12 Mart 2018 Pazartesi

Atak helikopter motoru

Atak T-1helikopteri nerede üretiliyor, Türkiye’de kaç tane var, motoru yerli mi, kaç adet üretildi, ne kadarı yerli, özellikleri neler? Rolls Royce ve Honeywell’un yüzde 50’şer hisse ile ortak oldukları Light Helicopter Turbine Engine Company (LHTEC) şirketi tarafından üretiliyor. Yaklaşık yarım saat havada kalan helikopter, çeşitli manevra testlerinin ardından başarıyla yere indi.


Bu çalışmalar sabahtan akşama hemen oluverecek. Helikopter motoru olduğu için şaft direk çıkıyor dişli kutusuna giriyor.


Fakat dizayn değişikliğiyle şimdi Atak ’a direk kullanılsın diye dişli kutusunu üstüne aldık, hava ona.

TUSAŞ Motor Sanayi A. The helicopter is based on the AW1and its predecessor the A1Mangusta. Helikopterde yerli aviyonik ve silah sistemleri kullanılırken iki adet LHTEC-CTS8motoru kullanılıyor.


Halihazırda Kara Kuvvetleri. Bu tasarımlardan T129A tasarımı yakın hava desteği görevlerinde kullanılırken diğer tasarım olan T129B ise birçok farklı görevler için kullanılabilir. Atak helikopter projesinin iki ayrı tasarımı mevcuttur.


Atak Helikopterinin Motoru Yerli mi? Yazının devamı için tıklayınız.

Servet Hocaoğulları - Araştırmacı Yazar Ayasofya ve Uzun soluklu Yürüyüş. Firuz Türker KADIN CİNAYETLERİ? Yerli helikopter motoru hakkında ilk bilgiler geldi! Yılından bu yana, dünden bu güne kalite ve müşteri memnuniyeti üzerine odaklı anlayışıyla hizmet veren ve sanayide kullanılan çok çeşitli endüstriyel ürünler, Redüktör tahrik grupları, Dişli kutuları, Dişli pompalar,Lobe Pompalar,Monopomp Pomplar, Diafram Pomplar, Vibrasyon Motoru, AC-DC ve Exproof motor konularında satış ve.


Atak ile birlikte 2kilodan daha fazla faydalı yük taşınabilmesi mümkün olacak. Projede gelinen aşamada, (dokuz) adet helikopter K. EDH fazı teslimatları tamamlanmıştır. Faz-helikopterleri teslimatları devam etmektedir. ATAK REDÜKTÖR POMPA LTD.


Ana üretici Tusaş olarak belirlenmiştir. Atak daha önce de söylediğim gibi bir hafif sınıf taarruz helikopteridir.


Atak yapılan silahlandırma ve geliştirmeler ile taşıyabileceği maksimum kapasiteye ulaşmıştır. Yani şu an Atak 1’ e yeni bir özellik eklemek istesek ya da yeni üretilen bir ekipmanı takmak istesek bunu koyabileceğimiz bir yer kalmamıştır. ABD’nin bu noktada Türkiye’ye karşı örtülü bir ambargosu olduğu yetkililerce ifade belirtiliyor.


Türkiye’de üretilen ilk helikopter motoru olması itibarıyla milli havacılık tarihinde yeni bir kilometre taşı oluşturan TEI, bu projeyle ülkenin helikopter üretebilen ülkeler arasında yer almasını sağladı. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "TEI çok yetenekli bir üretim şirketi olmakla beraber tasarım faaliyetlerini ve kabiliyetlerini de geliştirdi.


Türkiye’nin helikopter ihtiyacı, Savunma Başkanlığı’nın da öncelikli projeleri arasında. Ana Sayfa Arama Sonuçları t1atak helikopteri motoru.

Brezilya’daki ilk uçuş gösterisini yaptı. Bu proje ile geliştirilmekte olan T-1%oranında yerli bir helikopter olacaktır. Türk Kara Kuvvetleri için üretilecek olan T-129.


AgustaWestland firması Türkiye’nin istekleri lehine en çok taviz veren üretici olmuştur. Yarışmacılara şok sözler… Bu ilde yaşayanlar dikkat!


Motorun hava emişi yandan, arkadan yakarak atıyor. Geliştirilen motorun türevleri, T1Atak ve Hürkuş’ta da kullanılabilecek. Bu Agusta A1Mangusta adlı helikopter, Tamamen Avrupa’da tasarlanan ve üretilen ilk hücum helikopteri olma durumunu taşıyor. Proje kapsamında kurulacak test altyapısı, 2. Ancak şuan motoru üretemiyoruz diye helikopter yapmaktan vazgeçme düşüncesi kulağa hiç mantıklı gelmiyor.


Yahut tam kapasite çalışacak bir Atak yerine, milli olma önkoşulunu sağlıyor diye daha düşük performanslı bir motorla devam edecek de değiliz. Mesele kullanılan motorun projelerimize nasıl daha fazla yarar sağlayacağı meselesidir.


Bu araçların en büyük rolleri arasında Taarruz rolü yer almaktadır. Zaten bu araçların üretim amaçlarından en büyüğü de taarruz helikopteridir.


Bunun yanı sıra silahlı keşif ve silahlı eskort kullanımı için de atak helikopterleri üstün performans göstermektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.