25 Ocak 2019 Cuma

Eticaret ne satmalı

Türkiye’de e-ticaret yapan ve e-ticaret yapmayı düşünen kişi ve kurumlar için geliştirilmiş bir ürün araştırma ve analiz yazılımıdır. RÜNÜN FİYATI NASIL BELİRLENECEK?


Bu noktada sonra ki aşama, yeni başlayanların en çok mücadele ettiği yer: çevrimiçi mağazanızda. Ekstradan para kazanmak için birkaç çevrimiçi yani internetten iş fikrine baktınız ve bir çevrimiçi mağaza ( e-ticaret ) sitesi oluşturmak gerektiğinin farkına vardınız. Mobilden yurtdışı ürün siparişi vermek birçok ülke vatandaşı için gündelik bir alışkanlık haline gelmiş durumda. Peki hangi ülkeye ne satmalı ? E-ticaret nasıl yapılır?


Nasıl işi büyütmeli? Ne şekilde müşteriye ulaşmalı? Bunun en önemli sebebi ise artık hemen hemen herkesin internete rahatlıkla ulaşması ve alışveriş yapmanın sanal ortama kayması.


Bunun yanında ucuza ne alıp satabilirim gibi sorular da gelmekte. Hepsine cevap vermeye çalışacağım. Ne kadar bütçe lazım? Hedefiniz kadar bütçe, nasıl yani dediğinizi duyar gibiyim, örneğin hedefiniz kısa zamanda stoklarınızı tüketmek ve yeni ürünleri satışa sunup daha fazla kar elde etmekse farklı bir bütçe, aylık belli adet ürün satsam bana yeter diyorsanız farklı bir bütçe, benim işim örneğin senede kazandırmaya başlarsa iydir diyorsanız farklı bir.


Başarılı bir e-ticaret yapabilmek için en önemli faktörlerden biri mükemmel olan ürünleri bulup, satışa çıkarabilmektir. Online satış deneyimi ya da başka bir söyleyişle online satışı bilmektir. Genellikle bu kavramlar karlı ve büyüyen bir şirket yaratabilme konusunda en önemli adımlardandır.


Günümüzde e-ticaret hacmi yükseliş gösteriyor. Eskiden kredi kartı. Bu sebeple pazarcılıkmı yapsam ne yapsam diye düşünüyordum ki ticaret yapmak istiyorum diye bir başlık attım fikir edinmek adına kendimi burada buldum. Bilişim Sanayicileri Derneği’nin (TÜBİSAD) yıllık “Türkiye e. E-Ticaret fikirleri neler?


Artık karar verdiniz ve başlayacaksınız ama nereden başlayacağınızı bilmiyorsunuz. Bir şeyler satmak ilk akla gelen lakin geçenlerde öğrendiğimiz cümle akla geliyor. Nereye, ne zaman, ne kadar yatırım yapılması gerektiğini veya tam tersi nereye, ne zaman, ne kadar yatırım yapılmaması gerektiğini belirler.


Bu departman da Veri analistleri gibi tüm departmanlarla birlikte çalışır ancak hiçbirine bağlı değillerdir. Hem bireysel, hem kurumsal anlamda sayısız girişimcilik teşebbüsü ve düşüncesi mevcut. Ancak her girişimcilik çabası girişime dönüşmüyor ya da her girişim başarılı olamıyor. Fiyat odaklı rekabetin yüksek olduğu e-ticaret platformlarında ürün satarken rakiplerinizin fiyatlarını analiz etmelisiniz.


Rakibinize göre daha kaliteli ürün satmalı ve ulaşılabilir fiyatlarda ürün fiyatlandırması yapmanız müşterilerin dikkat çekecektir. Doğru çizilmeyen strateji şirketi uçuruma. Bu ürünlerin ise mutlaka iyi bir getirisinin olması gerekmektedir. Erkekler, kadınlara göre daha fazla internet üzerinden alışveriş gerçekleştirmektedir ancak, kadınlar daha sık alışveriş yaptığı için kadınlara yönelik ürünler daha fazla.


Elbette bu noktada sosyal medya hesapları aracılığı ile mi yoksa e ticaret siteleri ile mi satış yapılacağı da büyük önem arz etmektedir. Kısaca e-ticaret ile uğraşanların forumudur. Webmaster Forum - R10. Tüm e-ticaret konularına link bırakıyorsunuz.


Oldukça geniş çeşitliliğe sahip olsa da en çok tercih edilen ürünleri toptan uygun fiyatla alabilirsiniz. Tahtakaleden Ne Alıp Satmalı Aklınıza gelebilecek her türlü hırdavatı Tahtakale’den temin edebilir ve kısa sürede de dilediğiniz yerde satışını gerçekleştirebilirsiniz. Diğer süngerlere nazaran oldukça büyük olan bu süngerin alıcısı da çok. TL’lik maliyeti bulunan ürünün TL’ye kadar alıcı bulması mümkün.


Bir bilgisayar tamircisi de esnaf, bir market de. Bu kararı verirken, zorlanabilirsiniz. Ancak önce, hangi işi yapabileceğinizi belirlemeniz gerekiyor.


Sektörün farklı olması işleyişi değiştirmiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.