22 Şubat 2018 Perşembe

Başkasına ait tapu sorgulama

Böyle durumlarda zorunlu olarak başkasına ait tapu sorgulama işlemi yapılır. Halk arasında tapu senedi de denilen tapu, bir arsanın, arsanın üzerinde bulunan yapının tamamının ya da bir kısmının sahibini gösteren belgeye denir.


Başkasına ait tapu bilgileri sorgulama ile ilgili detayları sizler için araştırdık. Yasal prosedürleri öğrendikten sonra bir işlem yapmanıza izin verilmektedir.


Ancak avukatın tapu kayıtlarını inceleme yetkisi bulunduğu için bir avukata başvuruda bulunarak bu bilgilere ulaşmanız.

Farklı bir kişiye ait olan tapu sorgulama işlemlerinin tapu daireleri üzerinden yapılması mümkün değildir. Mal sahibinin kimlik beyanı ile tapu ile alakalı tüm bilgilere erişmek ve ilgili arsanın imar iznine tabi olup olmadığı veya konutun tapu modelinin ne olduğu bilgisine erişilebilir. Böylece, mülk sahibi ile alışveriş gerçekleşmeden önce arsanın veya konutun yatırım. Bu işlemin gerçekleştirilmesi kanunen yasaktır.


Başkasının tapusunu sorgulama işlemleri tapu dairelerinden yapılamamaktadır. Kişilerle paylaşılması yasaktır. Bundan dolayı da tapu dairesinde çalışan hiçbir yetkili, farklı bir kişinin tapu bilgilerini vermemektedir.


Devlet kurumlarında ise kimlik belgesi ile başvurulduğunda kişi ancak kendisine ait taşınmazların bilgilerini sorgulayabilir.

Tapu Bilgileri Sorgulama. Kimliğiniz ile birlikte taşınmazın bağlı olduğu belediyenin bünyesinde yer alan. Ancak başkasına ait tapu bilgileri sorgulama nasıl yapılır?


Tabu taşınmaz bir mülkün sahibini belli etmek için kullanılan belgedir. Bu konuda size iyi haberler veremiyoruz. Bu video, gerçek kişi bilgileri ile TAKBİS, TAKPAS servislerinden tapu bilgileri sorgulama ve raporlamaya ilişkin bilgilendirme videosudur. Peki, başkasına ait tapu bilgileri nasıl sorgulanır?


Gayrimenkul alımlarında kendini güvence altına almak isteyen kişilerin yanıt bekledikleri soru bu cümleden oluşmaktadır. Bu gibi özel bilgiler. Ada parsel sorgulama programı olan ve parselsorgu. Diye sorduğumuzda çok yöntem olmadığını söylemiştik.


Bunun için bir yöntem daha var ailenizde veya akrabalarınızda tanıdık bir avukat olmayabilir bu durum çok normaldir. Eğer tanıdığınız bir avukat yoksa o zaman herhangi bir avukata giderek ondan yardım talebinde. Zaman zaman etrafınızda olup bitenlerden haberdar olmak ve karşınızda ki arsa ya da yapının kime ait olduğunu öğrenmek isteyebilirsiniz.


Bilgilerini öğrenmek istediğiniz tapu size aitse kimlik belgeniz ile size en yakın tapu dairesini ziyaret ederek tapu sorgulama talebinde bulunmanız mümkündür. Kendinize ait olan ya da satın almak istediğiniz ev, arsa gibi taşınmazları artık MEGSİS denilen bir ekrandan internet üzerinden sorgulayabileceksiniz.

Yine bu parselin uydu fotoğrafı ile çakışık görüntüsü ekrana gelecek. Avukatlar aracılığıyla başka birinine ait tapuyu sorgulayabilirsiniz. Bunun için kanuni işlemler kapsamında avukata müracaat etmeniz gerekmektedir.


Taşınmazlara ait web tapu uygulamasını tapu ve kadastro müdürlükleri sayfası üzerinden T. C Kimlik numarası ile şifreleri ile tapu harcı sorgulama işlemlerini yapabilme imkanını vermektedir. Başvuru öncesi ve sonrasında bütün bilgi, dokümanları ve süreci takip etmek mümkündür. Bu tür sorgulamaların yapılması onaylanmadığı gibi, ilgili memurlar ve avukatlar kişisel.


Harçlar Kanunu 4sayılı Tarifenin 17. FasılHukuk Muhakemeleri Usulü Yasası-nın 99. Taşınmaz mal alma sürecinde bazı araştırmalar yapılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.