18 Ekim 2018 Perşembe

Coğrafi işaret tanımı

Tecavüz eden, başvurudan ve kapsamından haberdar edilmişse başvurunun yayımlanmamış olmasına bakılmaz. TRIPs Anlaşması’nda yer alan coğrafi işaret tanımı, belirgin bir ünü, kalitesi veya diğer özellikleri esas olarak coğrafi kaynağına atfedilebilen ürünleri içerir. Bu kapsamda aşağıda sayılanlar coğrafi işaret olarak tescil edilemez: Menşe adı veya mahreç işareti tanımlarına uymayan adlar. Coğrafi İşaret tanımı kapsamına girmeyen adlar.


Belirli bir coğrafyaya ait bir ürün olarak da görebiliriz. Bu anlamda coğrafi işaret, belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri bakımından kökenin bulunduğu yöre, alan, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş bir ürünü gösteren işarettir. CarrefourSA’daki coğrafi işaretli ürünlerle yöresel yemekler hazırlayabilir, sevdiklerinize özel sunumlar yapabilirsiniz.


Kamu düzenine veya genel ahlaka aykırı adlar. Bir marka, bavuru tarihinden önce kullanılmı ve bavuruya ko nu mal veya hizmetler bakımından bu kullanım sonucu ayırt edici nitelik kazanmısa bu markanın tescili birinci fıkranın (b), (c) ve (d) bentlerine göre reddedilemez.


Coğrafi işaret tanımı

Akhisar bölgesi, Domat ve Uslu zeytinine coğrafi işaret almasına rağmen, yöredekiler ve tüketicilerde coğrafi işaretli ürün bilinci oluşmadığı için Akhisar bölgesinde coğrafi işaret etiketi. Son yıllarda yerel gıda ve tarım ürünlerinin değerinin fark edilmesi sonucu, bu değerlerin coğrafi işaret uygulamasıyla korunması yoluna gidilmiştir.


Coğrafi işaret tanımı

Belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri bakımından kökenin bulunduğu yöre, alan, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş ürünü gösteren işarettir. Mahreç işareti ve menşe adı olmak üzere iki türü vardır. Malatya Kayısısı” için yapılan coğrafi işaret başvurusunda “Ürünün Adı” “kayısı”dır.


Bayburt balı, coğrafi işaretle tescillendi Bayburt Üniversitesinin başvurusu üzerine, Bayburt balına Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaret tescil belgesi verildi. KHK ile başlanmıştır.


Yavuz Tekelioğlu ve Prof. Selim Çağatay tarafından kurulmuştur. COĞRAFİ İŞARET BAŞVURUSU. Başvuru ücretinin ödendiğini gösterir belge gönderilmelidir.


Coğrafi işaret tanımı

Alanında uzman kuruluşların görüşlerinin form ekine konmalıdır. Kullanım Biçimi: Markalama. Menşe Adları (appelations of origin), coğrafi işaretlerin özel bir çeşididir.


TRIPS Anlaşmasının bir parçasını oluşturmayan WIPO Lizbon Anlaşmasının 2. Tescil No : 3Tescil Tarihi : 29. Herhangi bir bölgenin o bölge ile bütünleşmiş olan ürün yapılan başvuru ile koruma altına alınarak tescil edilmesidir. Bu ürünlerin üretilmesinde tescil sırasında belirtilen niteliklere uygun olmak ve tescil ettirenin denetimine açık olmak üzere coğrafi işarete konu isim kullanılabilir. Aksi takdirde bu ismin kullanımı suç olur.


Bu kültür, sadece kentimize özgü olan lezzetler. Avrupa Birliği’ndeki ürünlerin gelişimi incelenerek hukuki açıdan karşılaştırılması amaçlanmıştır.


Bilinen özellikte üretiminin sağlanması, 3. MARKA TESCİL İŞLEMLERİ. Menşe Ad veya Mahreç İşaret Olmasına İlişkin Bilgi ve Belgeler. Ayırt Edici Özellikleri. Bağımsız Denetim Mekanizması ve.


Sarımsaklı Et yemeğini de tescilledi. Coşkun, bunun üzerine Türk Patent ve Marka Kurumuna coğrafi işaret almak için müracaat ettiklerini kaydederek, yaklaşık yıllık takipten sonra coğrafi işareti Bayburt Üniversitesi olarak aldıklarını ve Bayburt balının tescillenmiş olduğunu söyledi.


Eğer tarım ve gıda sektörü ile yakından ilgili değilseniz veya çarşıdan aldığınız ürünün kökenini ve içeriğini dikkatlice incelemiyorsanız ‘ coğrafi işaret’ tanımı size. Bu gibi coğrafi işaretlerin kullanımına, sadece üretildiği orijin ülkenin açık ve görülebilir bir şekilde etikette belirtilmesi halinde izin verilir.


Gazete, makale, araştırma yazıları vb.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.