3 Nisan 2018 Salı

Antrepo alış muhasebe kaydı

ANTREPO alışlarıyla ilgili birkaç sorum var. BA bildirimine girecektir. Aynı şekilde Büyük Mükellefler Vergi Dairesi de 6. Mal alış sonrasında bu şartlar altında elde edilen alış iskontoları, alınan malın elde etme fiyatında yani maliyetinde bir azalma yaratır.


Mal Alış İskontoları hesabının alacağına kaydedilir. Alış iade kaydını nasıl yapacağım?


Değerli okurlar, işletmelerin dönem içinde taşıtlar hesabıyla ilgili yapmış oldukları hatalı işlemlerin başında ticari araç ve binek araç ayrımının tam olarak yapılamaması gelmektedir. Mal alış iadelerinin yevmiye kaydı nasıl yapılmalı ve KDV beyannamesinde nasıl bildirilmelidir? Bunlara ilişkin, alış iade ve alış iade KDV’yi yevmiye fişinde hangi hesaplara kayıt etmemiz gerekiyor? Ticari mal alım iadelerimiz oluyor.


Cevap: Örnek: XYZ Ltd. TL tutarındaki ticari malı peşin olarak banka vasıtasıyla ödeyerek satın almıştır. TL demirbaş satın alındı.


Antrepo Faturasının Durumu 7. Güncel Mal alışlarına istinaden düzenlenen iskonto faturasının muhasebe kaydı nasıl yapılır? Bu makalemde temel muhasebe kayıtlarının yanı sıra tek düzen hesap planında yer alan ana hesapların işleyişine de yer vereceğim. Alış sırasında fatura bedeli üzerinden % iskonto uygulanıyor.


Bu durumda muhasebe kaydı aşağıdaki gibi olacaktır. Adet x 25TL 500% İskonto. TL olan kasko poliçesi firma kredi kartı ile. Amaçlı Hariçte İşleme 8. Satış Faturası Kayıtları -2.


Antrepo alış muhasebe kaydı

Poşet satışı muhasebe kaydı için meslek mensupları ekseriyetle “6Diğer Gelirler” hesabını tercih etmektedir. Hesap planında “6Diğer Gelirler” hesabının tanımı ise “İşletmenin korunması, ihracatı teşvik ya da hükümet politikasına uyma zorunluluğu karşısında oluşan işletmenin faaliyet hasılatındaki düşüklüğü veya faaliyet zararını gidermek.


Yapılan işin ya da satılan malın karşılığı olarak, alıcının borçlandığı miktarı gösteren, işi yapan kişi tarafından alıcıya verilen ticari bir resmi vesikadır. Bir muhasebe fişinin bacağı vardır: Borç ve Alacak. TL komisyonu banka üzerinden ödemiştir. Hisse senedinin alış fiyatı önem arz etmektedir.


Antrepo alış muhasebe kaydı

Bu muhasebe işlemlerini yaparken, temel muhasebe bilgilerinin yanında bilgisayarlı muhasebe programlarının nasıl kullanılacağını da bilmek gerekmektedir. Peki, alış yaptığımız şahıs bize fatura düzenleyemiyorsa muhasebe kayıtlarına nasıl almamız gerekmekteydi.


Uygulamada bazı arkadaşlarımızın noter satış belgesini fatura vb belge olarak dikkate alarak noter satışına dayandırılarak muhasebe kayıtlarına alışı aktardığını görmekteyiz. Muhasebe Kaydı nasıl yapılır.


Her iki tarafta da bir veya daha fazla kayıt atılmalıdır, ayrıca borç ve alacak dip toplamları birbirine eşit olmalıdır. Hesap kodları bazında baktığımızda ise, hesap kodunun ilk hanesi bizim çıkış noktamız olacaktır.


Antrepo alış muhasebe kaydı

Alış Faturası Kaydı, Değişikliği, İptali − Alış faturasının kaydı için, fatura ekranındaki alanlara bilgi girişi yapıldıktan sonra, "Toplamlar" ekranında "tamam" tuşuna basılır. Böylece, Üst Bilgiler ekranında seçilen tipe göre, gerekli bölümlerde entegre kayıtlar oluşur.


Ocak: Satıcıya olan borcumuzun tamamı, bankadaki hesabımızdan ödenmiştir. Benim bulduğum çözüm aşağıdaki gibidir. Binek otomobili bedeli 300. Tüketim Vergisi 400.


Katma Değer Vergisi 54. TV ve KDV tutarının 115. Satılması veya herhangi bir nedenle işletmeden çıkmasında ise maliyet bedeli ile alacak kaydedilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.