9 Temmuz 2019 Salı

İİk 111 taksitlendirme dilekçesi

İİk 111 taksitlendirme dilekçesi

MADDE 1Şerhler, Notlar, Yorumlar: İİK. Bu Maddeye Değişiklik Önerisi Girin İİK. Devlet gücü ile borcunu yerine getirmeye zorlanmasını isteme hakkı vardır.


Bu halde taksit sayısı dördü geçemeyecektir,alacaklının rıza göstermesi gerekmemektedir,borçlunun belli miktar malının haczedilmiş olması ve ilk taksitin peşin olarak ödenmesi gerekmektedir. Maddesi gereği taksit talebinde bulunduğu anlaşıldı. Dairesinin ikamet yerinde olması ve ya başka yerde olması.


Bu bakımdan borçlu ve alacaklının borç taksitlendirme işlemi için icra dairesinde yapılması gereken sözleşme yada işlemler için bazı şartlar bulunuyor. Ancak sözleşme yada sözleşmelerin tam süresinin yılı geçmesi durumunda, aşmış olduğu tarih ele alınarak süreler kaldığı yerden devam eder. Sizlere anlatmış olduğumu bu hükümler kapsamında icra dairesinde. Temyiz Dilekçesi (Ceza) Emsal Karar Talepleri.


TAAHHÜDÜ İHLAL, İİK -m- 1,ALACAKLININ RIZASINA GEREK YOKTUR. YARGITAY CEZA GENEL KURULU ESAS NO. Kanununa göre, borçlu alacaklının satış talebinden evvel borcunu muntazam taksitlerle ödemeği taahüt eder ve birinci taksiti de derhal verirse icra muamelesi durur.


MADDESİ GEREĞİ TAKSİTLENDİRME TALEBİ RED KARARI. Müvekkilim ……………… yukarda esas numarası verilen takip dosyasının. Borçlunun talebi ve dosya incelendi.


Rasyonun “50” ve altında olması durumunda tecil ve taksitlendirme işleminin azami aya kadar Rasyonun “51” ila “00” aralığında olması durumunda tecil ve taksitlendirme işleminin azami aya kadar, Rasyosu “01” ve üzerinde olması durumunda ise borçluların tecil ve taksitlendirme talepleri reddedilir. HUKUKİ NEDENLER : İİK.


SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda kısaca açıklandığı üzere, borcumu biri peşin geri kalanı üç eşit taksit halinde her ayın 15. Bu taahhüdümün masrafları tarafımdan karşılanmak sureti ile alacaklıya bildirilmesi hususunda.


İİk 111 taksitlendirme dilekçesi

Taksitlerden biri zamanında verilmezse icra muamelesi ve süreler kaldığı yerden devam eder” düzenlemesine yer verilmiştir. Taksitlendirme sözleşmesinde ödemeyi ikiye ayırmak gerekir. Eğitim Programları Listesi : 112: Eğitim Talep Formu.


Adli kontrol kararının kaldırılması dilekçesi. I ve II’de öngörülen koşullara bağlı olmaksızın- serbestçe taksit sözleşmesi yapabilecekleri- 12. Alacaklı ile borçlunun, icra dairesinde – İİK.


K ’nın uygulanmasından doğan kendisine verilen görevler var. K ’da suçlar var, icra hakimi aynı zamanda ceza hakimi gibi çalışır. Hatta kararlarında icra hukuk mahkemesi icra ceza mahkemesi diye karar verir.


Demek ki hem hukuk hakimi hem de ceza hakimi olarak çalışır. K ’nın 1maddesi uyarınca yapılan taksitlendirmelerde ya da borçlu ile alacaklının icra daireleri huzurunda yapılan taksitlendirmelerde (tabii taksitlere uyulduğu sürece) taksidin devamı süresince satış isteme süreleri işlemez.


Ancak bu kişi de, tam ehliyetli olmalıdır. Satış bedeli, o mal üzerinde katileşmiş haczi bulunan alacaklıların alacağı toplamına ulaşmış ise satış tatil edilir. Burada borçlu satışı veya icrayı durdurmak amacıyla ve kendi özgür iradesi ile borcun ¼ ini ödeyerek kalanı için de taksitte ödemeyi taahhüd etmektedir.


Madde çok özel koşulları olan bir durum. Bu taahhüd sonucunda borçlunun borcu karşılayacak miktarda malı haczedilmiş ise takip durmaktadır. Uyap ile ilgili videolar gelecektir. Görüş ve önerilerinizi yorumlarda belirtmeyi belirtin.


İİk 111 taksitlendirme dilekçesi

Kanalıma abone olup, videoları beğenmeyi unutmayın. Size İİK 1maddesini yazıyorum, siz hala taahhüdü ihlal etmesi halinde borcun tamamının ödenmesi veya alacaklıyla anlaşması gerektiğini söylüyorsunuz.


Belirttiğim maddeyi iyice okursanız "VEYA O TARİHE KADAR İCRA VEZNESEİNE YATIRMAK ZORUNDA OLDUĞU MEBLAĞI ÖDERSE TAHLİYE EDİLİR" der. Kanunun hiçbir yerinde alacaklıyla anlaşma yoktur. Bunu örneklediğim halde. CEVAP : İİK ’nın 108.


Doğru cevap “C” şıkkıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.