14 Ağustos 2019 Çarşamba

Lise mezunu polis nasıl olunur

Emniyet Genel Müdürlüğü uzun bir süredir lise mezunu ya da lise son öğrencileri polislik sınavlarına kabul etmektedir. Nasıl polis olunur ? Lise mezunu olan adaylar, Üniversitelere geçiş.


Bu kişilerin tercih ettikleri mesleklerin başında polislik geliyor. Lise okuyan ya da liseden mezun olanların nasıl polis olabileceği konusunda kaleme aldığımız bu makale ile kolluk kuvveti olma hedefinize yürüyebilirsiniz.


Merhabalar ben yaşındayım lise mezunuyum bu sene yks ilk oturumuna girecem bu seneki pmyo taban puanı ne bilmiyorum 2puan almaya hazırlanıyorum ben eğer bu puanı alırsam sınavdan sonra pa.

Iyi seyirler canlar. Abone olmayı ve videoyu beğenmek unutmayın. PÖH,JÖH,PMYO,POMEM,PAEM. Başvuru yapacak adaylar nasıl bir yol izleyecek.


PMYO alımı için hangi sınav puanları gerekmektedir. TGS harekat memuru olmak için genellikle en az lise mezunu olmanız ve iyi derecede İngilizce bilmeniz istenmektedir. Vatan sevdasının en üst seviyede yaşandığı ülkemizde de böyle olması gayet normaldir.


Gençler özellikle lise mezunu olan gençler lise mezunu olarak nasıl polis olunacağının yollarını araştırıyor. Kamu Gündemi olarak sizlere lise mezunu polis olmak için yöntemden bahsedeceğiz.

Kimler lise mezunu PÖH olabilir? Peki nasıl polis olunur ? Eğitimlerinin bitmesi ile polis memuru olarak göreve başlayacak. Kadın polis olmak için yapılacak başvuruda en az 1santim boy sahibi olmak gerekiyor. TYT (Temel Yeterlilik Testi) sınavından taban puanı almak zorundadır.


Bu soru hakkında merak ettiğiniz bilgileri açıklayalım. Bu eğitim süreleri son mezun. Daha önceki yazılarımız da polis meslek yüksek okulları hakkında sizlere detaylı bilgiler vermiştik. Eski yazılarımızda polis meslek yüksek okullarının alımının.


Bu yılki PMYO ise Haziran tarihinde yapılacak. Yani yaz aylarının başında, polis olma hayali kuran gençlerin hızlı bir şekilde harekete geçmesi gerekiyor. Lise öğrencileri ve lise mezunlarının sıkça merak ettiği liseden sonra polis olmak için izlenecek yol ve diğer bütün detaylar yazının devamındadır. Yüksekokul mezunları ise kısa not şeklinde adayların bilgisine sunuldu.


Ancak bunun bazı şartları vardır. Yüksekokullar ve eğitim merkezleri için adayların farklı şartları karşılaması beklenmektedir. Birçok Türk vatandaşı polis olmak ve o üniformayı giymek istiyor. POMEM eğitimi almak suretiyle polis memuru olabiliyorlar.


POMEM öğrencilerine eğitim süresince bir maaş veriliyor. POMEM öğrenci maaşları da PAEM’deki gibi 4TL’dir.

Lise ve üniversite mezunu polis olma şartları nelerdir? Bu önemli mesleğe gönül verenler için bu yazımızda nasıl polis olunur sorusunun cevabını sizlerle paylaşacağız.


Polis Olmak için Neler Yapılmalı? Liseden sonra ya da üniversiteden sonra olmak üzere adet sınav ile polislik mesleği eğitimine hak kazanılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.