30 Mayıs 2018 Çarşamba

Sgk işyeri tescil

E sgk tescil başvurusu ekranından başvuru yapıp işyeri tescil evraklarını göndermezseniz SGK ’nın işyerinizi denetime alacağını belirtmek isteriz. SGK e işyeri tescil uygulamasından başvuru yaptıktan sonra gerekli belgeleri en geç gün içerisinde bağlı bulunduğunuz SGK ’ya elden ya da posta yolu ile göndermeniz gerekir.


Bu ekrandan en geç sigortalı çalıştırmaya başladığınız tarihe kadar yaptığınız başvuru belgeleri sonradan verseniz bile kabul edilir. Herhangi bir cezai işlem uygulanmaz.


Sgk açiliş evraklari işyerinde yapılan. Soru: Merhaba, İş yerimizi başka bir adrese taşıdık.

Sgk istisnai durum bildirimi. Yeni iş yerinde çalışacak olan tüm personel için işe giriş bildirgesi düzenleyeceğim fakat, kurumda ki memur işe giriş bildirgesi düzenler iken, istisnai durum bildirimi de yapın dedi.


Dikkat SGK, İşyerlerinin bildirim işlemlerini değiştirdi27. GİRİŞ: İşveren işlemlerinin kolaylaştırılması ve işlemlerin elektronik ortama taşınması amacıyla halen kağıt ortamında ilgili sosyal güvenlik merkezine verilmekte olan işyeri bildirgelerinin, e-Sigorta kanalıyla internet üzerinden gönderilmesine imkan sağlayan program çalışmaları tamamlandı.


UYARI : İşyeri tescil işlemi tamamlanmış ve İşyerlerine yazılı olarak Kullanıcı adı ve Şifreleri gönderilmiş olan Resmi İşyerlerinin yapmış oldukları tescil bilgilerindeki değişiklikler On_Line sistemine yazılı olarak bildirilen Kullanıcı Adı ve Şifresi ile giriş yapılarak düzeltilecektir. Artık tüm SGK tescillerinde olduğu gibi inşaat işyeri tescil işlemlerinde de işyeri bildirgesinin elektronik ortamda en geç işçi çalışmaya başlanan tarihe kadar verilmesi gerekmektedir.


Kurumumuz, vatandaşlarımıza doğumundan ölümüne kadar, hatta ölümünden sonra da hak sahiplerine sağlık, sigorta ve sosyal yardım alanlarında, "Kaliteli, adil, kolay erişilebilir, insan odaklı hizmet veren, aktüeryal ve mali açıdan sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemini yürütmek ve geliştirmek" misyonu doğrultusunda hizmetleri. E- SGK sitesine hoşgeldiniz.

Sosyal Güvenlik Müdürlüğü’ne göndermeniz gerekmekte. SGK ’ya işyeri tescil başvurusu yapmak artık eskisinden çok daha kolay.


Başvurular e sgk tescil uygulaması üzerinden yapılmakta ve evraklar da posta ile gönderilebilmekte. Diğer işyeri bildirgesi ise, e-bildirge şifresi için doldurulacak formdur.


Bildirgesi Giriş Ekranı. Bu iki evrakta SGK ’ya sunulmalıdır. Beyannamesinin noter onaylı fotokopisi de işyeri bildirgesi ile birlikte verilmelidir. Gelelim sgk işyeri tescil için lüzumlu evraklara.


Eğer e tescil uygulaması ile işyeri bildirgesini online olarak verdiyseniz lüzumlu belgeleri en geç gün içinde bağlı bulunduğunuz Toplumsal Güvenlik Merkezine göndermeniz. Sayılı Kanunun 102. Prim Erteleme İşlemleri ile İlgili Açıklama 02.


SGK İşyeri Tescil Uygulaması Giriş için Tıklayınız. SGK Başkanı Yılmaz, Sri Lanka Heyetiyle Bir Araya Geldi. Tekrar Login olmak. Tescil işleminde mülga 5sayılı Kanun hükümlerinin büyük bir kısmı korunmuştur.


SGK ile ilişkin işlemlerinin hızlı bir şekilde gerçekleştirmeleri adına başlatılan bir uygulamadır. SGK ) Sicil Numarası Nedir? YERİ SİCİL NUMARASI NEDİR?

MADDE – (1) Kan. Sigorta İşlemleri Yönetmeliği Madde-de belirtilmiştir. MECLİSİ MEBUSAN CD. SGK ’ya müracaat etmeden bu sayede otomatik olarak işyeri tescil işlemlerini tamamlayabilmektedir.


SGK ise otomatik işyeri tesciline dair işverenlere tebligat gönderiyor. Ancak otomatik işyeri tescili konusunda belirli noktalara dikkat etmek gerekiyor. Otomatik işyeri tescili şirketlerin ilk kuruluşlarında geçerli oluyor.


Tescil başvurusunu en geç işçi çalıştırmaya başlayacağınız tarihe kadar elektronik ortamda yapmanız gerekiyor. SGK işyeri tescil başvurusu e- sgk sistemi üzerinden yapılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.