Tarife geçmeden önce önemli bir uyarım var: Eğer çiğ köfte bağımlısı değilseniz bu tarifi hiç okumayın ☺ Çünkü bu püf noktaları ile paylaşacağım tarifi denedikten sonra garanti ediyorum bağımlısı olacaksınız Ama benim gibi olur olmadık zamanlarda aklına düşüp yemeden duramayan cinsten bağımlısı iseniz hemen deftere ekleyip bir an önce deneyin Çoğu zaman aslında çok ekonomik olan bu eşsiz mezeyi bir dünya para verip dışarıdan hazır alıyor. Bu çiğ köfte tarifi yoğrulmadan, robotta tüm malzemelerin çekilmesiyle hazırlanıyor.
Bu şekilde hem zamanda kazanılıyor hem de yoğurmadan en enfes çiğ köfte hazırlanmış oluyor. Hadi o zaman şimdiden ellerinize sağlık diyor, bu pratik meze tariflerinden biri olan etsiz çiğ köfte tarifine buyur ediyoruz sizleri.
Evde çiğ köfte tarifi püf noktaları nelerdir? Bulguru ıslatırken kullandığınız sıcak su miktarı bulgurunuza göre değişiklik gösterebilir. Bu yüzden sizlerde su miktarını kendi bulgurunuza göre ayarlamalısınız. Kontrol ettiğinizde bulgurlarınız diri ise az miktarda sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.
Kıymanın bulgurdan az veya eşi. Tepsimizin bir yarısına bulgurumuzu koyuyoruz. Köfte Tarifi - Çiğ Köfte Nasıl Yapılır ? Cahide abla tarifi dün yaptım eşim çiğ köfteyi çok sever. Ben yeni evliyim öyle çok yemek yapmasını bilmiyordum sitenizden çok yararlanıyorum.
Tarifler harika tutuyo 🙂 fındık koymadım ne olur ne olmaz diye ceviz koydum sadece benim robotum küçük olduğu için dakikadan biraz daha fazla sürdü. Gerçeğini aratmayan nefiss etsiz çiğ köfte tarifimiz için, Bulguru bir kaba koyup üzerine su bardağı sıcak su koyalım karıştırıp üstünü kapatalım.
Bu sırada bir kasede sosumuzu hazırlayalım. ETLİ URFA USÜLÜ ÇİĞ KÖFTE TARİFİ. Malzemeler: 2gram çok ince çekilmiş kuşbaşı et. Evde çok kolay bir şekilde etsiz çiğ köfte hemde lavaşı ile kısa bir süre içinde yapmak mümkün.
Tüm püf noktaları ile birlikte you tube kanalımda yapılışını izleyebilirsiniz. Lavaş tarifi için lütfen buraya tıklayın. Yoğurması ayrı keyifli, limon sıkıp löp löp götürmesi ayrı keyifli çiğ köftenin gizli kahramanıdır bulgur. Etli ve acılı olunca daha da bir leziz olan çiğ köfte ile yapılan sohbetler ise tatlı ötesidir.
Bulgur şişince çiğ köfte tepsisine alın ve biraz soğuması için iki elinizle havalandırın. Soğuduktan sonra üzerine salça karışımını ilave edin ve yoğurmaya başlayın. Tüm salçalı karışımı bulgura yedirdikten sonra üzerine mutfak robotunda çekilmiş soğan sarımsak karışımını ilave edip yoğurmaya devam edin. Arkadaşlar bu gün farklı bir paylaşım olsun dedim.
Zamanında işyerindeki Urfalı arkadaşlaradan önce yemeye alıştık sonra da yapmasını öğrendik. ETSİZ ÇİĞ KÖFTE TARİFİ. Son Güncelleme: 11. Esen Hanım, çiğ köfte zaten kısırlık bulgurdan yapılır.
Bunu ilgili herkes bildiği için yazımda ayrıca çiğ köftelik (kısırlık) bulgur diye belirtmedim. Herkese merhabalar… Çiğ köfte denilince aklıma hep etli çiğ köfte geliyor. Ben küçükken evde yapıldığında tiksinir yiyemezdim.
Abim saatlerce yoğurur, içinde ki mikropları ölüyor çiğ et olmasının bir önemi kalmıyor derdi. Ama hiç aklıma yatmazdı da sevmezdim de. Zaten nasıl da acı olurdu.
Benim için acısız çiğ köfte yaparlardı evet ama etsiz çiğ köfte. Pişman olmayacağınız bir çiğ köfte tarifi, buyrun tepsinin başına alalım sizi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.