29 Ocak 2019 Salı

Gezi yazısı proje ödevİ

Gezi Yazısı Gezi Yazısı Örneği. Gaziantep Ömeriye Camii’ ye bir gezinti yapalım: Çok yakın zamanda Gaziantep’e yolculuk yaptık. Yola İstanbul’dan çıktık. Direk uçak ile Gaziantep’e indik.


Camii büyük ihtişamı, inanılmaz mimarıyla, göz dolduruyordu. Yazısı : gezilip görülen yerleri ilgi çekici özelliklerini anlatan yazılara gezi yazısı denir.

Eskiden (seyahatname) terimiyle karşıladığımız gezi yazısı sıradan gözlemleri değil insanlar için ilginç sayılabilecek ayrıntıları konu edinir. Bu yandan gezi yazarı çok dikkatli gözlem yapmak zorundadır. Hazır Ödev Kapakları Proje Ödevi Performans Ödevi Lise Odevleri Universite Odevleri.


Etiket Sanayicileri Derneği 2. HER YÖNÜ İLE ELAZIĞ Doğu Anadolu Bölgesi’nin en güzel illerinden, hatta. I and my elder sister swam, swam. But we went on swim that it was dark.


We were very tired. Iwas very hungry, I could eat a calf.

Oh my god, there was great things, My father prepared table with foods. Our table was wonder. Yarışma Ödülleri Birincilik Ödülü 1. Gezilen yerlerde yaşayan insanların kültürel özelliklerini (ırk, dil, hayat tarzı, folklorik özellikleri vb.) belirtmek.


Proje çerçevesinde, Kocaelililere yaşadıkları kentin kültürel mekânları tanıtılmakta, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımları anlatılmakta, bu mekânlar ve yatırımlar hakkında farkındalık ve bilinç oluşturulmaktadır. Türkiye’nin sanayi ve endüstri başkenti unvanını haklı olarak alan, Kocaeli doğal güzellikleri, kültürel ve tarihi değerleriyle.


Biyografi, deneme, hikaye, söyleşi, anı, mektup, eleştiri, gezi yazısı, masal, günlük türlerinden örneklere yer verin. Kitapçığınıza şiir de ekleyebilirsiniz fakat en fazla iki şiir yazın ve şiirleriniz en az dört kıta olsun.


Kitapçıkta on beş adet kompozisyon yer alacaktır. Herhangi bir kimsenin, daha çok bir edebiyat sanatçısının gerek yurt içinde gerekse yurt dışında gezip gördüğü yerlerdeki toplumları, kentleri, yerleri, yaşayışları, âdet ve töreleri, gelenek ve görenekleri, doğal ve tarihî güzellikleri, ilgi çeken değişik yönleri edebî bir üslup içinde kaleme alarak anlatmasına “ gezi yazısı ” (seyahatname) denir.


Teknoloji, sosyal medya, donanım ve internet aleminde merak edilen ve araştırılan konuları bulabileceğiniz internet sitesi. Türkçe ödev kapakları,indir, ücretsiz, bedava,düzenlenebilir, proje, performans ödev kapakları,hazır kapak, ders kapakları,kapağı, ilkokul, ortaokul, lise.


Yüksek Lisans Proje Ödevi Yüksek Lisans Proje Örneği şiirini sitemizden ücretsiz ve üye olmadan okuyabilirsiniz. Kendi şiirlerinizi eklemek için üye olmak zorundasınız.


Gönderen Unknown zaman: 10:11. Ama yazdığınızın bir gezi yazısı olduğunu unutmayın. Siyasi manifesto yazar gibi gezi yazısı olmaz.


Etrafı ve başkalarını yargılarken kendinizi iltimas geçmeyin. Dünya görüşünüz ne olursa olsun, bu alemdeki tek ve biricik doğruyu siz keşfetmediniz.

Başkalarının da kendilerini doğru bulmak gibi bir zaafla yaralı olduğunu unutmayın. Tıpkı sizin gibi başka. Marko Polo nun Uzak Doğu izlenimlerini içeren Seyahatnamesi - 14. - kişi okudu! Cumhuriyeti Prag - 148.


Gürcistan Batum - 143. Ankara Çubuk Karagöl - 140. Ukrayna Kiev - 132.


Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - 5. Bu bakımdan gezi yazısında yazar gözlemlerine yer vermeli, yanlış bilgiler aktarmamalıdır. Ancak gezi yazıları her şeye rağmen kişisel bir değerlendirme içerdiği için nesnel verilerden oluşan bilimsel bir belge niteliği taşımaz. Sadece fikir verici bir içeriğe.


Yazar gezdiği yerlerin ilginç özelliklerini hemen fark edecek kıvrak bir zekâya ve kültür birikimine sahip olmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.