31 Ekim 2018 Çarşamba

Neler marka olarak tescil edilebilir

Anlamsız kelimelerde. Ticarette herkesçe kullanılan, bir meslek, bir sanat, bir ticaret grubuna ait olan isimler, işaretler kullanılamaz.


Eğer kullanılırsa ayırt edici özellikleri kalmamış demektir, bu da marka olarak tescil edilemez. Ayrıca tescili istenen mallar için cins, kalite, vasıf, miktar, değer belirten isimler de kabul görmez, tescili yapılmaz. Halkı yanıltabilecek isimler veya. Bu site, patent ve marka tescili hakları hakkında, yerel ve uluslararası tescil konularında güncel ve bilgilendirici içerikler sunmaktadır.


Tescil süreci, avantajları ve aşamaları konusunda bilgiler edinmek için lütfen makalelerimizi dikkatlice okuyunuz. Makalelerimiz altına yorumlarınızı bırakabilir ve sorularınızı sorabilirsiniz. Uzmanlarımız sorularınızı en kısa. Fakat marka tescil süreci basit olarak gözükse de oldukça karışık bir yapıya sahiptir.


Kişinin hem öz adı, hem soyadı, hem de öz adı ve soy adının birlikte bulunduğu şekilde adı marka olarak tescil edilebilir. Adil Işık”, “Ülker”, “Sabancı” ve çok daha fazlası bunlara örnektir. Bunun yanı sıra, kişinin öz adının haricinde takma adları da tescil edilebilmektedir. Cevat Şakir Kabaağaçlı olan yazarın takma adı.


Bir işaret ancak bu kriterleri taşıyorsa marka olarak tescil edilebilir. Neler Tescil Edilebilir.


Mesela sizin adınıza ağaç orman ürünleri sınıfında tescil edilmiş bir marka, bilişim sektöründe başka birisi tarafından tescil edilebilir. Gerçi herhangi bir sınıfta tescil. Başka bir markanın logo, simge, sözcük veya benzerliği çok fazla olan objelerin tescili yapılamaz. Ayrıca yanıltıcı bilgi veren, coğrafi kaynaklar v. Markayı, işletmenizle bir bütün olarak tercih etmeli ve oldukça ilginç bir marka seçimi yapmalısınız.


Aksi halde tescil başvuru süreci olumsuz sonuçlanabilir. Markaya karar verdikten sonra ilk önce tescil edilemeyecek markalar konusunda kendi tespitinizi yaparak önlem alabilirsiniz. Bu durum başvuru sürecini hızlandırabilir. Diğer kişinin başkasına ait markayı.


Gerçek kişi adları da marka olarak tescil edilebilir. Hatta markanızla özdeşleşen sloganlar veya ambalaj çeşitleri dahi tescil edilebilir. Bu şekilde markanıza ait tüm ayırt edici özellikleri koruma altına alabilirsiniz.


Neler marka olarak tescil edilebilir

Markalarınızı online olarak ya da fiilen başvurarak kolayca tescil ettirebilirsiniz. Ancak belirtmek gerekir ki bir başvuru ile sadece bir marka tescil. Daha ziyade vekiller online marka başvurusunda bulunabiliyor. Ek ücretlerin ödenmesiyle süresiz olarak marka tescil yenilenebilir.


Başvuru işleminden sonra, dosya, ilk inceleme kurulunca değerlendirildikten sonra, benzerlik araştırmalarından sonra, kabul edildikten sonra, ay boyunca ilan edilir. Tarihi, kültürel değerler bakımından halka mal olmuş işaretler marka olarak tescil edilemez.


Atatürk, Yunus Emre tarihi ve halka mal olmuş isimler marka olarak tescil edilemez. Tescil üzerindeki hak sahipliğinin süresi yıldır. Resmi vekillik ofisi olarak başvuru, tescil ve tescil sonrası tüm işlemler.


Neler marka olarak tescil edilebilir

Marka Tescil Koruması Ne Kadar Sürer?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.