26 Ağustos 2019 Pazartesi

Prime esas kazanç üst sınırı 2020

Günlük kazanç üst sınırı : 73TL. Aylık kazanç üst sınırı : 22. Kamu sektöründe: 15. Ticaret Hukuku Vergi.


Prime Esas Kazançların Alt Ve Üst Sınırları İle Bazı İşlemlere Esas Tutarlar. Prime esas kazanç üst sınırı yaşından büyük sigortalıların kazanç alt sınırının altıbuçuk katıdır. Kanun’un inci maddesiyle, günlük brüt asgari ücretin katı olan sigorta primine esas günlük kazanç.


Prime esas kazanç üst sınırı 2020

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 27. Genelge yayımlanmıştır.


Tam ay çalışmış yani SGK’ya prim günü bildirilmiş bir kişinin ücreti için ise, prime esas kazancın alt sınırı günlük asgari ücret, üst sınırı ise günlük asgari ücretin katıdır. Sosyal güvenlik mevzuatı uyarınca, sosyal güvenlik primine esas tutulan günlük kazancın alt sınırı, asgari ücretin otuzda biri, üst sınırı ise günlük kazanç alt sınırının katıdır.


TARİHİNDEN İTİBAREN SİGORTA PRİMİNE ESAS KAZANCIN ALT VE ÜST SINIRI. Buna göre, bu yıl günlük 5. Emekli maaşını artırmak için prime esas kazancın üst sınırı belli oldu! SGK Rehberi, Güncel SGK Haberleri, İşçi, Memur, Taşeron, Emekli Maaşları Hakkında Güncel Haberler Son Güncelleme : 15.


Kanunun üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine tabi sigortalıların sigorta primi ve işsizlik sigortası primlerine esas günlük ve aylık kazançlarının alt ve üst sınırları her yıl için yeniden belirlenmekte ve işverenler Prim Bildirgelerini bu sınırlara göre vermektedirler. Bu durumda, sigortalılara, ücretinin yanı sıra prime esas kazanca dahil edilebilecek nitelikte ücret dışında ödeme yapılması halinde, bu nitelikteki kazançlar, prime esas kazanç aylık üst sınırı aşılmamak kaydıyla prime tabi tutulacak, buna karşın her iki kazanç toplamının üst sınırı aşması halinde, ücret dışındaki ödemenin üst sınırı aşan kısmı.


Kanunun nci maddesi hükmü de dikkate alınarak en fazla takip eden iki ayın prime esas kazanç tutarına dahil edilecektir. Borçlanma primleri, prime esas kazanç alt sınırı ile üst sınırı arasında kalmak koşuluyla, sigortalının kendisi tarafından belirlenen prime esas kazanç üzerinden yüzde 32.


Prime esas kazanç üst sınırı 2020

Sigortalılara, ücretinin yanı sıra prime esas kazanca dahil edilebilecek nitelikte ücret dışında ödeme yapılması halinde, bu nitelikteki kazançlar, prime esas kazanç aylık üst sınırı aşılmamak kaydıyla prime tabi tutulacak, buna karşın her iki kazanç toplamının üst sınırı aşması halinde (bugün için 50YTL), ücret dışındaki ödemenin üst sınırı. SGK Primine Esas Kazancın Alt ve Üst Sınırı 01.


TL olarak uygulanacaktır. Söz konusu düzenleme kapsamında PEK üst sınırı yaşından büyük sigortalıların kazanç alt sınırının (asgari ücret) katı olarak belirlenmiştir. TL, aylık alt sınır 2. Ancak bu nitelikteki ödemelerin yapıldığı ayda prime esas kazanç üst sınırının aşılması nedeniyle prime tabi tutulamaması halinde, Söz konusu ödemeler ödemenin yapıldığı ayı takip eden aydan başlanarak ayı geçmemek üzere prime esas kazanç üst sınırının altında kalan sonraki ayların prime esas kazançlarına ilave edilerek prime tabi tutulacaktır.


KAMU MALÎ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNU İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN 24. Bu örnek olayda, prime esas kazancın üst sınırı aşan kısmın yansıtması sadece takip eden ay için yeterli gelmiş, ikinci aya yansıtılacak tutar kalmamıştır. Hazine ve Maliye Bakanlığınca karşılanması imkanı sağlanmıştır.


AYDOĞAN Cevap: Borçlanmada prime esas kazancın alt sınırı (76 lira) ile üst sınırı (4TL) arasında belirleyeceğiniz kazanç tutarı üstünden prim ödeyebilirsiniz. Kanunu’na göre, sosyal güvenlik primlerin hesabına esas tutulan günlük kazancın alt sınırı, asgari ücretin otuzda biri, üst sınırı ise bu tutarın katıdır. Bazı kamu görevlilerinin prime esas kazançları ve prime esas kazanç üst sınırı.


Resmi gazetede yayımlanmış olup, Kanunda prime esas kazanç üst (Tavan) sınırı oran değişikliği ile ilgili maddesi aşağıdadır. Bu Kanun gereğince alınacak prim ve verilecek ödeneklerin hesabına esas tutulan günlük kazancın alt sınırı, sigortalıların yaşlarına uygun asgarî ücretin otuzda biri, üst sınırı ise yaşından büyük sigortalıların günlük kazanç alt sınırının katı, ancak sosyal güvenlik sözleşmesi olmayan ülkelerde iş üstlenen işverenlerce yurt dışındaki.


Prime esas kazanç üst sınırı 2020

Bağlı Bağ-kur Prim Oranı % dir. Kesilecek prim prime esas kazanç alt sınırı ile üst sınırı arasında kalmak şartıyla kendileri tarafından belirlenecek prime esas kazanç üzerinden hesaplanmaktadır. Kanun hükümleri uyarınca ödenen primlerden hak sahiplerine. PRİME ESAS KAZANÇ ÜST SINIRINI AŞMASI NEDENİYLE İADE EDİLEN PRİMLERİN VERGİLENDİRİLMESİ Mehmet AKARSLAN.


Prime esas günlük kazanç alt sınırı asgari ücretin otuzda biri, üst sınırı ise prime esas günlük kazanç alt sınırının altı buçuk katıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.