29 Mayıs 2018 Salı

Gezi yazısı örnekleri İstanbul galata kulesi

Unlock Your Dream Home. Style on a shoe string. Lowest prices guaranteed.


Byzantium, sonra, Fetihe kadar Konstantinopolis adıyla bilinen İstanbul, güneyde Marmara denizi, doğu açıklarında Boğaz, kuzeyde ise Haliç’in çevrelediği tarihi yarımada üzerinde kurulmuştur. Cenevizliler kulenin üstüne büyükçe bir haç da yerleştirmiş ve uzun yıllar kule, İsa Kulesi olarak da anılmış.


Fatih Sultan Mehmet İstanbul ’u aldıktan sonra da kuleden haçı indirtmiştir.

Gözetleme kulesi, yangın kulesi, cephanelik, hapishane gibi çeşitli durumlar için kullanılan bu kule 528’de yaptırılmıştır. Cenevizlilerin buraya hakim olduğu dönemde Bizans’ın gözetimi altında bulunan bu bölgeye Cenevizliler kale. Efsanevi, bir o kadar da büyüleyici hikayeleri ile Kız Kulesi, İstanbul Boğazı’nın sembollerinden birisidir. Eminim hepimizin, Kız Kulesi ile ilgili duyduğu bir hikaye vardır.


Sanırım en bilineni bir kralın güzeller güzeli kızını hapsettiği bir kule olarak bilinmesi. Hikayeye göre, bir kahin krala kızının bir yılan ısırması sonucu öleceğini söylemiş.


Türkler tarafından yıkılan Kız Kulesi ahşap malzeme kullanılarak yeniden yapıldı. Bakanlığınızın girişimleri ile gelinen nokta, hukukun evrensel ilkeleri çerçevesinden yanlış ve hakkaniyetsizdir.

Kule yerden çatının en uç kısmına kadar 69. Yapılan statik hesaplamalara göre kulenin ağırlığının 100. Kulenin zemininde yapılan araştırmalarda kafatası ve insan kemiklerinin bulunması. Yüksekliğim metre, çevremin genişliği metre ve ağırlığım yaklaşık 10.


Galata semtindeyim. Yani gerçekten çok şişmanım. Dünyanın en eski kulelerinden biri sayılırım. Bir fener kulesi olarak inşa edilmiştim.


Bizans İmparatoru Anastasius Oilosuz’ un emriyle bir fener kulesi olarak ahşap bir yapıda inşa ettirilmiş. Harika bir İstanbul manzarasına burada tanık olabiliyorsunuz. Antuan Kilisesi, Topkapı Sarayı, Eyüp Sultan Camii, Rumeli Hisarı, Dolmabahçe Sarayı ve Saat Kulesi, Boğaziçi Köprüsü gibi İstanbul ’un birbirinden güzel tarihi eser kristal cam içine lazerle işlenmiştir. Cam, ışık ve lazer teknolojisinin tarihle buluşturulduğu.


TL yabancılar için ise 6. Kuleye girişte ücreti ödüyorsunuz ve asansör sırası beklemeye başlıyorsunuz. Kentin dokusuna sahip çıkmak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.


Sülün Osman “ Satın alacak eşek buldukça ben bu kuleyi çok satarım ” diyordu. GALATA KÖPRÜSÜ - İSTANBUL.

Gündüzleri çayınızı kahvenizi içebilir, akşamları ise İstanbul ’ un rüya gibi gece. Uçuş hakkındaki bilgiler Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde de yer alır.


Vakıflar Kanunu’nun, tarihi vakıf kültür varlıklarını korumak yerine mülk devşirme gerekçesi gibi. Kule hem turistik anlamda hemde kendi bölge hakkın tarafından oldukça bilinen ve ziyaret edilen bir kuledir. Boğazı ve Haliç, kuleden panoramik olarak izlenebiliyor.


Samatya, tüm bir İstanbul gibi bir başka güzeldi… devamını oku. Büyükşehir Belediyesi (İBB) yapılanın suç niteliğinde olduğunu belirterek suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.


Kuleden İstanbul ’un sahil kesimi başta olmak üzere Haliç ve İstanbul Boğazı panoramik olarak izlenebilmektedir. Kız Kulesi restoranı hafta sonu saat 20:itibari ile dünya mutfağının çeşitli yemekleri ile sizlere sıcak bir karşılama yapıyor. Yemeklerde farklı menü ve birçok seçenek mevcut.


Kuledebar kısmında denize karşı şarabınızı yudumlayabilirsiniz. Menüler 1TL ile 1TL arasında. Akşam yemeklerinde yaş altı çocuklar kabul edilmiyor. Aynı şekilde şort, kapri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.