22 Ağustos 2019 Perşembe

Hadis ve ayetlerle vaaz

Great Deals on the Hadi Apartments in Bodrum with Sunshine. The Convenience Of All Inclusive! O ihlaslı ve mütevazı insanları müjdele! Kurban Bayramı’nda ise, namazdan dönünceye kadar bir şey yemezdi.


Kur’an’da anlatılanlar insanlara âdeta bir vaaz ve nasihatten ibarettir. Kur’an’da verilen vaaz ve nasihatleri dinlemeyince, hatalarını anlayıp kendini düzeltmesi mümkün değildir.


Hadis ve ayetlerle vaaz

Tefekkür, sadece insana değil, bütün mahlûkata verilmiş, hayâtî bir kâbiliyettir. Bu kâbiliyeti, her varlık, kendi dünyası içinde ve kendi yaratılışına uygun bir şekilde kullanır. Ağırlık merkezi de daha ziyade ten ve nefsâniyet plânına âittir.


Yiyip içmek, daha iyi, daha rahat yaşayabilmek ve nesli devâm ettirebilmek gibi hususlar ön plândadır. Dolayısıyla bütün söylediklerinizi işitir, yaptıklarınızı bilir, ona göre ceza verir.


Allah işitendir, bilendir. Ademle başlayan ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s.) ile son bulan bütün peygamberler aracılığı ile göndermiş olduğu dinlerin hepsi insanların kendi menfaatleri içindir.


Hadis ve ayetlerle vaaz

Akıllı kişi, nefsine hâkim olan ve ölüm sonrası için çalışandır. Büyüyecekler ( ve mallarını geri alacaklar) diye israf ederek ve aceleye getirerek mallarını yemeyin. Velilerden) kim zengin ise (yetim malından yemeğe) tenezzül etmesin. Kim de fakir ise, aklın ve dinin gereklerine uygun bir biçimde (hizmetinin karşılığı kadar) yesin.


Mallarını kendilerine geri verdiğiniz zaman da yanlarında şahit bulundurun. Hac ve Umre Hadis-i Şerif Dini Yayınlar Mobil Hizmetler DİBBYS. Doğru olan ahlâk Hz. Zira Rasûlullah (s.a.s.) "dosdoğru ol" mesajı ile "Hûd sûresi beni kocattı" diye buyurarak doğruluğun önemini ve insana yüklediği.


Hadis ve ayetlerle vaaz

Bir hadis -i kudsîde şöyle buyurulmuştur: "Kulum, bana en iyi farz ibadetlerle yaklaşır. Peygamber’in ashabı içinde çok sayıda fetva vermesiyle meşhur yedi kişiden biri Hz. Nâfile ibadetlerle bu yakınlaşmasını sürdürür. Nihayet ben onu severim.


Sevince de (adeta) onun işiten kulağı, gören gözü, tutan eli ve yürüyen ayağı olurum. Benden ne isterse mutlaka veririm, bana sığınırsa, onu kesinlikle korurum.


Benimde çok bildiğim söylenemez ama elimden geldiğince biraz okurum çaktırmadan, biraz kafamdan bir şeyler katarım olur biter. Başkanlığın konuda vaaz örnekleri kitabı var ondan yararlanabilirsin. Bazı mürtedler ve “hoca” kisvesi altında “Kur’ani hayat” örtüsüne gizlenip dinden dem vuran şaklabanlar Sünnet ve Hadis düşmanlığı yapıyorlar. Hatta bazısı “sünnet putu, hadis şirki” gibi küfür ifadeleriyle salyalarını akıta kıta saldırıyor.


Hadis -i sahih: Âdil ve hadis ilmini bilenden işitilen, müsned-i muttasıl, mütevatir ve meşhur hadis -i şerif. Haber-i âhâd: Bir kimse tarafından söylenilen, müsned-i muttasıl hadis -i şerif.


Hadis -i muallâk: Baştan bir veya birkaç ravisi veya hiçbir ravisi belli olmayan. Vaaz kaynaklarını ve İçeriklerini tanıma İhyau Ulumi’d-Din: ansiklopedik bir eserdir.


Din konularının tamamından bahseder. Yukarıda belirtilen ayetlerle, Hz. Aişe’nin naklettiği hadis -i şerifler ve benzeri diğer hadislerden hareketle, İslam âlimleri aralarında ayrıntı sayılabilecek bazı farklılıklar bulunmakla birlikte, müslüman kadınların namaz kılarken ve namaz dışında vücudun el, yüz ve ayaklar dışında kalan kısımlarını. Canının çektiği ve arzu ettiğin her şeyi yemen, şüphesiz israftır!


VAAZ VE İRŞAT HİZMETL. O’na iman, aynı zamanda O’na ibadet ve itaat etmeyi, Kur’ân ve Sünnette yer alan emir ve yasaklara, öğüt ve tavsiyelere uymayı, helal ve haramlara riayet etmeyi gerekli kılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.