Her dönem olduğu gibi yeni dönemde de yks notları,kitap cevepları, konu anlatımı, pdf ders notları ve yazılı soruları ile yine yanınızdayız. Roman, hikâye gibi tahkiye kurgusu içerisinde, olay anlatımı üslûbuyla kişiyi bir roman kahramanı gibi olayların içindeki konumlarıyla sunan eserlere de edebî biyografi ya da biyografik roman denir. Eokultv - Eğitim Portalı. Bir kimsenin kendi hayatını kısaca anlattığı düzyazı biçimine otobiyografi denir.
Yazar, yazısını kendi özel dünyasıyla sınırlandırır, çeitli ayrıntılara girmez. Formun altına adınızı (örnekte olduğu gibi), bugünün tarihini ve imzasını eklediğinizden emin olun.
Bu form genellikle devlet kurumları, büyük şirketler vb. Tarafından kullanılır. Bir kişi hayatıyla ilgili dönemleri bütün ilginç yönleriyle geniş şekilde kendisi yazarsa buna “ otobiyografi (öz yaşam öyküsü) ” denir. Sınıf Dil ve Anlatım 2. Milli Uyanış: Yurdumuzun.
Bu yazıyı yazan kişi (kurmaca kişi değil, yazar) bilgi, belge bazen anılar ve tanıklara dayanılarak, tarafsız ve gerçekçi bir şekilde anlatması gerekir. Kısaca yaşam öyküsüdür. Anı ile otobiyografi birbirine karıştırılır.
Anıda dış dünyaya önem verilir. Monografiler bir kişi, yer, eser, olay, konu hakkında yazılabilir. Edebiyat, sanat, siyaset, ticaret vb. Sıcak, samimi bir anlatımı vardır.
Kişinin kendi hayatını yazdığı biyografi ve başkasının hayatını yazdığı otobiyografi yazılarını öğren. Daha kısa tabirle öz yaşam öyküsüdür. Açık ve sade bir dil ile anlatılan otobiyografide, yazar kendi başarılarını ve ilham verici yönlerini anlatır.
Bir kişinin yaşamını anlatmayı konu alan edebiyat türüdür. Yazarın kendi yaşamını anlattığı oto biyografi ler de bu türün içinde yer alır.
Yaşam öykü sü kişisel anılara ya da araştırma sonucu edinilmiş sözlü ve yazılı malzemelerin düzenlenmesine ve yorumlanmasına dayandığı için tarihin bir dalı olarak da görülebilir. Anı, günlük, otobiyografi, biyografi, gezi, mektup gibi yazı türlerinde hangi anlatım biçimi kullanılır?
Sözcük türleri nelerdir? Kelime türleri konu anlatımı. Eleştiri de temeli düşünce olan yazı türüdür.
Sanat, edebiyat ya da düşünce yazılarının içeriği ile bu içeriğin işlenişini, değerli ve değersiz yönlerini ortaya koyan bir yazı türüdür. Konu sınırlaması yoktur. Otobiyografi ve biyografinin nasıl yazıldığını ve farklarının neler olduğunu videoyu izleyerek öğren. Bazı sanatçılar romanlarını biyografi tarzında yazmışlardır.
Bu konu anlatımında, araştırmalarımızda kullandığımız kaynakların sınıflandırılması hakkında bilgiler edinebilirsiniz. Birinci elden ve ikinci elden kaynakları birbirinden ayıran özellikleri ve bu kaynakların örneklerini öğrenebilirsiniz.
Otobiyografi veya öz yaşam öyküsü, yazarın kendi hayat hikayesini anlattığı edebiyat türüne verilen isimdir. Aşağıdaki yazıdan, otobiyografi nedir, nasıl yazılır gibi soruların yanı sıra bu türün özelliklerine ve örnekleri hakkında.
Hemen satın almak için tıklayın! BKM Kitap’ın size özel indirim fırsatını kaçırmayın! Biyografi (Hayat Hikâyesi), Otobiyografi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.