6 Ağustos 2018 Pazartesi

Endüstriyel tasarım tescili

Use Epoxy To Coat Existing Countertops To Make Them Look Like Real Stone Step By Step Explained - Duration: 59:13. Years of Experience in the Sector.


Bir tasarımı tescillemek için önce başvurda bulunmak durumundasınız. Firmamız uygun fiyat politikası gereği en düşük ücretler ile tescil işlemlerinizi gerçekleştiren İstek Patent, İstanbul, İzmir ve Ankara’ da hizmet vermektedir. Buluşlarınızın Haklarını Koruyun! Faydalı Model Tescili.


Bir ürünün tümü ya da bir parçası üzerindeki çizgi, şekil, biçim, renk, doku veya esneklik “ endüstriyel tasarım ” kavramı içinde değerlendirilmektedir. Bir başka ifadeyle, tasarım koruması sadece tasarımın tescil edildiği ülke sınırları içerisinde geçerlidir. Bir endüstriyel tasarım sadece tescil edildiği ülke sınırları içerisinde korunmaktadır.


Endüstriyel tasarım tescili

Yurtdışında faaliyet gösteren firmalar, tasarımlarını yurtdışında da tescil ettirmelidir aksi takdirde firmalar hem maddi hem de manevi kayıplarla karşı karşıya kalabilmektedirler. ENDÜSTRİYEL TASARIM TESCİLİ. Her tasarım yeni özellikler taşır ve icat niteliğinde olan bu tasarımların özellikleri mutlaka tasarım tescili ile koruma altına alınmalıdır.


Endüstriyel tasarım tescili

Bu belge ile tasarımların korunma süresi başvuru tarihinden başlayarak yıldır. Bu süre yıl bitiminde yenilenebilir ve toplam olarak yıla kadar uzatılabilmektedir. Daha doğrusu kişilerin zaten sahip olduğu bir şeyi resmi olarak onaylatma ve bildirme gibi bir işlemi ifade etmektedir.


Endüstriyel tasarım tescili

Tescil ile endüstriyel tasarım tesciliniz her zaman bir tık önde! Elbette eğer tescili varsa. Mühendislik bilimleri dahil, görsel ya da teknik anlamda yeni ürün oluşturmanın temeli olan endüstriyel tasarım, bugün şirketlerin rekabetçe üstün olmak için kullandıkları en önemli araçlardan biri. Tescilli endüstriyel tasarım sahibi, bu tescil hükümsüz kılınmadıkça tasarımını kullanabilir.


Somut uyuşmazlıkta da davalı, usulüne uygun şekilde tescil ettirmiş bulunduğu tasarım tescil belgesine dayanarak, yasal şikâyet hakkını kullanmıştır. Tasarım Tescili ile Korunan Nedir? Patent, bir çalışmanın taklidini engellemek için, bütün isim ve kullanım hakkını tapulama işlemidir. Bunun için de, bu değişiklikler Türk Patent Enstitüsü’ne bildirilmelidir.


Tescil sonrası endüstriyel tasarım ile ilgili hukuki ihlallerde her ülke de ayrı ayrı dava açılmaması ve birliğe üye olan ülke mahkemelerinin herhangi birinin vermiş olduğu kararın tüm Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli olması. Endüstriyel tasarım ve desen tescili nedir ? Yurt içinden ve yurt dıından yapılacak tüm bavurular Türk Patent Enstitüsü‟ne veya onun yetkili kıldığı makama yapılır.


Edebi eserler, yazılımlar, sanatsal çalışmalar tasarım tescili kapsamında korunmamaktadır. Yenilik ve ayırt edicilik kriterini taşımayan tasarımların tescil edilmesi söz konusu değildir.


Yurtiçi ve yurtdışında marka tescili patent tescili tasarım tescili ve takip hizmetlerinin yanında, bu fikri ve sınai haklar ( marka hukuku patent hukuku tasarım hukuku ) için hukuki hizmetler de sunmaktadır. Vekilliğimizce hazırlanacak tasarım dosyalarında tasarım tarifnamesi vekillerimizce hazırlanmaktadır.


Ancak iyi bir tarifname. Kalite Belgelendirme Müşteri Memnuniyeti, üretim sistemleri sürekliliği ve artan rekabet ortamında farkındalık sağlamak için şirketlerin kalite yönetimine yatırım yapmaları gerekmektedir.


Bu farklılıkları sağlayan tasarımların koruma altına alınması ve size ait olduğunu gösterebilmeniz için tescil kaydını yaptırmanız gerekir. Görsellik ve estetik tüketici için artık ayrılmaz bir parça haline gelmiştir. Bilgi Almak İçin Lütfen Bize Yazın. Markanızı ücretsiz olarak araştırarak sizlere en doğru ve en hızlı şekilde hizmet vermekteyiz.


Markanızın araştırmasını isterseniz web sitemizden yada telefon ile bizlere ulaşarak yapabilirsiniz. Yani başvurusu yapılacak ürünün piyasada bulunan ürünlerden farklı olması gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.