmetten faydalanmak için, aşağıdaki kimlik doğ. Herhangi bir sebepten gerçeğe aykırı adres beyanı nda bulunmayı aklınızdan bile geçirmeyin. Bunlardan bir tanesi internet üzerinden E-Devlet Kapısı ile ikametgah değişikliği, diğeri ise Nüfus Müdürlükleri vasıtasıyla ikametgah değişikliği.


Kişi oturduğu yeri resmi olarak. Bu belgenin adı da ikametgah belgesidir.

FORUM KANUNLAR HAKİMLER SAVCILAR YÜK. Vergi mükellefi olarak işlem gören bir şirket adres değişikliği yaptığında mutlaka bunu beyan etmek zorundadır.


Hatta sadece vergi dairesi de değil hemen hemen işinin olduğu tüm kurumlara bu durumu bildirmelidir. Ben sana vergi dairesi için kullanabileceğin bir adres değişikliği dilekçesi paylaşıyorum. Yerleşim yeri adresi aynı konut olan ailenin ergin fertleri, birbirleri yerine adres beyanında bulunabilirler. Artık adres değişikliği için Nüfus İdaresi binalarına gitmek gibi bir zorunluluğunuz yok.


Devlet sisteminde sizlere sunulan seçenekler ile pratik bir şekilde eski ve yeni adresinizi değerlendirme şansına sahip olacaksınız. Devlet İkametgah Adresi Değişikliği İşlemi Nasıl Yapılır? Fakat gasp, hırsızlık, hemen hemen her türlü doğal afet ve terör gibi durumlarda nüfus ve aile cüzdanlarının kaybedildiği ve bu yükümlülük yerine getirilmediğinde bireylere.


Beyan edeceğiniz adres boş bir konut ise, herhangi bir belge istenmez. Ancak siz her hâlükârda yanınızda yeni adresinize ait elektrik, su, doğalgaz, telefon abonelik sözleşmesi yada faturası götürünüz.


Ayrıca işyeri adres değişikliğinde de dilekçe verilmesi gerekmektedir. Her ne sebeple olursa olsun adres değişikliği yapıldıktan sonra kişinin nüfus müdürlüklerine giderek ikametgah değişikliği beyanında bulunması yasal olarak zorunludur. Evlilik, bu yasal zorunluluk için bir istisna değildir. Eğer kişinin evliliğe bağlı olarak adresi değişiyorsa iş günü içerisinde bunu bildirmekle yükümlüdür.


Aksi halde TL’lik gecikme. Ancak mücbir bir sebep ile ikametgah değişikliği bildirim yapamadıysanız para cezası uygulanmaz.

Tabi unutmamak lazımdır ki. Taşındığınız yer daha önce sistemde kayıtlı değilse herhangi bir belgeye ihtiyaç yoktur. Ancak daha önce başkaları tarafından beyan edilmiş ise adres değişikliği için birtakım evraklara ihtiyacınız.


Ev ve adres değişikliği için iş günü içerisinde dilekçe vermek gerekiyor. Giriş : Birr Hukuk Bürosu avukatları olarak meslektaşlarımıza, stajyer avukatlarımıza ve dilekçe örnekleri konusunda ihtiyacı olan vatandaşlarımız için dilekçe örneği hazırlayarak sizlere sunulmuştur.


Bağlı bulunduğunuz sosyal güvenlik kurumuna aşağıda verdiğim SGK adres değişikliği dilekçe örneği ve dilekçenin ekine güncel vergi levhası ve ticaret sicil gazetesi ekleyip başvurmanız gerekmektedir. Dilekçedeki kırmızı alanları kendi şirket bilgilerinize göre düzenleyiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.