23 Ocak 2019 Çarşamba

Kişisel gelecek planlama örneği

Ne olmak istiyorsanız, o olun, olabilirsiniz! Baka hiç bir amaçla ve hiç bir ekilde bu iki kiinin izni olmadan kullanılamaz. Ne yapmak istiyorsanız onu yapabilirsiniz! Ufuk Tarhan’ın sosyal medya hesapları: Nis.


En sıradan, en basit hedeflerden olduğu için para ile ilgili örneği sık veriyorum, çünkü derinliksiz bir hedef. TL biriktirmek iste ve yılda 50.

TL tasarruf edebiliyorsanız, hiçbir yatırım enstrümanını kullanmazsan bu paranın birikmesi yıl sürer. Bileşik faiz tablolarını da kullanarak, bu sürenin ne adar olacağını kontrol edebilirsin. Bu sebeple kişisel gelişim yönünde varmak istediğiniz yere nasıl gideceğinizi önceden planlamalısınız. Ne yapacağınızı biliyorsanız sorun yok.


Ama hedefleri gerçekçi kılma gibi bir işlevi olduğu için kişisel gelişim planlama mutlaka yapılmalıdır. Kişisel gelişim planlama şart değildir.


Bütçe Planı İlgili yazıda bahsettiğim gelir ve gider planını oluşturmak son derece kolaydır. Ben hemen aşağıda herkes için geçerli olabilecek bir taslak hazırladım.

Taslağın çıktısını alarak ve gerekli yerleri doldurarak aylık bütçe planınızı hemen yapmaya. Lorenz Bu dokümanın her hakkı saklıdır.


Ticari amaçla herhangi bir şekilde çoğaltılamaz, kopyalanamaz, dağıtılamaz, alıntı yapılamaz. Ancak gerçek kişiler, ticari amaç gütmeden ve formatını.


Kendini ve çevresini geliştirip iyileştirmeyen, yani kapasitesini kullanmayan insan, başına gelecek olumsuz durumları önleme gücünü elinden kaçırır. Siz dururken belki mevcut durumunuzu korursunuz ama diğerleri durmayıp ilerlemeye devam ederlerse bir süre sonunda geride kalırsınız.


Bu devam ederse aradaki mesafe kapatamayacağınız kadar açılır. IQ hesaplama, kişisel gelişim eğitimleri, kişilik testleri, zeka geliştirme, yaratıcılık, pazarlama, farklılık ve fark yaratma, yabancı dil öğrenme, kişisel imaj, beden dili, topluluğa hitap, motivasyon yazıları, iletişim.


Size istihdam hizmeti sağlayabilmek adına özgeçmişinizde yer alan özel nitelikli kişisel verileriniz de dahil olmak üzere özgeçmişinize ek olarak eklediğiniz kişisel verilerinizi, iş başvurusu yaptığınız yurt dışı merkezli İşveren Müşteri(ler)e ve üyemiz İşveren Müşteriler’e aktarabiliyoruz veya kişisel verileriniz, Platformumuzu ziyaret edenler tarafından. Hedef belirlemek ve bu doğrultuda plan yapmak, hayatınızı istediğiniz şekilde yaşamayı tasarlama.


Bu yazımda kişisel bütçe planının ne olduğundan ve nasıl yapılabileceğinden bahsedeceğim. Bütçe planı yapmak, birikim yapmaya başlamak ve birikimleri kazançlı yatırımlarla değerlendirebilmek için atılması gereken ilk adımdır. Düzenli bir bütçe planına sahip.


M-GEN, "Millennium GENeration" ifadesinden türetilmiş bir kısaltma. Türkiye’de bu konuda ve bu kapsamda çalışan ilk firma. Bir olayı planlamak, geleceği öngörmeyi gerektirir.


Buna göre kişisel stratejik planlama, kişinin bulunduğu nokta ile ulaşmayı arzu ettiği durum arasındaki yolu ifade eder. Kişinin amaçlarını, hedeflerini ve bunlara ulaşmayı mümkün kılacak yöntemleri belirlemesini gerektirir.

Bu, kısa vadeli ve yakın geleceğe dönük bir bakış açısı değildir, tam tersine uzun vadeli ve geleceğe dönük bir bakış açısıdır. Güçlü yönlerimizi ve zayıf yönlerinizi belirlerken kendi bakış açınız ve çevrenizin bakış açısıyla cevaplandırın. Mümkün olduğu kadar objektif olmaya çalışın, mütevazi olmanızı gerektiren bir durum yok unutmayın.


Stratejik Lider Örneği : Gazi Mustafa Kemal Atatürk Bu bölümde, dünyanın ilk antiemperyalist kurtuluş savaşını, imkânsızlıkların içinde başarıyla veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşamından örneklerle stratejik bir liderin kişisel stratejik plan sahibi olması gerektiği ortaya konulacaktır. Sizlere kişisel bir hayat planı yapacağımı söylemiştim.


Bu plan benim zamanımı organize etmenin dışında, neyin daha önemli veya neyin daha öncelikli olduğunu da görmemi sağlayacak. Ama baştan belirteyim uzun bir yazı olacak, bu konuyu kısa kesmemin imkanı yok.


Gelecek Planlari Ingilizce - için içerikler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.