29 Ocak 2019 Salı

Çok dilli evlenme ehliyet belgesi veren ülkeler

Eğer belgelerde Apostil yoksa bu belgeler kendi. Apostilli olan belgelerin noter onaylı tercümesi getirilecek. Bu belge düzenlenirken evlilik işleminin yabancı yerel makamların (belediyelerde) önünde mi yoksa konsolosluktamı yapılacağı belirtilmesi gerekiyor.


Aksi takdirde evraklar kabul edilmeyecektir. Laheye Sözleşmesine taraf ülke vatandaşları, kendi ülkelerinden alacaktır. Türkiye’de noterden tercüme ettirilmelidir.


Belge tercümesi ve pasaportta. Söz konusu belgeler ülkelerinde iç. Uuslararası evlenme ehliyet belgesi yazılı olarak talep edilmelidir (başvuru formuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz). Bu nedenle başvuru yalnız yapılamıyor.


Avrupa Ülke Vatandaları kendi ülkelerinden çok dilli evlenme ehliyet belgesi ve doğum sicil raporu alacak, adet fotokopisi olacak. Avrupa Ülke Vatandaşları kendi ülkelerinden çok dilli evlenme ehliyet belgesi ve doğum sicil raporu alacak, adet fotokopisi olacak.


Diğer Ülke vatandaşları, Lahey sözleşmesine taraf olan Ülkeler ülkelerinden bekârlık belgesi (Medeni hali açıkça yazılacak) ve Doğum sicil belgesi (anne-baba isimleri olacak) getirecek olup evraklar Apositilli olacak. Bu belge çok dilli değil ise Türkçe tercüme ve noter tasdiki şarttır.


NÜFUS CÜZDANI veya PASAPORT Yeminli tercüman Türkçe açıklamalı noter tasdikli olacaktır. Pasaportta ki vize süresi dolmamış olacaktır. Bu soru rapor edilmelidir hissediyorum neden kısaca açıklayınız.


Tüm Sorular cem sene Cevap. Bunun için noterden özel vekaletname düzenlenmesi ve bu vekaletnamede vekalet veren ile vekili ve evleneceği kişinin. Böylece yabancı biriyle evlilik prosedürü arasında önemli bir zaman kaybı olan onaylatma işlemleri de apostil ile kısalmış oluyor. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli şey, apostil onayı almış tüm belgelerin.


Çok dilli evlenme ehliyet belgesi veren ülkeler

Avrupa ülke vatandaşları kendi ülkelerinden çok dilli evlenme ehliyet belgesi ve doğum sicil raporu alacaktır. Bu form doldurulduktan sonra nüfus müdürlüğünden evlenme ehliyet belgesi teslim alınır ve evlilik için gerekli işlemlere devam edilir. Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe giren kanun, çiftlerin evlenmeden önce evlilik ehliyeti belgesi almasını zorunlu kılmıştır.


Çok dilli evlenme ehliyet belgesi veren ülkeler

Bu süre içerisinde evlenme akdi yapılmadığı takdirde dosya iptal edilir. REŞİT OLMAYANLAR – yaşını doldurmuş erkek ya da kadın, anne, baba veya vasi izni ile evlenebilir.


Eşler aldıkları evlenme ehliyet belgesi ve doğum belgesini daha sonra İstanbul il Hukuk İşleri Müdürlüğü’nden onaylatacaklar. Eğer eşlerin, konsoloslukları Ankara’da ise o zaman da bu belgeleri Ankara’da Dış İşleri Bakanlığı’na onaylatmaları gerekiyor. Burada unutmamanız gereken en önemli şey, evlenme ehliyet.


Almanya, Avusturya v. Asya kıtasındaki çok dilli devletlerin başında hiç şüphesiz, SSCB’nin yardımıyla kurulan Çin Halk Cumhuriyeti bulunuyor. Rusya gibi dil konusunda ciddi özgürlükler sağlayan bir ülke. Elbette Rusya’da olduğu gibi Çin’de de etnik çoğunluğun dili doğal bir asimilasyon sağlıyor.


Çok dilli evlenme ehliyet belgesi veren ülkeler

Ancak buna rağmen pek çok halkın dilini bugüne kadar koruması da. Fıkra) Örnek Ülkeler : Fas, Brezilya vb. Türk Vatandaşlık Kanununun uyarınca Türk vatandaşı ana veya babadan doğanlar Türk vatandaşlığını kazanma hakkına sahiptirler. EVLENME EHLİYET BELGESİ : Nikah İşlemleri için tüm nüfus müdürlüklerinden alınabilen bu belgenin, tasdik edilmiş ve imzalanmış olmasına dikkat edilecektir.


Evlenme Yönetmeliği 20.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.