29 Mart 2018 Perşembe

Damga vergisi defteri tasdik ettirmeme cezası

Yönetim ve müdürler kurulu karar defteri. Türk Ticaret Kanunu’nun ncı ve uncu madde hükümleri uyarınca. Noterce tasdik edilen defterlerin mahiyet ve.


Bu tarihe kadar tasdik ettirmeyip ocak tarihine kadar tasdik ettirirse kendisine II. Ancak ocak’tan sonra tasdik ettirmesi durumunda ise hiç tasdik ettirmemiş sayılacak ve hiç tasdik ettirmeyen mükelleflerin tabi olduğu cezai işlemle karşı karşıya kalacaktır. Ocak sonuna kadar yaptırabilirler.


Bu nedenle defteri kebirin tasdik ettirilmemiş olmasının vergi hukukunda herhangi bir yaptırımı yoktur. Başkanlığımız görüşü talep. Kanuni sürenin sonundan başlayarak ay geçtikten sonra tasdik ettirilenler, tasdik ettirilmemiş sayılır.


Müdürler kurulu karar defteri eğer tutuyorlarsa bir ay içinde de o defter de tasdik edilmesi zorunludur. Zamanında tasdik, zamanında yazım ve ibraz açılarından YEVMİYE DEFTERİ diğer defterlere nazaran çok daha önemlidir. KDV indirimleri geçersiz sayılarak ağır bir vergi tarhiyatı yapabilecek olmasına karşın, envanter defterinin tasdiksiz oluşu KDV indirim ve iade hakları açısından önem arz.


Ara tasdik yapılmasan önce. Kapanış onayı yaptırılması gerekir. Ama her şeyden önce bir kavramı anlamamız lazım, bu da “bilanço esası” kavramıdır. Ayrıca mevzuat gereği ya da kendi isteği ile damga vergisi tutanlar da bu defterleri tasdik ettirirler.


Tutulması zorunlu defterlerden defteri kebir kanunda tasdike tabi olan defterler arasında sayılmamıştır. Ocak ayı sonuna kadar onay -ara tasdik - yenilemek suretiyle kullanılmaya devam edilebilir.


Tasdik yenileme yapılması gereken defterler. Sürekli damga vergisi mükellefiyeti açtıran limited şirketlerin damga vergisi defterini de tasdik ettirmesi gerekmektedir. TASDİK ZAMANLARI VE TİCARET SİCİL TASDİKNAMESİ. Bunun cezası nedir.


Damga vergisi defteri tasdik ettirmeme cezası

Kollektif ve Komandit Şirketler. Tasdike tabi bu defterin yetkili notere tasdik ettirmesi halinde, usulsüzlük cezası ile cezalandırılır. Damga vergisi defteri, Maliye Bakanlığı ‘na verilen damga vergisi yasasının md.


Damga vergisi defteri tasdik ettirmeme cezası

Seri Nolu Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliğinin 3. Damga Vergisi Defteri (Sürekli mükellefiyeti olanlar) Limited şirketlerde de anonim şirketlerde olduğu gibi mevcut durumda kullanılmakta olan, pay defteri ile genel kurul toplantı ve müzakere defteri yeterli yaprakları bulunmak kaydıyla ve bu Tebliğ’de belirtilen bilgilerden eksik olanların yazılması suretiyle açılış onayı yapılmaksızın kullanılmaya devam edilebilir. Sistem basit usul mükellefler ile serbest meslek kazancı mükellefleri yönünden (noterler hariç) 01.


DAMGA VERGİSİ MÜKELLEFİM VAR. Kombine imalatta imalat defteri, Bitim işleri defteri, Yabancı nakliyat kurumlarının hasılat defteri, Ambar defteri.


Bugün) Serbest Meslek Kazancı Mükellefleri İçin Başvuru Son Günüdür. K Genel Tebliğinin 16. Bilindiği üzere 4sıra nolu V. Arkadaşlar bu defter tasdiği hakkında ne demiştik.


Lütfen İşletmedefterikonusunu iyice okuyalım. Sonra da benim 3-gündür anlatmaya çalıştığım yazıyı okuyalım. G) Anonim Şirketlerde Damga Vergisi Defteri. Anonim Şirketler gibi zorunlu olarak sürekli damga vergisi mükellefi olanlar ile kendi istekleri ile sürekli damga vergisi mükellefi olanlar yukarıda belirtilen defterlere ilave olarak damga vergisi defteri de tasdik ettirip, tutmaları gerekmektedir.


Damga vergisi defteri tasdik ettirmeme cezası

Genel olarak yevmiye ve envanter defterleri, defter-i kebir, genel kurul defteri, pay defteri, yönetim kurulu karar defteri, işletme defteri, çiftçi işletme defteri, imalat ve istihsal vergisi defterleri gibi defterler tasdik ettirilmelidir. Kanun hükümlerine uygun olarak bir ticaret unvanı seçmeye ve kullanmaya, işletmelerini ticaret siciline kaydettirmeye ve ticari.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.