30 Nisan 2018 Pazartesi

Mülakat teknikleri nelerdir

Firma yöneticileri başvuru yapan adaylar arasından en uygun olanını seçebilmek için mülakat teknikleri kullanarak, adayları değerlendirebilirler. Mülakat Teknikleri Nelerdir ? Herkesin bildiği gibi işe alım sürecinin en zor bölümünü mülakat evresi oluşturmaktadır. Kaynakları profesyonelleri tarafından en çok tercih edilen mülakat tekniklerini sizin için derledik.


Son dönemlerde en sık kullanılan mülakat çeşidi olup işverene adayı daha yakından tanıma olanağı veriyor.

Bu tür mülakatların temelinde hem adayın tecrübelerini ve davranışlarını değerlendirmek hem de adayın geçmiş tecrübelerine bakarak adayın gelecekteki iş hayatında ki performansının, yetkinliklerinin nasıl olacağına dair bilgi edinmek yer alıyor. Bu tür yazılar, genellikle gazete ve dergilerde yayımlanmak için hazırlanmaktadır.


Bu bölümümüzde stüdyomuza konuk olan İnsan Kaynakları yöne. Bildiğiniz gibi özgeçmişiniz, deneyiminiz ve eğitiminiz ne kadar iyi olursa olsun, mülakatta ken. Ayrıca firmanın telefonu da herhangi bir geç kalma durumu için yanınızda bulunmalıdır. Firma hakkında yapmış olduğunuz araştırma ve sormak istediğiniz sorular ile ilgili notlar yanınızda bulunmalıdır.


Kartvizitiniz, yazılı referanslarınız ve özgeçmişinizin bir kaç.

Temmuz ayı içerisinde Adalet Bakanlığı ve CTE tarafından başvuruları tamamlanan bin 7kişilik personel alımının mül. Firmalar işe alımda adayları değerlendirirken pek çok farklı mülakat yöntemi kullanıyor. Bu mülakat türleri hakkında detaylı bilgiye sahip olmak, hazırlık yaparken nelere öncelik vermen gerektiği konusunda sana ciddi bir rehber olabilir. Başarılı bir mülakat süreci geçirmen adına seninle sık tercih edilen mülakat tipini paylaştık.


Seminer İçeriğiSeminer İçeriği CV ne değildir? Aynı zamanda profesyonel iş mülakatında sorulabilecek en gereksiz sorudur. Fakat bu aşamada sizin karşı bir soru ile kendisini cevaplamanız daha uygundur.


Merhabalar 🙂 Hepimizin bildiği gibi işe alım sürecinde en zorlu süreç mülakatlardır. Peki mülakat nedir?


Ayrıca, ilgilendiğiniz pozisyon ve kurum ile ilgili olarak en detaylı ve doğru bilgiyi elde etme şansını da elde etmiş olursunuz. Tersi olup uzun cevaplar verdiğinizde de konsantrasyon problemleri ortaya çıkacaktır. Daha kötüsü, bir süre boyunca uzun cevaplar verdiğinizde, mülakat yapan kişi.


Birebir mülakat, panel mülakat ve sıralı mülakatlar olmak üzere birçok çeşidi vardır. Görüşme, mülakat kelimesi ile eş anlamlı olarak kullanılmakta, konuşma ve yazı dilinde her iki kelime de yer almaktadır.


Yeni mezun olan her insan gibi ben de mülakatlarda karşıma çıkabilecek soruları araştırdım ve sizler için kısaltıp derleyerek yeniden yayınladım.

Usta Üye Cevap: mülakat nedir özellikleri nelerdir mülakat nedir özellikleri nelerdir MÜLAKAT NEDİR? Belirli bir amaç doğrult. Bugün ileride yazmayı planladığım bir yazının temel konusuna değinmek istiyorum.


Temel bir konu olduğu için -uzun yazı okumayanlara güzel haber- basit ve kısa. Bu eğitimde de size mülakat. Seçme yerleştirme sürecinin önemi, uygulamada ki zor ve alışılmışın dışındaki mülakat teknikleri ve hatta beden dilinde nelere dikkat edilmesi gerektiği, yetkinliği belirleyen püf noktalar, şirket içinde doğru ve gerekli bölümlerin seçme ve değerlendirmesinin ne şekilde yapılacağı, işten çıkış mülakatının önemine kadar kapsamlı bir eğitim planlanmıştır.


Bu yolculuğumuzda mülakat teknikleri ve özellikle de mülakat sürecinde doğru soru sormanın gücüne dairleri paylaşmaya çalışacağız. Temmuzdan itibaren Pztsi, Çarşam. Eğitim Dili: Türkçe. Bunun daha geçerli ve daha tutarlı yöntemi ise sadece mülakat ve referans araştırmakla yetinmeyip profesyonel bir hizmet alarak adaya kişilik testi yaptırmaktır.


Bu konuyu “meslek testi ve başarı” konulu yazımda işlemiştim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.