28 Mayıs 2018 Pazartesi

Polonya kahvaltısı

Hangi ülke nasıl kahvaltı hazırlıyor? Oda ve kahvaltı değerlendirmelerini okuyun, size en uygun fırsatı seçin. Polonya kahvaltısı. The document has moved here. Leonardo Restaurant.


Taptaze ürünlerle hazırlanan kahvaltı tabağının yanında.

Sakin ve seçkin bir ortamda yemek yemek isteyenler için ideal olan işletmenin ek olarak pasta, kek, kurabiye, çay ve kahve servisi yapan kafe bölümü de mevcut. Konaklama imkânı da sunan mekâna her ne kadar kahvaltı için gitseniz de leziz pastalar için midenizde yer bırakın. Hatta bu mekân bazen kahvaltı yerine pasta ve cheesecake’leri.


Tesisimizde tamamen organik Köy kahvaltısı, Kuzu pirzola, Dana antrikot, Tavuk çeşitleriyle yine Tesisimize has meşhur Tekirdağ Kasap Köftesinden tadabilirsiniz. Ayran ve yoğurt tamamen doğaldır ilk üreticiden alınan süt ile elde edilmektedirç Sucuk, Salata çeşitleri, Patates Kızartması,gibi aparatifler ve soğuk ve sıcak içecek çeşitleriyle büfemizden bütün.


Oda oldukça güzel ve yataklar rahattı kesinlikle tavsiye ederim. Kahvaltısı çok güzeldi ama biten yiyeceklerin yenilenme hızı yavaştı. Açık büfe güzel bir kahvaltısı var.

Check-out dan sonra çantanızı yada. Kıtanın doğusuna doğru gidildiğinde tekrar tuzlu tatlar kahvaltı seçeneklerinde öne çıkıyor. Yağda yada haşlanmış yumurta, sosis, ekmek ve özellikle kahvaltıda salata anlayışı ortaya çıkıyor. Neredeyse hiç yabancılık çekmeyeceğimiz kahvaltı anlayışı Yunanistan’da mevcut.


Jajecznica isimli bu geleneksel kahvaltıda çırpılmış yumurta, ekmek ve biraz da domates var. Bu yazıdaki önerilen bağlantılar üzerinden bir şey satın alırsanız. Pişmiş yumurta, sosis ve patates gözlemesini bulabileceğiniz menüde genellikle çeşitli sebzelere de yer verilir. Banitza da Bulgarların, beya.


Meksikalılar kahvaltıda da bu. Fransızların günlük kahvaltısı oldukça basit. Tereyağlı veya reçelli kruvasan yanında da sıcak çikolata.


Ancak pazar kahvaltılarına daha çok önem veriyor ve bu kahvaltılarının yanında krep ve tarçınlı tostu da sofralarına ekliyorlar. Paskalya kahvaltısı, haşlanmış yumurta, soğuk etler, babka ve İsa’yı sembolize etmek için bir kuzu şeklinde bir kek gibi diğer yemeklerden oluşmaktadır.


Karçma Krihi Restaurant. Güzel bir Pazar kahvaltısı için gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz Kardeş Payı Kahvaltı Cafe’de kahvaltıya ek olarak konuklara ikramlarda bulunuluyor.


Fiyat açısından da cebinize dost olan mekanda, iki kişilik serpme kahvaltı TL, tek kişilik kahvaltı tabağı TL civarında seyrediyor. Londra’nın Stoke Newinghton bölgesinde bulunan İstanbul Restaurant iç dizaynıyla müşterilerinin beğenisini almaya devam ediyor.

Peki ama dünyada durum nasıl? Dünyada kahvaltı kültüründen bilgiler. Fotoğrafların doğal olması için araştırdığım ülkelerde kahvaltı edip paylaşan insanların görsellerinden yararlandım.


Konumu ve kahvaltısı çok iyiydi. Yolu biraz bozuk ancak doğal güzelliği ve yöresel kahvaltısı için bu yol göze alınabilir. Dere kenarında ve derenin üst tarafında çardaklar ve oturma yerleri yapılmış.


Türkiye dışında, İnternette, kitaplarda, gezi turlarında sık sık anılan bir yer olmuştur. Ağaçların altında masalar, dev bir bahçe, köy kahvaltısı ve yöresel lezzetler.


En beğenilenler ise sigaraböreği, bol tereyağlı muhlama ve gözleme. Malzemeler: adet büyük soğan (Yahut orta boy) diş sarımsak (Yahut çay kaşığı sarımsak granül) adet büyük boy kap.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.