27 Aralık 2017 Çarşamba

Kaba sıva metrekare hesaplama

Kaba sıva metrekare hesaplama işlemi: sıvanan bütün yüzeylerin alanı hesaplanılarak yapılır. Hesaplama metrekare (m2) cinsinden yapılır. Edelputz dış sıva yapılması iç.


Taraklı mozayik sıva (suni dış sıva ) yapılması için. Bu zamanda üç farklı dekoratif sıva çeşidi sunulmakta ve bunların arasında en popüler olanları Rustik sıva ve Spatula’dır.

Rustik sıvanın özeliği ve mm boyutunda ince taneciklerden oluşan dekoratif bir sıva oluşudur. Metrekare hesaplama aracı hangi işlemler için kullanılabilir?


Bununla birlikte dekorasyon amacıyla alınacak halı, parke, panel ve boya gibi malzemelerden ne kadar temin edilmesi gerektiği de kolayca hesaplanabilmektedir. Hesabı, tüm binaların, apartmanların, projelerin, A’dan Z’ye tüm hesapları yaparak, detaylı inşaat maliyet hesabını yapan ve sayfalık rapor halinde sunan alanında ilk ve tek inşaat maliyeti hesaplama platformudur. Hangi inşaat işleri yapılacak?


Beton : Duvar : Tuğla : Sıva : Çatı: açık mutfaklı salo. Yılı Birim Fiyatlar Kitabı Excel İndir Mart 2.

Alçıpan Profilleri. Kaba inşaatın haricinde boya, döşeme tesisat,aydınlatma, iç dekorasyon vb. Lira’ya kadar çıkabiliyor. Fayans - Seramik 0. Günümüzde standart - kattan oluşan bir binanın metrekare birim maliyeti 6- 7TL arası değişmektedir.


Buna kaba inşaat maliyeti diyebiliriz. TS uygun PÇ 3(CEM I 35) çimento katılması ile hazırlanan harçla ortalama cm. Kaba sıva yapılacak yüzeyin hangi malzemeden inşa edildiği, yüzey alanının büyüklüğü, uygulamanın iç mekan duvarlarına mı yoksa dış mekan duvarlarına mı yapılacağı, uygulama süresi gibi parametreler kaba sıva fiyatları ‘na doğrudan etki etmektedir.


Bütün bu konuları değerlendiren firmalar, fiyat – performans oranı farklı olan birkaç seçenek sunmaktadır. Malzeme sarfiyatının hesaplanması için öncelikle binanın ölçümü yapılmalıdır. BİNA ÖLÇÜM AŞAMALARI Çalışma yapılacak cephe sayısı tespit edilir. Yaklaşık metrekare, gün içinde kalekim ile sıvanmasını istediğim duvar için sıva Ustası arıyorum.


Sıvacı ( Sıva Ustası) bahçe duvarlarının sıvanması ( m2), ikinci kat ile dairem aras. Tabi kaba inşaatın haricinde boya, döşeme, tesisat ve aydınlatma gibi ince işçilikleri de eklediğimiz de, inşaat maliyeti metrekare hesabıyla ortalama bir kalite için 6TL’ye kadar çıkıyor. Fakat söz konusu inşaatın yapımı için bir müteahhitle anlaşıldığında, bu durumda müteahhitte kendi payını işin içine koyacaktır.


Kapı kenarları pencere iç kenarlarıda dahil.

En iyi sıva ustası arayanlar hem alçı hem hazır kara sıva fiyatları bilgisine ulaşarak en uygun teklifi hemen al! Cephe Hafif Yalıtım Sıvası uygulamasıyla, duvar üzerine kaba sıva ve alçı sıva uygulaması tamamen ortadan kalkar. Genel olarak işçilik dahil uygulama fiyatlarıyla hesaplama yapıldığında, alçı sıvadan %- %daha yüksek maliyetlerle karşılaşabilirsiniz.


Binanın mesken durumuna göre yapının metrekare özellikleri değişir. Bu maliyetler kişinin tercihine göre ve yapının fiziki durumuna göre değişir çünkü kullanılacak malzeme, çatı durumu, binadaki kat sayısı gibi birçok etken bütçede önemli rol oynar. XPS, EPS, TAŞYÜNÜ) için özel hazırlanmış ince agregalıbir sıvama harcıdır. Mantolama Sıva Harcı Kg.


Kolay uygulanır, mükemmel yapışma sağlar. Suya ve dona dayanıklıdır. Isı değişikliklerinden etkilenmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.