20 Aralık 2017 Çarşamba

Akreditif maddeleri

Akreditif maddeleri

Daha önce detayları hakkında bir yazı yazmıştım. Eğitimlerde ve danışmanlık yaptığım firmalarda sıklıkla akreditif maddelerinin açıklamaları ve neyi temsil ettiği soruluyor. Bu hafta zaman bulup maddeleri tek tek açıklamaları ile bir yazı haline.


Dış ticaretin etkin ödeme yöntemlerinden biri olan Akreditifli ödeme, dış ticarette kullanılan en güvenli ödeme yöntemlerinden bir tanesidir. Değişen ve gelişen uluslararası.


Dış ticarette en güvenli ödeme yollarından biri olan akreditifi herkes bilir ancak daha ö. Akreditif Maddeleri Açıklamaları Akreditif Metnini Nasıl Okurum. E : Düzeltme Sayısı – Number Of Amendment : Toplam Sırası – Sequence Of Total : Düzeltme Tarihi – Date Of Amendment Düzeltmeden sonra gerekiyorsa geçerlilik süresi ve son.


Buradaki hangi maddenin bizi ne gibi bir sorumluluğa iteceğini bilmediğimiz taktirde belki de telafi edilemeyecek sözlerin altına imza atacağız. LC metni üzerinden hangi maddenin bize neyi ifade ettiğini, hangi maddelerin daha. Bu süreyi aşan vadede kesinlikle mal verilmeyecek. E : Yeni Geçerlilik Tarihi – New Date of Expiry.


Akreditif maddeleri

Açılış öncesi ihracatçı ne tür bir akreditif talep ettiğini ithalatçıya bildirmelidir. Akreditifin, birçok kritere bağlı olarak farklı şekilleri mevcuttur. Karayolu Taşımacılığı Operasyon Süreçleri. Tedarik Zinciri Yönetimi, Çevik Lojistik ve Yalın Üretim.


Akreditif maddeleri

Emniyetli Yükleme ve Sabitleme Eğitimi. Dış Ticarette Satış, Satın Alma ve Operasyon. Bilişim Lojistiği ve E-Lojistik. Denizyolu Taşımacılığı, Denizyolunda Tramp Taşımacılık ve Charter Party Sözleşmeleri.


Diğer bir yandan, para transferi içinde ciddi zorluklar getiren hükümet, sadece akreditif veya vesaik mukabiline izin vermektedir. Akreditifli işlemlerde mal bedelinin %120’sini bankada blokeleyerek, malı ancak akreditifi açtıktan gün sonra çekmenize izin vermektedir.


Uluslararası ticarette taraflar, birbirlerini çok iyi tanıyamadıkları ve farklı ülkelerde farklı kambiyo rejimleri uygulandığı için karşılıklı bir güvensizlik ve risk içindedirler. Satıcı, sattığı malın bedelini tahsil etmek, alıcı ise sözleşmede saptanan malları zamanında almak amacındadır.


Bankaların gerçekleştirdiği hizmetler ise akreditif açma, teminat mektubu verme, emanet kabulü, banka kartı kullandırma, çek ve sened kabulü, hisse senedi alım-satımı, kambiyo ve çeşitli fatura tahsil işlemlerinden oluşmaktadır. Yukarıdaki sınıflandırmayı dikkate alarak faizsiz bankacılık işlemlerini, sermaye toplama, sermayeyi kullandırma ve belli başlı.


Kabili rücu (Dönülebilir) akreditif. Bu tür akreditifler, ithalatçı, ya da bankası tarafından ihracatçıya önceden haber vermeksizin her zaman değiştirilebilir veya iptal edilebilirler. Malların transferi ve belgelerin ihracatçı tarafından muhabir bankaya ibraz edilmesinden önce akreditifin şartlan.


ICC – International Chamber of Commerce uluslararası ticarette ödemelerin sistemini belirlemek için düzenlemeler yapmıştır. Bu soruların cevaplarını olumlu olarak verebiliyorsak, o akreditif için “uygundur” diyebiliriz. Yukarıdaki sorulara cevap verirken, dikkat etmemiz gereken bir ayrıntı, üçüncü şahıs ve kuruluşlar tarafından düzenlenecek belgelerle ilgilidir. AKREDİTİF 47A METİN AÇIKLAMALARI VE ÇÖZÜMLERİ.


A Bölümünde o akreditif için bankanın istediği şartlar bulunur. Bu şartlardan en az biri yerine getirilmez ise akreditif iştirası sırasında banka ödemeyi yapmaz bu yüzden eksiksiz ve hatasız olarak yerine getirdiğinizden emin olunuz. Buralarda yapacağımız bir yanlış para kaybetmemize sebebiyet verecektir.


Tüketim Vergisi artırıldı. Artış ürünlere göre farklılık gösteriyor.


Buna göre: 1- Cezayir’e bundan böyle akreditif dışında başka ödeme yöntemleri kullanılarak ithalat yapmak mümkün değildir. Gıda ve tarım ürünleri dışında.


Bu izin, bankaların akreditif açarken de istediği bir belgedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.