6 Haziran 2019 Perşembe

Eksik gün bildirimi kalktı mı 2019

Eksik gün bildirimi kalktı mı ? Malumunuz önceden işverenler ay içerisinde günden az çalışan sigortalıları için eksik çalışma nedeni ve gün sayısının yer aldığı ek formu ile Sosyal Güvenlik Kurumu’na eksik gün bildirimi yapmak zorundaydı. EKSİK GÜN BİLDİRİM FORMU UYGULAMASI KALDIRILDI, ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ DÜZENLEMESİ. SGK eksik gün bildirim formları SGK’ya verilecek mi?


SOSYAL GÜVENLİK KURUMU EKSİK GÜN NEDENİ KISMİ İSTİHDAM (06) SEÇİLMESİ HALİNDE GÜNDEN FAZLA BİLDİRİME İZİN VERMİYOR ÖZET : Sosyal Güvenlik Kurumu e-bildirge uygulamasında programsal düzenleme yaparak, eksik gün n. SGK tarafından konu ile ilgili 13. Sirkülerimizde eksik gün belgeleri ile ilgili uygulamanın yeni yönetmelik değişikliği yapılıncaya kadar eski usulde devam edeceğini belirtmiştik.


Nitekim yayımlanan 13. Sgk eksik gün bildirimi. Ay içerisinde çeşitli nedenlerle günden az çalışan sigortalıların eksik gün bildirim formu ile Sosyal Güvenlik Kurumu’na bildirim zorunluluğu bulunmamaktadır.


Bunun yerine bildirgede aşağıda belirtilen kodlarla eksik gün bildirimi yapılması yeterlidir. Mükerrer Resmî Gazete yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. SGK ek-1 eksik gün bildirimleri ve eksik gün bildirimi torba yasa düzenlemesi konusunda çok sorulan bazı sorular ve cevapları aşağıdaki gibidir.


Eksik gün bildirimi kalktı mı 2019

Ocak 15’de günlük maaş mı aldınız, maaşınız peşin mi yatıyordu hak ettikten sonra mı yatıyordu belirtmemişsiniz. Eğer hak ettikten sonra yatıyor idiyse ve her ayın 15’i ile müteakip ayın 14’ü arasındaki çalışmalarınız için maaş ödeniyorsa bu durumda Aralığın 15’i ile 31’i arasındaki çalışma için gün bildirilmiş olması normal, ödeme.


Buna göre, ücretsiz izin gerekçesi ile. Kısmi çalışanlarda eksik gün hesaplandıktan sonra eksik gün nedeni olarak 06-Kısmi İstihdam kodu altında eksik günleri bildiriliyor. Bu bildirimler yapılırken dikkat edilmesi gereken nokta, 20. Yani artık sgk istemedikçe eksik gün bildirimi.


Daha önce bu köşeden çokça eleştirdiğimiz bir konuydu eksik gün bildirimi. Mercek: Kısmi istihdam sözleşmesine göre çalıştırdığımız işçilerimizin eksik gün bildirimlerini yasal süre içinde sigorta müdürlüğüne gönderdik. SADECE KURUM İSTER VE BU İSTEĞİ YERİNE GETİRMEZSENİZ CEZA KESEBİLİR.


Güncelleme Tarihi: 18. Böylece, SGK’ya eksik gün bildirenlerin de işsizlik maaşından yararlanabilmesinin önü açılmış oldu. Kanun ile Mülga 5sayılı SSK kanunda yapılan düzenleme de sigortalıların günlük Hizmet süreleri,günden az gösterilmesi halinde sigortalının neden eksik çalıştığını gösteren belgelerin ilgili SSK Müdürlüğüne bir form ekinde verilmesi zorunlu hale getirilmişti.


Mart ayında gün raporlu olan işçi için eksik gün nedeni olarak sadece istirahatli olarak mı bildirmeliyim? Bu işçi puantaj usulü çalışan birisi. Normalde rapor olmasa mart ayında ila gün arası çalışacaktı.


Eksik gün bildirimi kalktı mı 2019

Bedelli askerlik kaç gün, ne kadar? Haziran Dönemi içerisinde verilen APHB toplam prime esas kazancı 2. TL, prim günü gün, eksik günü ve nedeni 06-Kısmi İstihdam seçilen bir personel için tebliğ gelmesi durumunda, 2. Corona virüs için birçok alan tedbirler alındı.


Peki Yurt dışından gelenlere karantina uygulanıyor mu? Normalleşme adımları ile birlikte bazı yasaklar kaldırıldı.


Dolayısıyla, istirahat raporu alan işçinin istirahatli olduğu süre zarfında çalışması durumunda, işverenin söz konusu işçisinin. Aynı maddenin ondördüncü fıkrasında ise istisnai bazı işyerleri sayılarak, bu kapsamdaki işyerlerinin eksik gün bildirim nedenlerini aylık prim ve hizmet belgesinde belirtilmesi yeterli görülmüş, bu işyerleri için ayrıca eksik gün bildirim formu ile eki belgeler aranmayacağı belirtmiştir.


TL nominal değerli iskontolu tahvilin bugün itibarıyla vadesi gelmiş olup, itfa işlemi. Geçen cumartesi ve pazar günleri ilde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Vatandaşlar iki gün boyunca evlerinde kaldılar. Bugün itibarıyla ise yasak kalmış durumda.


Eksik gün bildirimi kalktı mı 2019

Peki, yaş altı ve yaş üstü sokağa çıkma yasağı kalktı mı ? Kırmızı notlarla açıklamaları takip ederek eksik gün beyanınızı verebilirsiniz. Boş eksik gün formu isterseniz Tıklayınız. Birinci bölüm için “şirket bilgileri” diyebiliriz. Umarız ilerleyen günlerde SGK bu hatalı uygulamasından vazgeçer.


Ayrıntılar aşağıda. Gün içinde de defa yapılıyor. Ateş ölçme zorunluluğu kalktı mı ya da kalkacak mı ? Diğer belirtileri gösteriyorsa eve göndermeli miyiz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.