Ancak sağlık raporu için aile hekiminin onayı şart. SAĞLIK RAPORU " istenmesi zorunlu tutulmuştur. Hayatınızda ruh eşinizi bulduğunuzda onunla ilişkinizi daha ileri seviyelere taşımak isteyebilirsiniz.
Bu prosedürlerden önemli bir tanesi ise evlilik için sağlık raporu almak. Evlilik denildiğinde. Evet, evlenmek için bu belgeyi almanız şart. Nikah işlemleri için gerekli olan sağlık raporunu eşlerden her iki tarafın da alması gerekmektedir.
Sağlık ocaklarında yani aile sağlık. Bu rapor ile çiftlerden her ikisinin de evlenmeye engel bir sağlık sorunu olup olmadığı. Evlenmek için alınacak olan sağlık raporu yasal olarak zorunludur. Devlet hastanelerinden alınan sağlık raporları için herhangi bir ücret ödenmesi gerekmemektedir.
Alınan kan örneğinin sonucu bir kaç gün içerisinde sonuçlanır. Hastalar talasemi hastası olduklarını bilirler, ancak talasemi taşıyıcı olan hastalar her hangi.
Müracaat yapan kişinin TC kimlik numarası, adı-soyadı, baba adı, doğum yeri ve yılı, cinsiyeti bütün belgelerde olan sabit bilgilerdir. Ardından evliliğe engel olacak bir durum olup olmadığına dair doktor görüşü ve doktorun kaşesi ile. Akdeniz anemisi testi uygulanmamaktadır.
Nikah ve evlilik gerçekleşmeden evvelce bu işlemleri yapmak gerekmektedir. Bu işlemlerden biri de evlenecek olan bireylerin sağlık raporu almasıdır. Devlet Hastaneleri veya Özel Hastanelerden daha kolay sağlık raporunu alabilirsiniz. Bu yazımızda evlilik için gereken sağlık raporu nereden ve nasıl alınır?
Yukarıda da belirttiğimiz gibi evlenmeyi düşünen, evlilik tarihini almanın hayalini kuran çiftlerin mutlaka sağlık raporu almaları gerekiyor. Akciğer grafisini evlilik sağlık raporu için çekilmek, çok fazla sağlık kurumunda gerçekleştirilmeyen bir eylemdir. Kanunen evlilik sağlık raporu alımında kişiler, akciğer grafisi çekilmekle yükümlü değildir.
Kan tahlilinde kan grubunun tespit edilmesinin yanı sıra bazı hastalıkların olup olmadığına da bakılmaktadır. Ancak kişilerin bu filmi çekilmeseler dahi verem, tüberküloz gibi.
Evlenmek üzere olan çiftlerden başvurularını kendileri yapmaları istenmektedir. Aile toplum merkezleri veya sağlık ocaklarına yapacağınız başvurularda bu merkezlerin yeterli olmama durumu bulunmaktadır.
Türk Medeni Kanunu’nun 136. Maddesi bu konudaki zorunluluğu açıkça belirtir. Kanuna göre sağlık taraması yaptırmamış kimseler ve yaptırsalar da. Bu seçenekler arasından size zaman, ücret, yakınlık gibi kriterlere göre size en uygun olanı tercih edebilirsiniz.
Peki bu testler nereden yapılır? Nikah öncesi sağlık raporu almak için aile hekimine başvurmak gerek. Aile hekimi başvuru sebebinin açıklanmasıyla ilgili testlerin yapılmasını talep eder. Bu işlemi yapmaktayken genel olarak gençler zorlanmaktadırlar.
Eğer testlerde aykırı bir. Nedenine baktığımız zaman evlenecek olan çiftlerin yeterli bilgiye sahip olmadıkları ortaya çıkabilmektedir.
Evlenmeden önce sağlık raporu nereden nasıl alınır ? Ayrıca eşlerin taşıyıcı durumunda oldukları bulaşıcı hastalıklarını. Gerekli kan testleri sağlık ocağında yapılıyor.
Sonrasında sizleri verem-savaş polikliniklerde akciğer filmi alınacak. Bu konuda önemli husus, sağlık raporunu alırken mutlaka öğretmenlik için istediğinizi belirtmelisiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.