20 Eylül 2018 Perşembe

Balıkesir coğrafi işaretler

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ankara’da gerçekleştirilen “II. Türkiye’de coğrafi işaretler konusundaki en kapsamlı organizasyon olan “II. Yasa’dan bir yıl sonra coğrafi işaretli ürünlerin amblemleriyle birlikte kullanılma zorunluluğunun getirilmesi. Türkiye coğrafyasına ait ürünlerin bir markaya dönüşmesine katkı sağlayarak ülkemizin coğrafi işaretli ürün potansiyelini harekete geçirmek ve bu.


Böylece üreticilere rekabet üstünlüğü sağlayarak, yerel ekonomileri kalkındırıyor. Oda ve borsalar da coğrafi işaretlerin denetimi, tanıtımı ve pazarlanması. Sportif Amatör Balık Tutma Yarışması. Tescil alınan ürünler bir yandan katma değerin artmasını sağlarken sektör temsilcileri coğrafi işaret sisteminde farkındalık ve yönetişim konularına ağırlık verilmesi gerektiğinin altını çiziliyor.


Panel, yıllık bir coğrafi işaretler deneyimi olan Türkiye de “3. Orman ve Tarım Şurası”nın coğrafi işaretlerle ilgili kararlarının ışığında gelinen aşama ve bu aşama sonrası atılması gereken adımlar konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. Coğrafi İşaretler Menşe Adı, Mahreç İşareti ve Geleneksel Ürün adı olarak üçe ayrılır.


Coğrafi şartlardan kaynaklanan değerlerin zengin bir ürüne dönüşmesi ve o coğrafya ile özdeşlemiş bir ürün olarak tanımlanabilecek coğrafi işaretler, kavramsal olarak ‘menşe’ adı ve ‘mahreç’ işareti olarak ikiye ayrılır. Coğrafi konumu: 39° 04′ ve 40° kuzey enlemleri ile 26° 02′ ve 23° 02’doğu boylamları arasındadır. Coğrafi işaret kavramı fikri ve sınaî mülkiyet haklarından birisidir.


Bu bağlamda coğrafi işaretler zirvesinde de ülkemiz de isim yapmış firmalar ile birlikte yerimizi aldık. Birlik olarak bu fuarlarda bizlere sunulan fırsatları değerdirerek ücret ödemeden stant açıyoruz. Bizden bu konuda desteklerini esirgemeyen, meslek odalarımıza.


Balıkesir coğrafi işaretler

Adres Patent’in ev sahipliğinde, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM), Haziran Salı günü saat 14. Panelde uzmanlar, pandemi ile önemi bir kat daha artan yerel ürünler ve coğrafi işaretlerle ilgili Türkiye’deki gelişmeleri.


Zira coğrafi işaretler bir amaç değil bir araçtır. Diyarbakır’ın iç sularında av yasağı dönemi devam ediyor. Sırtlanlar fotokapana yakalandı. Faydaları Nelerdir?


Püf Noktası Nelerdir? Zararları Nelerdir? Eylül günleri arasında ‘Anadolu’dan Dünyaya’ temasıyla ülkenin her yerinden coğrafi işaretli ürünlerin tanıtıldığı fuarda, coğrafi işaretli ürünü. COĞRAFİ İŞARETLER TESCİLE KAVUŞTU.


Birçok ilde daha önce hiç coğrafi işaret yokken günümüzde bir ilde coğrafi işaret bulunuyor. Milli ürünlerimizi kimlik kartımız olarak görüyor ve önem veriyoruz. Yavuz Tekelioğlu ve Prof. Selim Çağatay tarafından kurulmuştur.


Balıkesir coğrafi işaretler

Henüz koruma kapsamına alınmamış ve coğrafi işaret başvurusu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı oda ve borsalar tarafından tescil ettirilen coğrafi işaretli ürün sayısı 206’ya, tescil başvurusu yapılan ürün sayısı ise 197’ye ulaştı. TOBB’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye’nin zengin coğrafyasının yanı sıra kültürel değerlerinin de bir yansıması olan coğrafi işaretler konusunda.


Today, depending on the level of socio-economic development of societies, the importance of local products market, in which the cultural dimension of products come to the fore more than the price in decisions of consumers, is increasing. Kayseri iline özel olan Pastırma, Sucuk ve Mantı gibi ürünlerin bu uygulama aracılığı ile kullanıcılara öncelikle ürünün orijinal olup olmadığını daha sonra ürün orijinal ise hangi kategoriye ait olduğunu (menşe, mahreç), hangi firma tarafından üretildiği ve firma bilgilerine ulaşabileceklerdir.


Balıkesir coğrafi işaretler

Aynı zamanda kullanıcı uygulamayı kullanarak satın aldığı. Projenin hayata geçirilmesi ile birlikte bölgeye çeşitli ekonomik ve sosyal faydalar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.