27 Mart 2018 Salı

Sgk İşveren

Sistemimizle işverenlerin çalışanlarıyla ilgili SGK bilgilerine hızlı bir şekilde ulaşması sağlanmaktadır. E- SGK uygulamaları desteği ile ihtiyaç duyulan bilgilerin işverenlere anında ulaşabilmeleri üzerine tasarlanmıştır. Kullanıcı Adı -Sistem Şifresi. Lütfen Güvenlik Anahtarını yanında bulunan kutuya yazıp GİRİŞ tuşuna basınız.


COVİD-ÜCRETSİZ İZİN GİRİŞ İŞLEMLERİ DUYURU - 07. Sgk dosya kapama işlemleri hem geçici süreliğine açılan inşaat ve ihaleli işler hem de sigortalı çalıştırmayı sonlandıran ve işyerini kapatan işverenler için önem arz etmektedir.


Covid-Ücretsiz İzin Girişleri 17. Sıkça aratılan sgk işveren, sgk işveren borç sorgulama, sgk işveren sistemi ve e sgk işveren sistemi başta olmak üzere bir çok sorunun cevabını yazılarımız içerisinde bulabilirsiniz.


Sgk İşveren

Kanunun 51’inci maddesi ile eklenen (n) bendi gereği, “Muhtasar ve prim hizmet beyannamesinde, sigortalıların işyerlerinde fiilen yaptıkları işe uygun. E-Borcu Yoktur belgesi olarak alınabildiği uygulama. SGK maliyet hesaplaması işçinin brüt maaşı üzerinden yapılıyor. Uygulama Güncellenmi.


Malumunuz asgari ücretteki maliyet hesabı işverenin teşvikten yararlanıp yararlanamadığına göre farklılık göstermekte. Hoşgeldiniz E- SGK sitesine hoşgeldiniz. Kurumumuz, vatandaşlarımıza doğumundan ölümüne kadar, hatta ölümünden sonra da hak sahiplerine sağlık, sigorta ve sosyal yardım a. SGK Başkanı Yılmaz, Sri Lanka Heyetiyle Bir Araya Geldi.


Sgk İşveren

SGK borç sorgulama işveren prim borcunuzun ne kadar olduğunu öğrenmek oldukça kolay. Online sorgulama yaparak güncel ssk prim borcunuzu, yapılandırma kapsamındaki borçlarınızı, ödeme vadesi geçmiş ve cari dönem tüm borçlarınızı öğrenebilirsiniz. Bildiğiniz gibi işveren ssk primlerinizi her ay için takip eden ayın sonuna kadar ödemeniz gerekir. Eğer faaliyet kodunuzu kontrol edecekseniz işyeri sicil numarasındaki haneyi Gelir İdaresi Başkanlığı ta.


SGK işyeri kodu yukarıdaki gibidir. Payı (%) Çalışan Payı (%) Toplam (%) Malüllük, Yaşlılık ve Ölüm. Kısa Vadeli Sigorta Kolları. Genel Sağlık Sigortası.


SGK ve Bağkur prim ödemeleri koronavirüs tedbirleri kapsamında ertelendi. Sigorta primi işveren payının hesabında, puanlık indirim dikkate alınsın. Sosyal Güvenlik Kurumu 02. Brüt SSK İşçi İşsizlik İş.


Emekli çalışanlar için ise toplamda prim ödeme oranı brüt maaş üzerinden %32’dir. Yine işveren vekili ödenmeyen prim borcu ve buna bağlı olan borçlardan tıpkı işveren gibi sorumlu olacaktır.


Sgk İşveren

Alt İşveren Bir işverenden, işyerinde yürüttüğü mal veya hizmet üretimine ilişkin bir işte veya bir işin bölüm veya eklentilerinde iş alan ve bu iş için görevlendirdiği sigortalıları çalıştıran üçüncü kişi alt işverendir. SSK İşveren - SGK ve Vergi Haberler, E Bildirge ve APHB işlemleri, Güncel SGK teşvikleri ve daha fazlası konusunda bilgiler sayfamızda.


SGK ’ya müracaat etmeden bu sayede otomatik olarak işyeri tescil işlemlerini tamamlayabilmektedir. SGK ise otomatik işyeri tesciline dair işverenlere tebligat gönderiyor.


Ancak otomatik işyeri tescili konusunda belirli noktalara dikkat etmek gerekiyor. Otomatik işyeri tescili şirketlerin ilk kuruluşlarında geçerli oluyor. Normalde işveren çalışanın işe giriş bildirgesini SGK ’ya süreleri içerisinde göndermesi gerekir. Fakat çalışmadığı halde kendini sigortalı gösteren kişiler eğer sgk denetimleri veya şikayet hattı aracılığı ile şikayet edilip tespit edilmeleri durumunda ciddi yaptırımlarla karşılaşırlar.


Sayfa içeriği bilgilendirme amaçlıdır. Resmi belge olarak kullanılamaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.