26 Temmuz 2018 Perşembe

Az malzemeli çiğ köfte

Az malzemeli çiğ köfte

Bulguru bir kaba koyuyoruz. Daha sonra üzerine sıcak suyumuzu ekliyoruz. Dinlenen bulgurumuzun içine Soğanları rendeliyoruz. Videolu yemek tariflerimizi gördünüz mü?


Bu tarif cheese kek severlere az malzeme ile yeni bir tarif. Ben borcamada yaptım kelepceli kaliba da. Altina yağılı kağıt serdikten sonra hepsi ayni islevi. Biraz el oyalasa da en güzel tariflerin başında geliyor etli çiğ köfte.


En az dışarıda yedikleriniz kadar lezzetli bir etli çiğ köfte tarifiyle tanışmaya hazır olun. Evde çiğ köfte tarifi nasıl yapılır? Halka halka doğrayarak tencereye alın.


Haşlanınca iyice ezin. Bu tarifi denemeyenler denesinler benim gibi bir sürü tarif denemeyi seven birisinin damak zevkine guvenin derim yalniz birkac püf noktası var bu. Klasik kek severler için önerebileceğim bu tarifimi dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.


Az malzemeleri ile de tercih edilebilir bir kek. Hem kolay hem pratik az malzemeli kolay kek tarifimi denemeyi ve tarif defterlerinize eklemeyi unutmayın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Kusura bakmayın ama, ÇİĞ KÖFTE, ÇİĞ KÖFTE olalı böyle eziyet çekip,zulüm görmemiştir.


Az malzemeli çiğ köfte

Ha, etsiz Çiğ kötfte olurmu ? Velev ki oldu, o da sadece et olayı olmaz ve diğer enstrümanlar, kullanım aşama ve şekilleri aynıdır. Sizin beyan ettiğiniz şekilde değil. Kesinlikle ve kesinlikle HAYIR.


Bu Çiğ Köfte Dürüm tarifini ben çiğ köfte dükkanımız zamanında öğrendim. Bence mükemmel bir dürüm! Bol bol malzemeli ve şüphesiz çok lezzetli! Ben çiğ köfte yanında kıvırcık marul kullanmayı severim.


Siz isterseniz aysberg alabilirsiniz. Köftelik bulgur tepsinin bir kenarına alınır başka bir kenarına rendelenmiş domates, soğan ve sarımsak alınır ve karıştırılır salça, baharatlar ve tuz eklendikten sonra karıştırılmaya devam edilir karışım ve bulgur azar azar birbirine yedilir ve yoğrulur en az yarım saat yoğrulan karışıma su eklenmeye başlanır suyuda azar azar yoğurdukça eklenir ve köfte.


Malzemeleri tabii ki herkes tadına göre koyar. Evde Çiğ Köfte Nasıl Yapılır Kolay Etsiz Çiğ Köfte Tarifi ve Yapılışı. Kaynar suda beklenen isot rengini ve tadını daha iyi verir.


Ama ne olursa olsun tarçın, zencefil vb baharatlara çiğ köftede yer yoktur. Herkesin kendine göre bir tarifi var sanırım. Her malzemeden bir parça çiğ köftenin tadını bozar, az malzemeli köfte lezzetlidir.


Krem şantiyi toz haldeyken vanilya ve sıvı yağ ile karıştıralım. Ardından unu da azar azar karıştırarak ilave edelim.


Az malzemeli çiğ köfte

Hamur kıvama geldikten sonra parçalar kopararak fırın tepsisine dizelim. Bazıları az malzemeli bazıları bol yeşillikli yapar. Bende bol yeşillikli bir çiğ kısır yaptım.


Pişirmekle uğraşmak istemiyorsanız veya pişmişini sevmiyorsanız hemen bulguru az bir suyla ıslayarak yapabilirsiniz. Baharatını da tamamen siz isteğinize göre kullanabilirsiniz.


Tarifte nar ekşisi kullandım ama evinizde nar ekşisi yoksa limon da sıkarak ekşisini. Yapılışı son derece kolay olan kurabiyenin lezzeti ise harika.


Ağızda kıyır kıyır dağılan kurabiye çayın yanına çok yakışacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.