17 Ağustos 2018 Cuma

Ayasofya gezi yazısı örneği kısa

Konstantin tarafından tamamlanmıştır. Socrates Scholasticus’un kayıtlarında kilisenin Artemis tapınağı üzerinde yer aldığı belirtilmektedir.


Haydi başlayalım, tarihin içine dalalım. Gezi yazısı nedir: Adından anlaşıldığı gibi yazarın gezdiği, gördüğü yerlerin özelliklerini eksiksiz olarak yazmasıdır. Merak ettiğimiz bir çok yer vardır bu yerlere gitme imkanımız olduğunda görmüş olduğumuz ve karşımıza çıkan güzellikleri kısa gezi yazısı olarak yazabiliriz.


Ayasofya Camii Nerede? Hagia Sophia" adı verilmiş. Tüm mimari detayları, efsaneleri bu sayede öğrenebilirsiniz. Ancak kendiniz de gezseniz bu rehber yazı size oldukça faydalı olacaktır.


Birisi hasta olsa hastaneye götürüp ona bakarlar ve ilaç verirler. Günde iki defa türlü türlü güzel.


Yanımda oturan bir Niğdeli şehrin eteğini saran ağaç kümeleri arasında pek iyi seçemediğim bir noktayı işaret etti. Faruk Nafizin hanı, dedi.


Büyük şairin han sahibi olduğu günleri de inşallah görürüz. Justinyen “Âdem’den beri hiçbir devirde görülmemiş ve görülmeyecek” bir kilise yaptırmaya karar verince III. Yapıldığı tarihten itibaren -ki bin yıl içerisinde dünyanın en.


Yani ne kadar güçlü olursak değerlerimiz o kadar güvende olmuş oluyor. Popüler Gezi Yazıları. - 1kişi okudu! Günlük Gezi Planı, Gezi Yazısı - 188. Antalya Şehir içi Gezi Planı - 171.


Cumhuriyeti Prag - 148. Gürcistan Batum - 143. Ankara Çubuk Karagöl - 141. Ukrayna Kiev - 132. Yeni mesajlar Forumlarda ara. Gezi Yazısı Örneği Yaşamın ve yaşadıklarımızın tanıklıklarını içeren yazı türlerinin başında gezi yazıları gelmektedir. Antuan Kilisesi, Topkapı Sarayı, Eyüp Sultan Camii, Rumeli Hisarı, Dolmabahçe Sarayı ve Saat Kulesi, Boğaziçi Köprüsü gibi İstanbul’un birbirinden güzel tarihi eser kristal cam içine lazerle işlenmiştir.


Cam, ışık ve lazer teknolojisinin tarihle buluşturulduğu. Biyografilerde amaç o kişiyi tüm yönleriyle (hayatı, eserleri, kişiliği, görüşleri vs.) tanıtmaktır.


Gezi yazısı, diğer adıyla ‘’seyahatname’’, herhangi bir kişinin, gezip gördüğü yerleri edebi bir üslupla ve okuyucuda heyecan yaratacak, o yeri gezip görme isteği uyandıracak şekilde anlattığı yazı türüdür. Aşağıda çeşitli yerlerle ilgili kısa gezi yazısı örnekleri verilmiştir. Verdiğimiz gezi yazılarını inceleyerek, bir gezi yazısının nasıl. Kaynak olarak gösterebileceğim en güzel örneklerden biri.


Reşat Nuri Güntekin Anadolu Notları kitabını okumanızı tavsiye ederim. Gezi Yazısı Örnekleri. Kitap kısaca Anadolu.


Türk Edebiyatı’nda yer edinen ve önemli gezi yazısı örneklerini merak ediyorsanız sizler için kısa bir liste oluşturduk. AYASOFYA GEZİSİ Sultanahmet e ilk kez giden birinin dikkatini hemen minareler çeker öyle ki bu yedi tepeli kentin bu semti dünyanın tek a. Akçaabat Köftesi ile ilgili söyleyeceklerimiz de var. Anı (hatıra) ile gezi yazısı türü birbirine oldukça benzerler.


Anının gezi yazısından en önemli farkı anıda yazarın kendisini ön plana çıkarmasıdır. Anıda yazar sık sık kendinden bahseder.


Gezi yazısında ise gözlem unsuru önemli olduğundan yazarın kendisi gezilip görülen yerlerin gerisinde kalır. Kısa Anı Örnekleri Anı Örneği 1. Fatiha okuyalım dedik.


Mezarlığa girip anneannemizin mezarının başına geçtik. Herhangi bir kimsenin, daha çok bir edebiyat sanatçısının gerek yurt içinde gerekse yurt dışında gezip gördüğü yerlerdeki toplumları, kentleri, yerleri, yaşayışları, âdet ve töreleri, gelenek ve görenekleri, doğal ve tarihî güzellikleri, ilgi çeken değişik yönleri edebî bir üslup içinde kaleme alarak anlatmasına “ gezi yazısı ” (seyahatname) denir. Kardeşim biraz kafası kalındı, onunla fotoğraf makinesi için inatlaştık, makineyi o çekiştiriyordu, ben çekiştiriyordum, sonra üstüme doğru koşmaya başladı, bende kenara çekildim, kafasını gitti, masaya vurdu, kafası çok kötü kanamaya başladı, babam, annem çok telaşlandık, annem havlu basıyordu, kafasına ama kan durmuyordu, hemen babam arabayı hazırladı, 5.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.