31 Mayıs 2018 Perşembe

Basit usul kira sınırı 2019

TL olarak belirlendi. Bu rakamın üstü için beyan verilecektir. Gelir Vergisi Genel Tebliğinde belirtilen hadleri aşmaması gerekmektedir. Basit usule tabi olmanın genel şartları şunlardır 1. Beyanname verme sınırı olan 34.


Basit usul kira sınırı 2019

TL’nin aşılıp aşılmadığının tespitinde, gelir vergisi kesintisine tabi brüt kira gelirleri ile konut kira gelirinin gelir vergisinden istisna edilen tutarı aşan kısmı. Bu nedenle beyan sınırını aşanlar tamamı için beyanda bulunacaklar. Basit Usule Tabi Olmanın Genel ve Özel Şartları.


Basit usul kira sınırı 2019

Vergi Zamları Ve Bazı Vergisel Sınırlar. BASİT USULE TABİ OLMANIN GENEL. Büyükşehir Diğer 9. Resmi Gazete’de yayımlanan 5Seri No.


Basit usul kira sınırı 2019

TL, diğer yerlerde 6. Elde ettiğiniz kira geliri iş yerine ait kira geliri ise ve 2. TL’nin üzerinde kira geliri elde etmiş iseniz ve kiracınız kesinti yapamıyorsa(örneğin basit usul vergi mükellefler kesinti yapamazlar) beyanname vermek zorundasınız. TL’nin altındaki kira gelirleri için beyanname vermeniz gerekmez.


Stopaj yolu ile vergilendirilmiş olan gelirlerin gayri safi toplamı aşağıdaki tutarları geçmedikçe beyan edilmez ve ilave vergi ödenmez. En basit hali ile internet üzerinden GMSİ ( Kira Geliri) beyannamesinin ne kadar kolay bir şekilde doldurulabileceği açıklanmaktadır. Rental income tax in Turkey.


Maddesinde tarif edilmiş. SORU: Vatandaşın sadece iş yerinden kira geliri bulunmakta iş yerinde basit usul vergi mükellefi oturmakta aylık 7TL. Doğrudan gider yazma sınırı.


Bu tutarı geçmeyen konut kira gelirlerinin beyan edilmesi gerekmiyor. Kira gelirinin bu tutarı geçmesi halinde ise bu kısım gelir v. Yani, ticari kazanç elde eden gelir vergisi mükellefleri için yukarıdaki farklı mükellefiyet çeşidi öngörülmüştür. VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 509)’NDE.


Belgelerin Elektronik Ortamda Oluşturulması” başlıklı bölümünün yedinci. Yılında işyeri kira gelirleri üzerinden vergi kesintisi yapılanlardan, kira ge­lirlerinin brüt tutarı beyanname verme sınırı olan 34. TF Varlık Kiralama kira sertifikasının yıllık basit getiri oranı yüzde 250!


Fatura düzenlememe fiili için var olan alt sınır yanında, bir de üst sınır var. Yukarıdaki cezalar fatura.


Bunlar dışındaki tüm gelir vergisi mükellefleri ise beyannamelerini önümüzdeki ay yani mart ayında verecekler. TL’lik indirimden yararlanmaları mümkün değildir. TL üzerinde kazanç elde etmesi durumunda 8. TL indirim yapabilecekler, 8. TL altında kazanç elde edilmesi durumunda elde edilen kazanç kadar indirim. Taksici ve minibüsçüler defter tutacak.


Telif kazancı elde edenlerde. MADDE Mesken Kira Gelirlerine.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.