6 Haziran 2019 Perşembe

Eksik gün bildirim formu 2019

Aylık prim ve hizmet belgesinde eksik gün nedeni ve gün sayısının bildirilmesi yeterli olmakta. SGK eksik gün bildirim formları SGK’ya verilecek mi?


Eksik Gün Bildirim Formu ve eki belgeleri verme zorunluluğu. EKSİK GÜN BİLDİRİM FORMU UYGULAMASI KALDIRILDI, ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ DÜZENLEMESİ.


Kamu işyerleri ve toplu iş sözleşmesi yapılan işyerleri ile ve üzerinde sigortalının çalıştırıldığı aylara ilişkin özel sektör işyerlerinde eksik gün bildirim nedenlerinin aylık prim ve hizmet belgesinde (pilot iller açısından muhtasar ve prim hizmet beyannamesinde) belirtilmesi yeterli.

Bu işyerleri için ayrıca eksik gün bildirim formu ile eki belgeler aranmıyor. Bu iş yerleri için ayrıca eksik gün bildirim formu ile eki belgeler aranmıyor. Eksik gün sebebi birden fazla ise bu kodla bildirim yapılır. Ay içinde bazı iş günlerinde çalıştırılmayan ve ücret ödenmeyen sigortalıların eksik gün nedeni ve eksik gün sayısı, işverence ilgili aya ait aylık prim ve hizmet belgesinde veya muhtasar ve prim hizmet beyannamesiyle beyan edilir.


Sigortalıların otuz günden az çalıştıklarını gösteren eksik gün nedenleri ile bu nedenleri ispatlayan belgelerin şekli, içeriği. Kanunla düzenlenmiş olan ve 01. Gaziantep SGK İl Müdürü Mehmet Uzun’un yaptığı yazılı açıklamada, “İlk defa 25.


Profil bilgileri Bütün Mesajlarını Bul Özel Mesaj Kıdemli Üye.

Nereden muhasebe Mesajlar 256. Kuruma verilmesi gerekmektedir. Mayıs Ayında gün istirahatli bir işçi Prim Hizmet Bildr. Merhaba, forumu ilk kez ziyaret ediyorsanız buraya tıklayarak kayıt olabilirsiniz.


KULLANICI ADINIZLA BİRLİKTE" e-posta atınız. Bilindiği üzere, kamu işyerleri ve toplu iş sözleşmesi yapılan işyerleri ile ve üzerinde sigortalının çalıştırıldığı aylara ilişkin özel sektör işyerlerinde eksik gün bildirim nedenlerinin aylık prim ve hizmet belgesinde belirtilmesi yeterli.


Ancak 10’dan az sigortalı. Excel ortamında hazırlanmış olan bu bu uygulama ile eksik gün bildirimlerinizi yaparken çok kolaylık yaşayacaksınız. Yazımız içinde örneğini bulabileceğiniz “ eksik gün bildirimi formu ”nu doldurmalı ve işçinizin eksik gün nedeni ne ise, ona dair ispatlayıcı belgeyi de bu forma eklemelisiniz.


Hazırladığınız bu formu, ilgili olduğu ayın prim ve hizmet belgesinin verileceği son güne kadar da, bağlı bulunduğunuz SGK müdürlüğüne elden ya da posta ile ulaştırmalısınız. APHB ( Aylık Prim ve Hizmet Belgesi ) ‘nde eksik gün nedenini belirtse dahi, takip eden ayın 23’üne kadar, Eksik Bildirim Formu ( Ek-) ‘ nu ayrıyeten kuruma ulaştırmak zorundadır.


Eğer 16:30’a kadar SGK’ya teslim etmeyi unutursanız gece 12’ye kadar açık olan merkez postanelerden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı – Bakanlıklar – Ankara adresine nüsha iadeli taahhütlü postalayabilirsiniz. Böylece ifadesi olduğundan, kişi üzerinde sigortalının çalıştırıldığı aylara ilişkin özel sektör işyerlerinde eksik gün bildirim nedenlerinin aylık prim ve hizmet belgesinde belirtilmesi yeterlidir.


Merhaba Arkadaşlar, Bir çalışanımız mayıs ayı içinde gün rapor aldı. Maddesinde yapılan değişiklik ile günden az çalışanları için işverenler SGK’ya eksik gün bildirim formu vermeyecek. Eksik çalışan dönemlerde işverenler sigortalıların çalıştığı gün kadar bildirir.


Dolayısıyla işyerinde bundan böyle kişiden az sigortalı çalıştıran işverenler de, eksik günleri (kodlarıyla) sadece aylık bildirgede beyan edecekler ve ay içinde eksik gün veya eksik kazanç bildirilen sigortalılar ile ilgili kanıtlayıcı belgeleri.

Elektronik ortamda verilme zorunluluğu getirilen bildirim veya formlara ilişkin olarak süresinden sonra düzeltme. TL özel usulsüzlük cezası kesilir.


Ayrıca eksik gün işlemleri konusunda merak ettiğiniz sorularınızın cevabına da yazımızda yer verilecektir. Sgk eksik gün bildirimi. Bunun yerine bildirgede.


Yabancı uyruklu sigortalıların eksik gün bildirimleri konulu GENEL YAZISI ile yapılan açıklamalar aşağıdadır. Sizin çalıştırdığınız işçi sayısı işçiden az olduğu için sebebi ne olursa olsun eksik gün bildirim formu vermeniz gerekiyordu. Mükerrer Resmî Gazete yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.


Kamu işyerleri, toplu iş sözleşmesi yapılan işyerleri ve kişi üzerinde sigortalının çalıştırıldığı aylara ilişkin özel sektör işyerlerinde eksik gün bildirim nedenlerinin aylık prim ve hizmet belgesinde (pilot iller açısından muhtasar ve prim hizmet beyannamesinde) belirtilmesi yeterli. Buna göre bu iş yerlerinin eksik gün bildirim formları ile beraber eklerin ilişkili olduğu aya ait olan hizmet belgesi ve aylık priminin ayın 21’üne kadar bağlı olunan Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri veyahut SGK yani Sosyal Güvenlik Merkezi.


Aramakda olduğunuz sgk dosyasını bulduğunuza göre artık bu dosyayı indirebilir ve istediğiniz yere dilekçeler verebilirsiniz. TC adresini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz ve diğer tüm Standart Form ve Dilekçelere tıklıyarak ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.