27 Aralık 2017 Çarşamba

Mezun durumunda staj

Staj sırasında devamlı işyerinde bulunmak zorunda mıyım? Staj komisyonu üyelerini bölüm web sayfasından veya Staj Panosundan öğrenebilirsiniz.


Mezun durumunda olmayan ve krediyi tamamen vermiş olan öğrenciler staj başvurusu yapabilir. Mezun Durumunda Olmayan Staj Yapacak Öğrencilerimizin Dikkatine. Eğitim-öğretim yılı bahar dönemi sonu itibariyle mezun durumda olmayan öğrenciler için bu yıl staj yapma zorunluluğu bulunmamaktadır.


Senato Kararları doğrultusunda, sadece mezun durumunda olan öğrencilerimiz bu yönteme başvurabilir.

Bahar dönemi veya yaz okulu sonunda mezun durumunda olup uzaktan staj yapmak isteyen öğrencilerin, ekte bulunan dilekçeyi doldurup, imzalayıp, taratarak veya düzgün ve anlaşılır şekilde fotoğrafını çekerek, güncel transkriptiniz ile beraber en geç 10. Sadece mezun durumunda derslere devam zorunluluğu olmayan öğrenciler akademik takvim içinde staj yapabilir. Eğitim öğretim yılı yaz döneminde staj yapacak öğrencilerimizden.


Pandemi döneminin ilanından sonra mezun durumda olup sadece Staj dersi kalan ve Stajı onaylanarak Pandemi’ den dolayı beklemede olan öğrenciler için, bölüm staj komisyonu üyeleri gözetiminde uzaktan staj yapma imkânı verilecektir. Bölüm staj komisyonu tarafından, Donamım ve Yazılım olmak üzere her iki zorunlu staj türü için bir iş. Daha önceden aşağıdaki linkte belirtildiği üzere mezun durumunda olan öğrencilere staj konuları dağıtılmıştır.


Ancak staj yaparak mezun durumunda olabilecek öğrencilerden yalnızca staj için ödev konusu belirlenen öğrenciler var ise 2. Mehmet Fatih KARAKAŞ ile. Staj notlarının girilebilmesi için ders kayıt döneminde acılan staj derslerinin alınmış olması lazım, aksi halde stajınız tamamlanmış olsa dahi not girişi yapılamaz ( mezun durumunda iseniz mezun olamazsınız).

Normal dönemlerde ders alarak ilerleyen öğrenciler yaz döneminde stajlarını yaptıktan sonraki güz döneminde staj dersini alır ve o dönem içerisinde. Süreç yukarıda anlatıldığı gibi gerçekleşmektedir. Mücbir duruma ilişkin bir durum oluşması durumunda Türkiye Ulusal Ajans’ı ile iletişime geçilir.


Mezuniyet Sonrası Staj : Mezun olduktan sonra staj yapmak isteyen öğrenciler, sonuçlar açıklandıktan sonra tüm evrak işlemlerini ve sözleşmelerini halen öğrenci iken tamamlamak zorundadır. Sonuçların açıklanma tarihi. Staj yeri belirleyemeyen öğrenciler stajlarını, staj komisyonunun belirleyeceği, ödev, proje vb.


Batı Anadolu Grubu olarak kariyer gelişimlerinize destek olabilmek için sizleri bir parçamız olmaya davet ediyoruz. Kariyer gelişimlerinde önemli rol oynayacak iş deneyimi edinme imkanını stajyer eğitimleri ve yeni mezun iş olanakları olarak destekliyoruz.


Sürece ulaşmak için TIKLAYINIZ. STAJ İŞLEMLERİ SÜRECİ. Süreç ile ilgili sıkça sorulan sorulara ulaşmak için TIKLAYINIZ. Teslim edilmeyen raporlar başarısız olarak değerlendirilecektir.


Değerli Öğrencilerimiz, Öncelikle ilgili staj duyurusunun mevcut pandeminin gidişatına göre iptal edilmek zorunda kalınabileceği bilinmelidir. Söz konusu staj duyurusu pandemi nedeniyle sadece stajı kalarak mezun olmaktan mahrum kalan öğrencilerimizin mahrumiyetini gidermek amaçlıdır. Finallere kadar Stajını bitiremeyen öğrenci “NA” notu almaktadır. Staj süresi normalde iki aydan az, altı aydan da fazla olmaz.


Stajyer, toplam staj süresini aşmadığı sürece, birden fazla staj programına katılabilir. Covid-salgını nedeniyle staj yapmak istemeyen mezuniyet aşamasındaki öğrencilerimizin ise, yapması.


Staj programı, normalde tam zamanlıdır.

Staj yapılan iş yerinin hafta sonları da (Cumartesi-Pazar) faaliyette olması durumunda belgelemek şartıyla öğrenci hafta sonu da staj yapılabilir. Yarıyıl sonunda stajını yapmamış öğrenci eğitim öğretim dönemi içinde hafta içi minimum iş gününde (hafta sonları hariç) stajını yapabilir, günü. Ek Staj Mülakatı 30.


Tarihleri Arasında İş Günü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.