5 Haziran 2019 Çarşamba

Eksik gün bildirim formu

Eksik Gün Bildirim Formu. Aylık prim ve hizmet belgesinde eksik gün nedeni ve gün sayısının bildirilmesi yeterli olmakta. EKSİK GÜN BİLDİRİM FORMU UYGULAMASI KALDIRILDI, ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ DÜZENLEMESİ. Kuruma verilmesi gerekmektedir.


Eğer iş yerimizde işçiden az çalışan varsa, eksik gün bildi. Yanlış biliyorsam lütfen düzeltiniz.

SGK’ya bildirilmesi oldukça önemlidir. Yine de çok emin olduğum söylenemez.


Bu bildirimi personelden az işçi işverenler Ek-formu ile birlikte ekine de eksik gün sebeplerini gösterir ekleri ekleyerek kuruma vermeleri zorunludur. Mayıs Ayında gün istirahatli bir işçi Prim Hizmet Bildr. Kırmızı notlarla açıklamaları takip ederek eksik gün beyanınızı verebilirsiniz. Boş eksik gün formu isterseniz Tıklayınız.


Birinci bölüm için “şirket bilgileri” diyebiliriz. Değerli Meslektaşlar ve Uygulayıcılar…!


Eğer rapor hastane tarafından sisteme kaydedilmediyse ya hastane aranıp ilgili kayıdın girilmesi istenilmelidir yada ilgili SGK şifresiyle girilip manuel olarak rapor girilmelidir.

Sonradan ibraz edilen belgeler birkaç istisna dışına kabul edilmemektedir. Kabul edilme kıstası olarak, bu belgelerin sonradan düzenlenebilecek nitelikte olmaması gerekiyor. SADECE KURUM İSTER VE BU İSTEĞİ YERİNE GETİRMEZSENİZ CEZA KESEBİLİR. Sosyal güvenlik sistemindeki kayıp ve kaçaktan birisi olan “tam ay çalışanların ayda 3-gün sigortalı gösterilmesini” önlemek için 1. Bu işyerleri için ayrıca eksik gün bildirim formu ile eki belgeler aranmaz.


Sonra Aylık bildirgede biz gün kaybı olmasın diye gün üzerinden tahakkuk ediyoruz burada çalışmamıştır kutucuğunu işaretliyoruz. SGK eksik gün nedenlerinin açıklamaları ile ilgili yazımıza buradan ulaşabilirsiniz. Buraya kadar işlemim tamamdır diye düşünüyorum.


Peki biz bu kişi için ekeksik gün bildirim formu düzenlememiz gerekiyor mu ? Sonuçta eksik gün beyan etmedik gün üzerinden tahakkuk yaptık. Ne yapmamız gerekiyor. GREV: İşçilerin geçici bir süre için grev yapması dolayısıyla işe gelmemesi halinde eksik günler bu kod ile bildirilir.


LOKAVT: Lokavt halinde işçilerin eksik günleri bu kod ile. Bilindiği üzere, kamu işyerleri ve toplu iş sözleşmesi yapılan işyerleri ile ve üzerinde sigortalının çalıştırıldığı aylara ilişkin özel sektör işyerlerinde eksik gün bildirim nedenlerinin aylık prim ve hizmet belgesinde belirtilmesi yeterli. Ancak 10’dan az sigortalı. Excel ortamında hazırlanmış olan bu bu uygulama ile eksik gün bildirimlerinizi yaparken çok kolaylık yaşayacaksınız.


Bilindiği üzere, kamu iş yerleri ve toplu iş sözleşmesi yapılan iş yerleri ile ve üzerinde sigortalının çalıştırıldığı aylara ilişkin özel sektör iş yerlerinde eksik gün bildirim nedenlerinin aylık prim ve hizmet belgesinde belirtilmesi yeterli. Bu iş yerleri için ayrıca eksik gün bildirim formu ile eki belgeler aranmıyor.


Resmi Gazete"de yayımlanan Sosyal.

Gaziantep SGK İl Müdürü Mehmet Uzun’un yaptığı. SGK ek-1 eksik gün bildirimleri ve eksik gün bildirimi torba yasa düzenlemesi konusunda çok sorulan bazı sorular ve cevapları aşağıdaki gibidir. Siz de sgk eksik gün bildirim formu ve eksik gün torba yasa düzenlemesi konusunda kafanıza takılan soruları bize yorum olarak yazabilirsiniz.


Kanunla düzenlenmiş olan ve 01. Mesleği icra edenlerin sıkça sorduğu bir soru. Sonuç olarak eksik çalışan işçilerin eksik çalışmaları SSK tarafından kabul edilmemekte ve eksik günlerin matrahına isabet eden primler cezalı ve faiziyle istenmektedir.


Sözkonusu primlere ek olarak önce primlerin % u kadar ceza mahiyetinde bir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.