Kullanılacak dübel sayısı duvarın boyutuna göre değişmektedir. Köşeleri sağlamlaştırmak adına köşe profilleri kullanılır. Fileli sıva uygulaması sayesinde levhaların bir arada durması garanti altına alınabilir.
Paraşüt dübel diye isimlendirilen geniş başlı bu dübel plakanın montesinde çok önemlidir. Sayı kadar kullanılan dübel kalitesi,matkap ucu ve dübel uyumu da önemlidir,en önemlisi dübelleme tekniğine uyulmasıdır.
Yalıtım stratejisi olarak mantolama, dış cephe için en popüler "dış cephe kaplama.
Temizleme sonunda ortaya çıkan demir donatılar paslanmaya karşı boyanacak. Yüzey komple temizlenecek. Tüm pencere kenarlarına ısı ve su yalıtımı yapılacak. Uygulama yüzeyi, uygulanacak duvarın tipi, mantolama levhası kalınlığı, duvar yüksekliği, cephenin rüzgar yönü dikkate alınarak uygun dübel ebatları, mde uygulanacak dübel sayısı ve dübel tipi belirlenir.
Centeracoustic %99. SGS STRAFOR MANTOLAMA DÜBELİ X 1MM 5ADET -ÜCRETSİZ KARGO. Ancak bina yüksekliği ve çevre.
Bu sayı uygulama yapılacak binanın yüksekliğine ve çevre şartlarına göre değişebilir.
NEOTHERM mantolama sistemi uygulanmış yüzeylere, son kat olarak MEOTHERM dekoratif sıvalar uygulanabilir. Genelde metrekareye adet dübel uygulanır. Bina köşeleri yüksek binalarda rüzgardan çok etkilenirler.
Bu nedenle yüksek kotlarda bina köşelerinde dübel sayısı arttırılır. Arazi Ölçüm Aletleri. Bu sayede daha az hacim kaplayan bir mantolama elde edilebilir. Plakaların orta kısımlarına da birer tane dübel atılmalıdır.
Eğer binanız yüksekse, son katlara doğru dübel sayısı. Bina kenarları daha fazla mekanik zorlamalara maruz kaldığı için bina kenarlarındaki dübel sayısı mutlaka arttırılmalıdır. Teknik olarak ise ısı yalıtımı, herhangi bir ısı köprüsü oluşmayacak şekilde, gerekli ısı izolasyon katsayısına ulaşmak için bina dış yüzeylerine yapılan ısı izolasyonudur.
Filli Boya, yaşam alanlarınıza güvenilir, kaliteli ve yenilikçi ürünleriyle renk ve değer katar. Dübel uygulaması nasıl yapılır? Mantolama yapılan cephedeki rüzgar etkilerinin azaltılması amacıyla kullanılır. Binanın rüzgara göre konumu, rüzgar şiddeti, binanın yüksekliği gibi etkenler dübel sayısının belirlenmesinde rol oynar.
MANTOLAMA NE KADAR SÜREDE YAPILIR Mantolama uygulaması orta büyüklükteki bir bina için ortalama 1-hafta arasında sürmektedir. Hava koşulları, binanın büyüklüğü, uygulamada çalışacak personel sayısı bu süreyi olumlu ya da olumsuz etkileyebilmektedir.
Kuvvetli rüzgar, sis ya da yağmurlu hava koşullarında mantolama uygulaması yapılmamalıdır. En ideal zaman, uygulama.
Yapı üzerinde bulunan. Mantolama levhalarının üzerinde kullanılan kaplama, akrilik esaslıdır. Böyle olması dış koşullara son derece dayanıklı olması anlamına gelir.
Mantolama malzemeleri sudan, nemden, UV ışınlarından, kardan ve donmadan etkilenmez. Esnektir ve çatlama olmaz. Mantolama basit olarak, dışarıdaki ısıyı içeriye sokmadan, içerideki ısıyı korumak amacı ile yapının bir nevi manto içine alınması, ısı yalıtım malzemeleri ile kaplanmasıdır.
MANTOLAMA HESAPLAMA Mantolama uygulamaları öncesinde önemli olan hususlardan biri de binanın ihtiyacı olan yalıtım seviyesine ulaşmak için kullanılacak malzemelerin seçilmesi ve malzemelerin sarfiyatıdır. Isıyı geçirmeyecek. Malzeme sarfiyatının hesaplanması için öncelikle binanın ölçümü yapılmalıdır.
BİNA ÖLÇÜM AŞAMALARI Çalışma yapılacak cephe sayısı tespit edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.