24 Temmuz 2018 Salı

Az bilinen atasözleri ve anlamları

Ava giden avlanır: Dürüst olmayı öğütlemek için söylenir. Avrat malı, kapı mandalı: Eş seçerken zenginliğin birinci planda tutulmaması gerektiğini vurgulamak için söylenir.


Bu yazımızda bunlara değineceğiz. Kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olan atasözleri ve anlamları. Abanın kadri yağmurda bilinir.

Bir kavramı belirtmek. Son Güncellenme: 24. Az ile ilgili atasözleri ve anlamları. Türk Dil Kurumu’nun Tanımı: Uzun deneme ve gözlemlere dayanılarak söylenmiş ve halka mal olmuş, öğüt verici.


Az kazanan çok kazanır, çok kazanan hiç kazanır. Büyüyüp gençleştiğinde huzurlu ve mutlu yuva kurmak için kendisini gerçekten seven bir eş arar. Aynı zamanda her zamanında yanında olabilecek güvenilir ve gerçek dostlar edinmeye çalışır.


Bu noktada zengin ve varlıklı.

Yaşamın her alanına hitap eden atasözleri örnekleri az kelime ile çok şey anlatırlar. Acı patlıcanı kırağı çalmaz : Tecrübe denilen hayatın zorluklarını, yaşamış insanları kolay kolay ufak sıkıntılar sarsmaz ve bu sıkıntıları yaşamış insanlara zorluklar zarar.


Bizler de bu yazımızda yemek ve mutfak üzerine söylenen atasözlerini hazırladık. Söylediği zaman derin derin düşündüren atasözleri anlamları da sizler için açıklanıyor. Deyimler, anlam olarak genel bir kural niteliğinde değildir. Kendilerine ait yolda veya yerde buluşurlar,birbirlerini bulurlar.


Hissikablelvuku kelimesinin anlamının olanları önceden tahmin etmek olduğunu biliyor muydunuz? Türkçedeki az bilinen kelime. Haberler Kültür Sanat Haberleri En bilinen atasözleri ve anlamları nelerdir? Tuğrul Gökpınar Onedio Üyesi.


Favorilerinizden kal. Reklamlar Ne kadar az yüksekten uçarsan, düstügün zaman o kadar az incinirsin. Anlamını bilmesek bile mutlaka kullanıyoruz. Kürtçe atasözlerini biliyormusunuz?


Büyüklerimizin yada günlük hayatta kullandığımız atasözleri bi hatırlayalım. Hangi atasözü ne demek ne anlama geliyor ?

Atasözleri ve Anlamları. Samanı ateşe verdi, kendisi kenara çekildi. Agır xweşe lêari jê çêdıbe. Ateş iyi de külü olmasa.


Kişiler giyim kuşam ile birbirlerine ilk ithamlarını gerçekleştirirler. Ancak kişi iyi giyinimli diye iyi biri yada kötü giyinimli diye kötü biri olmayabilir. Hiçbir zaman önyargılı olmamalı, insanları tanımadan giyiniş yada görünüşlerine göre. KÜFÜRLÜ OLDUKLARI IÇIN AZ BILINEN ATASÖZLERI.


Rahatsiz olacaksaniz lütfen okumayin. Sıkça Yenen Konular.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.