31 Temmuz 2018 Salı

Gezi yazısı örnekleri pdf

Ama Roma,orada doğup orada büyüyenler için bile bitmez. Her heykel, her tablo, her anıt, size her görünüşünde güzelliğin yeni bir sırrını açacaktır. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Notları, 9. Roma’da heykel vatandaş olmuştur.


Unutulmayacak Yolculuk Deneyimi – italya gezi yazısı örnekleri. Büyüleyici bir ortam ve doğa harikası tarihi ile bu Ülkede olağanüstü.

Bir gezi yazısı yazmanın en önemli başlangıcı, iyi bir gözlemci olmaktır. Yazar, iyi bir gözlemci ise gezi yazısı da o ölçüde keyifli ve etkileyici olur. Gezilen yerleri doğası, güzellikleri, tarihsel ve kültürel değerleri, insanları, örf ve adetleri anlatılır.


Bu sayfamızda sizler için… 10. Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.


Sade nesir örneğidir. Gezi yazısı niteliğindedir. Hikâyeleştirme söz konusudur.

Mizah ve abartıya yer verilmiştir. Mustafa Naima Efendi. Vakanüvistlik yapmıştır. Orta nesir örnekleri vermiştir.


Burası Likya Federe Birliğinin altı büyük kentinden biri ve ayrıca birliğin spor merkezi. Ayrıca Tlos, uçan kanatlı at Pegasus ile ünlenen mitolojik kahraman Bellerophontes’in yaşadığı. Anı (hatıra) ile gezi yazısı türü birbirine oldukça benzerler.


Anının gezi yazısından en önemli farkı anıda yazarın kendisini ön plana çıkarmasıdır. Anıda yazar sık sık kendinden bahseder. Memalik ilk gezi yazısı olarak kabul edilir. II Seyahatname ise gezi yazısının en güzel örneklerindendir.


Eskiden seyahatname olarak da adlandırılan bu türün Türk Edebiyatı’ndaki en bilinen örneklerinden biri Evliya Çelebi’nin Seyahatnâme adlı eseridir. Merak ettiğimiz bir çok yer vardır bu yerlere gitme imkanımız olduğunda görmüş olduğumuz ve karşımıza çıkan güzellikleri kısa gezi yazısı olarak yazabiliriz.


Herhangi bir kimsenin, daha çok bir edebiyat sanatçısının gerek yurt içinde gerekse yurt dışında gezip gördüğü yerlerdeki toplumları, kentleri, yerleri, yaşayışları, âdet ve töreleri, gelenek ve görenekleri, doğal ve tarihî güzellikleri, ilgi çeken değişik yönleri edebî bir üslup içinde kaleme alarak anlatmasına “ gezi yazısı ” (seyahatname) denir. O dönemlerin elçileri, seyyahları, şair ve yazarları gezip gördükleri yerler hakkında eserler ortaya koymuşlar.


Marco Polo (İtalyan gezgin), İbn-i Batuta (Rıhlet-ü İbn Battûta’nın yazarıdır) seyahat nameleri gezi yazısının ilk klasik örnekleri sayılır. Ancak her üç tür de gerçek hayatı konu alması bakımından birbirine yaklaırlar.


GEZİ YAZISI (SEYAHATNAME) SLAYT,PPT,SUNUM,AKILLI TAHTA SUNUSU üzerine bir yazı yazacağız.

Osmanlı Devleti, 17. Avrupa devletlerine elçi göndermeye başlamıştır. Bunlar ülkeye dönüşlerinde resmî raporlar halinde yazdıkları sefaretnamelerde bulundukları ülke hakkında ayrıntılı bilgiler vermişlerdir. Bunları gezi yazısı olarak da değerlendirebiliriz.


Politikamız’ı inceleyebilirsiniz. O yerlerdeki insanların. TÜRK EDEBİYATINDA GEZİ YAZISI Evliya Çelebi’nin 17.


Seyahatname’’ ise dünya edebiyatındaki en iyi örneklerle boy ölçüşebilecek niteliktedir. Türk Edebiyatındaki Batılı anlamda gezi yazısı örnekleri Tanzimat Dönemi’nde yazarların Avrupa’ya gitmesiyle verilmeye başlanmıştır. Namık Kemal ve Ziya Paşa önde gelenlerdir.


Create animated videos and animated presentations for free. PowToon is a free tool. YKS EdebiyatYKS Edebiyat ve Türk Dili ve Edebiyatı kategorilerinde yayınlanan teste 8kişi bakmış, 7kişi ise testi çözmüştür.


Testte yorum vardır. Yorum butonuna tıklayarak yorum yapabilir veya varsa yapılmış yorumları okuyabilir, iftihar. Bursa terminaline vardık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.