18 Ekim 2018 Perşembe

Çoklu marka stratejisi

Liderlik, ürün kalitesi, fiyat. Farklı kategorilerde geliştiriliyor da olabilir. Yani birbirinden bağımsız piyasaya çıkarılan farklı ürünlerin aynı çatı altında, tıpkı kar taneleri gibi birbirine değmeden denge içinde yönetilmesine de çoklu marka yönetimi denir.


Bu anlamda genişleme, marka yönetimi açısından çok önemli bir karardır. Aşağıda bu stratejinin etkileri ayrıntılı olarak açıklanacaktır.


Bu konseptte tüm bilinen markalar içinde muhtemelen global marka unvanını en çok hak eden marka olan Coca Cola, kültürel ve lokal değerlerin altını çizen pazarlama iletişimi stratejilerini yürürlüğe koymuştur. Hat genişlemesi ve marka. Değişim Coca Cola’nın Atlanta’daki merkezinde hareket geçmiş ve birçok kritik görev için kadrolarda değişikliklere gidilmiştir (Köseoğlu vd. :420).


Geleneksel bilançolar, şirketin sadece somut kaynaklarını ve varlıkları gösterir. Ve Fortune 500’ün listesinde bu oran %olarak. Fonksiyonel ürünlerde kullanılırPazarlama faaliyetlerinde daha az çaba harcanır. Bugün sağlam adımlarla ilerleyen birçok marka reklamlarını ve dijital pazarlama stratejilerini oluştururken, satışlarını arttırmaya yönelik çalışmalar yapmak yerine markasına yatırım yapar.


Dev bir makineyi andıran bu mekanizma, binin üzerinde satış noktasına sahip. Bu stratejilerin en önemlilerinin birisi olan marka genişlemesi, var olan marka isminin tamamen farklı ve yeni bir ürün grubu için. Hergün yeni ürün oluştururken nasıl düşünmeli, örnek.


Konumlandirma stratejisi yaparken nelere dikkat etmeliyiz kriter. Her şeyi üreten ve satan bir markanın hiçbir bir ürüne tam olarak odaklanması beklenemez, bu sebeple de ürünlerin kalitesi tartışılır.


Çoklu marka stratejisi

Bunu gerçekleştirebilmek için marka. Bu bir firmanın başarılı bir ürününe karşı başka birrakip çıkarmasıdır.


Bu stratejide yeni markalı yeni ürün, mevcut markanınsatışlarını biraz düşürse bile, firmanın her iki markasının toplam satışlarıdaha çok olur. Başarılı bir marka stratejisi oluşturmak, rakiplerinizin yaptıklarını kopyalamak değil, çekici ve etkili stratejiler kullanmakla ilgili değildir. Marka özellik sıralaması. Adını, sembolünü ve ayrıca sloganı inceleyin.


Yazı biçimleri, logo tasarımı ve iletilen mesajların da dikkate alınması gerekecek. Her unsurun aynı mesajın verilmesine yönelik olduğundan. Bu, satın alma kararlarını yönlendiren bir duygudur. Her türlü şirket, yeni müşteriler kazanmaya ve satışlar oluşturmaya yardımcı olmak için marka.


Çoklu marka stratejisi

Her neyse, uzun vadede, çoklu bulut bilişim için örgütsel bir stratejiye ihtiyaçları olacak. Kurumsal BT kuruluşlarının çoklu bulut stratejisine hazırlanmak için atması gereken üç önemli adım: 1. ULUSLARARASI MARKA STRATEJISI YAPILANDIRMA SÜRECI.


Çoklu marka stratejisi

Müsteriler karsi karsiya kaldiklari mesaj gürültüsü, ürün ve hizmet çesitliligi nedeniyle, ü. Bir marka stratejisi geliştirmek, pazarlama planı sürecindeki en zor adımlardan birisidir. Birçok işletme için en büyük zorluğa neden olan unsurların başında gelen marka stratejisi, şirket kimliğini oluştururken hayati bir adım olarak önümüze çıkmaktadır.


Gördüğümüz her ürün, her hizmet, her eser potansiyel birer markadır. Giydiğimiz gömlek, yediğimiz dondurma, içtiğimiz içecek nasıl bir marka ise kullandığımız otomobil, bindiğimiz asansör, sevdiğimiz bir şarkıcı ya da seyrettiğimiz pembe dizide aynı şekilde marka olabilme cevherine haizdir.


DAMAT bir imaj markasıdır. Aynı zamanda marka içinde ürün hattı genişletilmesine de gidilmiştir. Firma son yıllarda yaşanan te.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.