28 Mart 2018 Çarşamba

Atak helikopter İtalyan mi

Ordusu’nun envanterinde adede yakın AgustaWestland tarafından üretilen A-1Mangusta helikopteri yer alıyor. AW-2helikopterini tasarlıyor. Helikopterin parçalara ayrıldığı kazada iki İtalyan pilotun ağır yaralandığı belirtildi.


Hangi atak, gövdesi italyan, motoru,elektronik sistemleri abd malı olup da güya yerli ve milli olan helikopter mi ? Bir de Türk diye bir şey yoktur,Türklük faşistliktir diyenlerin koltukları sallanınca millete hoş görünmek için böyle şeylere Türk isimleri koymaları da başka bir trajikomedi. Ancak iki helikopter de aynı sınıfta değil.


Helikopter, günümüzde lojistik, savaş ve kurtarma amaçlı kullanılan en etkili hava araçlarından biri. Türkiye de helikopter üreten ülkeler arasında yer alıyor.


Atak helikopter İtalyan mi

Agusta Westland lisansıyla üretilen ATAK ’lar artık Türk ordusunun önemli vurucu güçleri arasında yer alıyor. Son olarak Fas’taki Marakeş Airshow’da görücüye çıkan ATAK, saldırı. Helikopterde yerli aviyonik ve silah sistemleri kullanılırken iki adet LHTEC-CTS8motoru kullanılıyor. Halihazırda Kara Kuvvetleri.


Atak helikopter İtalyan mi

The T1was developed by Turkish Aerospace Industries (TAI) with partner AgustaWestland. Bu tasarımlardan T129A tasarımı yakın hava desteği görevlerinde kullanılırken diğer tasarım olan T129B ise birçok farklı görevler için kullanılabilir.


Türkiye’nin ilk yerli helikopterinin ihalesini İtalyan AgustaWestlan TUSAŞ ve ASELSAN ortaklığı kazandı. A -1Agusta Mangusta helikopterinin gövdesi üzerinde çalışıldı.


Zaten hızlı üretim ve teslimat süreci veya TSK’nın olumlu geri bildirimleri bunu en büyük ispatı. Sanmayın ki, helikopter yerli üretim diye TSK’ya sorulduğunda mecburen “Çok şahane olmuş, harika, harika” dediğini.


T1ATAK Helikopteri yakın hava desteği görevleri ve çok amaçlı görevler için iki tip olarak tasarlanmıştır: Yakın hava desteği görevleri için dizayn edilen T129A, adete kadar mm güdümsüz roket ve 5adet mühimmat kapasiteli mm top ile donatılmıştır. Türk- İtalyan ortak yapımı ATAK saatte 3kilometre hıza.


Leonardo Helikopter Müdürü Gian Pierro Cutillo teslim töreni sırasında, “Yeni, daha geniş LUH programının uygulanmasından önce, temel eğitim konfigürasyonunda ilk AW169’unun teslimini İtalyan Ordusu ile kutlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. LUH, hafif segmentte yetenekler, teknik destek, görev esnekliği ve birlikte çalışabilirlik açısından kesinlikle yeni bir.


Bu Agusta A1Mangusta adlı helikopter, Tamamen Avrupa’da tasarlanan ve üretilen ilk hücum helikopteri olma durumunu taşıyor. A1Mangusta adlı helikopterin kasası ve bir çok özelliği ile aynı kalmakla beraber, bizim firmamız TAI ile İtalyan AgustaWestland friması, T1ATAK adında bir helikopter için ortaklık geliştirdi. Anlaşma ile, İtalyanların T-1tipi taarruz helikopteri Türk ve İtalyan ortaklığı ile F-16’ların üretildiği TAI’de yapılacak.


En az helikopter üretimi öngörülüyor. Bu helikopter, AH-1J SeaCobra, AH-1T Geliştirilmiş SeaCobra ve AH-1W SuperCobra’yı da içerir. Aynı zamanda Batı Avrupa. Ayrıca görüntüde, pilotların telsiz konuşmaları da bulunuyor.


Türkiye’nin yerli hava savunma sistemi konusunda Leonardo’dan destek alacağı, ATAK projesi için İtalyan havacılık devinin de katkı sunacağı ifade ediliyor. Ama italyanlar üretiyor.


Bakın her ne kadar yatırım yaparsanız yapın ne kadar para öderseniz ne kadar iyisini elde edeceğiz derseniz diyin ama bu ülkenin kendisine olan faydasına karşılık başkalarından fayda beklemeyin. Senin atak dediğin italyan a 1helikopterinin değiştirilip t-1olması değil mi ? Sanki biz italyanlardan almadık bunu.


Türkiyenin birinci tercihi bu helikopter değildi o zamanlar. Ancak ortak üretim deyince diğer alternatifler ortadan kaybolmuştu bunu hatırlıyorum.


Atak helikopter İtalyan mi

Atak yerli üretim helikopter ? Amerika sana ah-1z modelini beraber üretelim demedi. Güney afrika rooivalk modeli helikopterini satmadı bile.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.